Het is lente … Veel nieuws onder de Orange Monday zon! Nieuwe website OMC Vitaliteit Centra …

Update 2 april 2015: Vandaag heeft de 13e franchisenemer getekend, zie ook het blog “13 een ongeluksgetal?“. De maand april begint goed, een coach / counselor gaat de uitdaging aan en versterkt het team tot in totaal 17 zelfstandige professionals binnen OMC Vitaliteit Centra. Op dinsdag 14 en 28 april zijn er weer bijeenkomsten in Bilthoven 🙂

Update – 12 maart 2015 – Zoals voorspelt, de #lente doet OMC Vitaliteit Centra goed! De 12e partner tekent voor de franchise formule van OMC Vitaliteit Centra, hij is psycholoog en zijn naam is Berend Stellingwerf uit Utrecht (Check zijn LinkedIn) Check ook onze nieuwe website van OMC Vitaliteit Centra. Het is lente in de GGZ! 🙂

Blog – Zondag 1 maart 2015 De lente is begonnen!? De lente in de (Geestelijke) Gezondheidszorg (GGz) begon al eerder, namelijk op 6 oktober 2014. Toen tekende de 1e franchisenemer van OMC Vitaliteit Centra. Nu 4 maanden later tekende de de 11e partner van OMC Vitaliteit Centra. Tijd voor een nieuw beleidsplan, een nieuwe website www.orangemondaycenters.nl, de 1e vestiging en nog veel meer! Gewoon tijd voor een update dus over de nieuwste franchiseformule binnen de gezondheidszorg. Nieuw? Voor ons al lang niet meer. Wij bouwen aan een nieuwe toekomst voor de GGz!

Bouwen-aan-de-toekomst-OMC-Vitaliteit-Centra

In 2013 zijn wij gestart met een breed onderzoek naar de GGz in Nederland. Uiteindelijk is het concept OMC Vitaliteit Centra ontstaan met als basis: holistische gezondheidszorg. Maar ik ga nu te snel, even een korte terugblik (het gaat tenslotte om de toekomst).

Januari 2012 – De naam Orange Monday is bedacht op Blue Monday 2012. De eerste stap naar de stichting die positief denken hoog in het vaandel heeft. Niet voor niets de tegenhanger van Blue Monday.

September 2012 – Stichting Orange Monday Foundation ziet het licht bij de notaris. Het doel: “Een betere behartiging van de belangen van mensen met psychische klachten”.  De stichting is door mij, Martin Jan Melinga als ervaringsdeskundige, opgericht. Waarom? Omdat het nodig is! Te veel mensen met psychische klachten worden aan hun lot overgelaten, terwijl 1 op de 4 Nederlanders er mee te maken heeft of krijgt.

11e-franchisenemer-tekent-psychische-klachten

Januari 2013 – Het idee ontstaat om vanuit de stichting Orange Monday een GGz-instelling op te richten. Dit om een deel van de missie van Orange Monday te gaan realiseren: “Een betere en snellere behandeling” en “Een beter sociaal vangnet”.

Juni 2013 – Het 1e ondernemingsplan van Orange Monday Centers is gereed. Met alle lagen binnen de Geestelijke Gezondheidszorg wordt het plan besproken. Wat is er goed en wat kan er beter. Tenslotte heeft niemand de wijsheid in pacht en kunnen wij leren van kritiek.

Juli 2014 – Het 3e ondernemingsplan van Orange Monday Centers is gereed en klaar om te worden gepubliceerd op onze website. Orange Monday staat voor ‘open en transparant’ en dat is ook nodig om een moderne 21ste eeuwse organisatie op te zetten. Tevens wordt de definitieve merknaam (van de vestigingen) gepresenteerd: OMC Vitaliteit Centra. Waarom? Wij gaan uit van de vitaliteit van onze cliënten, niet van de klachten.

Missie-OMC-OrangeMonday

Augustus 2014 – Op 28 augustus 2014 vindt de eerst presentatie voor potentiële partners voor de nieuwe franchiseformule plaats. Op 6 oktober 2014 tekende de 1e franchisenemer.

Maart 2015: Ruim 6 maanden en vele presentaties later, hebben 11 franchisenemers zich aangesloten (en dit aantal groeit maandelijks!), is er een organisatie van 15 professionals en is de 1e vestiging in zicht (voorjaar van 2015).

Franchiseformule OMC Vitaliteit Centra
Gekozen is voor een faciliterende (soft) franchiseformule waarbij de kwaliteiten van de zelfstandige professionals (zzp’ers), die deelnemen aan het concept, maximaal tot hun recht komen. De zzp’er houdt zijn of haar eigen praktijk, maar werkt onder de vlag van een grote organisatie. Groot worden door klein te blijven…

OMC Vitaliteit Centra  is een ‘platte’ organisatie met lage overhead, maar met voldoende capaciteit om te zorgen dat zzp’ers maximaal hun werk kunnen doen zonder administratieve rompslomp. En zonder dat ze uitgebreid bezig moeten zijn met acquisitie, marketing en sales, want daar zorgt de OMC Franchise Groep voor.

Een nieuwe website voor Orange Monday Centers (OMC)
Vanaf vandaag is de nieuwe website van Orange Monday Centers (b2b) online. Overzichtelijk en duidelijk voor elke zelfstandige professional die aansluiting zoekt. Het komende halfjaar verwachten wij 3-6 vestigingen te gaan openen, te beginnen op de Utrechtse Heuvelrug.

Printscreen Homepage OMC Vitaliteit Centra - Orange Monday oranje

Een nieuw beleidsplan voor OMC Vitaliteit Centra
Na ruim een half jaar actief te zijn met potentiële franchisenemers hebben wij een nieuw beleidsplan geschreven aangaande de toekomst van de (geestelijke) gezondheidszorg. Onze holistische aanpak staat hier, naast de nieuwe franchiseformule, centraal. OMC past regelmatig haar visie bij, aan de actuele situatie, zowel binnen OMC als binnen de gehele gezondheidszorg.

Het recente pgb-alarm toont aan dat nieuwe regelgeving niet zo maar aangepast kan worden zonder serieus naar de gevolgen te kijken. Ook de jeugdhulp is daar een voorbeeld van. OMC Vitaliteit Centra past haar marktvisie aan door hier bijvoorbeeld binnen de op te starten Orange Monday Centers rekening te houden. Daarom ook Orange Monday Kids. Deze speciale Orange Monday Centers zijn toegespitst op de problematiek van kinderen en ouders.

NIEUW: Orange Monday Academy en Orange Monday Instituut
In bovengenoemd beleidsplan treft u ook de woorden “Academy” en “Instituut” aan. Beide namen stonden al in het vorige beleidsplan en zijn nu concreter aan het worden.

Missie-OMC-OrangeMonday-arrow-eye

Orange Monday Academy
Onder deze merknaam worden diverse opleidingen, trainingen en cursussen aangeboden, zowel voor de particuliere als de zakelijke markt.
Vanuit de vestiging(en) van OMC Vitaliteit Centra worden cursussen, workshops en opleidingen verzorgd vanuit zowel Orange Monday als door externe opleiders. Samenwerking staat tenslotte voorop bij OMC Vitaliteit Centra.

11e-franchisenemer-tekent-OM-instituut

Orange Monday Instituut
Ten behoeve van onderzoek binnen de (holistische) gezondheidszorg en OMC Vitaliteit Centra in het bijzonder wordt door Stichting Orange Monday het Orange Monday Instituut opgericht. In samenwerking met diverse universiteiten in Nederland zal het OM Instituut onder andere onderzoek doen naar de 123-methode© en de gevolgen van psychische klachten voor individuen en hun omgeving.

Kortom: veel nieuws bij Orange Monday. Tegen de stroom van bezuinigingen in ontwikkelt dit concept binnen de gezondheidszorg zich tot een snel groeiende organisatie van mensen met passie voor hun vak.

Ondernemingsplan-OMC-Vitaliteit-Centra-pen

Lees het ondernemingsplan van Orange Monday Centers en kijk bij de vacatures die beschikbaar zijn. Komt u uit de omgeving Zeist, Deventer/Zwolle, Alkmaar, Breda/Tilburg, Nijmegen of Leiden? Deze vestigingen gaan het komende halfjaar open!

Komt u uit één van de andere provincies? OMC Vitaliteit Centra start een vestiging als
5-7 franchisenemers rond een grote plaats getekend hebben. Tevens gaan wij graag de samenwerking aan met bestaande praktijken (of instellingen).

Om de 14 dagen worden presentaties gegeven over OMC Vitaliteit Centra, Orange Monday Academy en de OMC Franchise Formule. Deze maand op: dinsdag 28 april.  Ook in mei en juni zijn er bijeenkomsten. Bent u erbij?

Positieve groet, Martin

Orange Monday Foundation
Martin Jan Melinga
E: martinjan.melinga@omcenters.nl
M: 06 – 42 93 13 46

Advertenties

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Zorginnovator | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs en meer | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in #OM Denken, Acceptatie psychische klachten, Geestelijke Gezondheid, Gezond werk zonder stress, Gezondheidszorg, Orange Monday Academy, Zelfstandige zorgprofessional, ZZP en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Het is lente … Veel nieuws onder de Orange Monday zon! Nieuwe website OMC Vitaliteit Centra …

  1. Pingback: Slecht nieuws voor Orange Monday!? OMC alleen gelooft niet in sprookjes … 13e partner tekent! #stigma | Martin Jan Melinga

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s