Media weten niet waar ze over praten … maar wij wel! #PGBalarm en meer!

Dinsdag 3 maart 2015 – Na het dramatische PGB debat van dinsdag 3 maart 2015 blijft dit blog staan als een huis. Het #PGBalarm bestaat nog steeds, de Tweede Kamer onder leiding van staatssecretaris Martin van Rijn zegt dat het opgelost is EN de media is nog steeds stil en gelooft bovengenoemden. Bizar!

Tijd voor de media om op te staan, tijd voor mensen om op te staan (teken de petitie) en een mooie gelegenheid om 18 maart 2015 tijdens de verkiezingen te laten merken hoe je er over denkt. Vooral, teken! Klik op onderstaande afbeelding en teken vandaag, omdat het nodig is!

A Het ROER moet OM Orange Monday - Zorg en Welzijn Week

Zaterdag 28 februari 2015 is de laatste dag van deze maand. De maand die de geschiedenis in zal gaan als de maand van het #PGBalarm en begon op vrijdag 30 januari 2015. In ieder geval bij de top 200 van ‘opruiers’ onder aanvoering van de ‘Bende van 24’. Het is diep treurig gesteld dat de politiek niet sneller tot een adequate oplossing komt EN de media VEEL meer aandacht moet  besteden aan deze groep van gedupeerde mensen en hun gedupeerde zorgverleners.

Pia Dijkstra geeft aan dat dinsdag  3 maart 2015 weer een nieuw debat op de agenda komt. Ik zeg, ga het oplossen! Debatteren heeft PGB-houders tot nu toe niet echt geholpen en de SVB blijft achter de feiten aanlopen. Ik hoop dat ‘pay-day’ weer mensen heeft geholpen maandag, ik hoop dat de mensen zonder zorg het volhouden. Politiek en media? Een ver van hun bed show, verkiezingen en fraude in politiek belangrijker dan de ECHTE problemen. Soms schaam ik mij om Nederlander te zijn!

Positieve groet, Martin

Blog 22 februari 2015 – Ik heb zo nu en dan onenigheid met de media. Niet dat ik ruzie met ze heb, maar journalisten zorgen er toch regelmatig voor dat mijn bloeddruk flink omhoog schiet. Deze week zelfs al een paar keer, zie mijn vorige blogs over het zogenaamde #PGBalarm. En bijvoorbeeld afgelopen week door de Telegraaf, over de ‘bende van 24’ die op Twitter het PGBalarm in stand zou houden .

Blog Media Telegraaf - Time To Change

Zoals in mijn eerdere blog al aangegeven, dit kan niet een ‘bende van 24’ zijn die nu al 24 dagen het #PGBalarm in stand houdt op Twitter. Dit zijn honderden sympathisanten die vaak met grote Twitter- accounts, zoals bijvoorbeeld de Vogelvrije Huisarts en ikzelf met veel volgers, deze PGB-Twitteraars ondersteunen. Maar dit terzijde.

Voordat ik alleen deze krant onderuit schoffel, volgens mij is er niet één van de tientallen zich ‘media’ noemende organisaties in staat om te begrijpen wat er nu echt speelt in de samenleving en specifiek de Gezondheidszorg inclusief het PGB probleem. Sterker nog, ik snap het soms zelfs niet, en ik WERK in de Gezondheidszorg.

Wat is er toch mis met de media?
De media zijn de afgelopen 10 jaar verworden tot een versnipperd geheel dat wordt gebracht door ervaren journalisten EN door goedbedoelde particulieren (zoals ikzelf bijvoorbeeld) die hun mening via Twitter en andere sociale mediakanalen verspreiden. Dat geldt overigens ook voor NIEUWS. Veel nieuws wordt via Twitter (zelfs door de politie) eerder verspreid dan de media. Ik kan mij nog goed herinneren dat de dood van Whitney Houston (nu 3 jaar geleden) eerder op Twitter was dan op  de Amerikaanse zenders. Soms gaat het in dit soort gevallen ook verkeerd, media brengen nieuws wat helemaal niet waar is. En daar zit nu net het punt … Wat is waar? En wiens waarheid is dat?

Tweede punt is dat ‘slecht’ nieuws steeds belangrijker wordt voor de gevestigde media, zoals Nu.nl, de Telegraaf, Volkskrant of tv-programma’s zoals Nieuwsuur of andere zichzelf actualiteitenprogramma’s noemenden. Ik zal verder geen namen noemen, dat weten ze zelf wel.  Wat krijg je nu? Mosterd na de maaltijd-journalistiek.

Blog Media - Nieuwsuur - PGBsysteem ingevoerd ondanks waarschuwingen
Check het programma en klik op de afbeelding voor uitzending Gemist!

Neem nu het programma van Nieuwsuur van afgelopen donderdag over het PGB-alarm. Een logische uitzending met een logisch antwoord op wat er NU gebeurt en goed dat ze het doen. Mijn vraag is echter: Waar was Nieuwsuur in 2014? En van wie kwamen die serieuze waarschuwingen? Want dat is wat er nu gebeurt. Het loopt uit de hand en DAN duiken de journalisten er op. Hadden ze dit veel eerder gedaan dan was het wellicht anders (niet perse beter) gelopen.

Geen tijd om programma’s voor te bereiden
Grote klacht van de grote nieuwszenders en kranten is dat ze, in verband met de huidige snelheid van nieuws,  nauwelijks tijd hebben om diepgaand onderzoek te doen. Dat is natuurlijk de grootste onzin van de wereld. De tv–zenders en de grote kranten hebben niet ingespeeld op de nieuwe mediavormen die zijn ontstaan. Als je weet dat Twitter toch sneller is dan de ‘oude’ media, leg je er dan bij neer. Ga JUIST de diepte in en op het JUISTE moment. NIET als het kalf al verdronken is. Kom met oplossingen in plaats van telkens terug te komen op wat er fout gaat.

Een kind van 6 jaar kon al zien aankomen dat het mis zou gaan met de transities. Zeker bij de uitvoering van het PGB is dit logisch. Een te grote groep van PGB-houders, een SVB die absoluut niet voorbereid was op haar taak door late opdrachten van VWS (Schippers en Van Rijn) en een hele grote groep van mensen, ruim 250.000, die ECHT afhankelijk is van het PGB voor hun zorg. Zorgverleners dienen ook betaald te worden, net als elke Nederlander die werk verricht. De transitie was te omzichtig en schiet haar doel voorbij.

AVA Twitter of Facebook Petitie Het ROER moet OM Orange Monday -200p

Dit hadden de media ook kunnen opmerken in 2014 toen ik samen met stichting Orange Monday de petitie “Het Roer OM in Gezondheidszorg” startte op maandag 4 augustus 2014, nu al weer 6 maanden geleden (inmiddels bijna 6.600 handtekeningen). Ondanks de vele persberichten, geen enkele aandacht van de media. Waarschijnlijk dachten ze: “Weer zo’n idioot die denkt dat hij de wereld kan veranderen …” Toen was het al #ZorgAlarm, nu serieus #PGBalarm.

De Gezondheidszorg veranderen?
Mooi nieuws is bijvoorbeeld dat wij van de Orange Monday Foundation naast de petitie “Het Roer OM in de Gezondheidszorg” ook het roer omgooien door een nieuwe vorm van Gezondheidszorg te creëren in Nederland. Wij zijn natuurlijk nog klein, ons team bestaat uit 15 professionals die hard aan het werk zijn om de 1e vestiging te openen. Maar alle journalisten zijn  welkom om één van onze presentaties voor zelfstandige professionals bij te wonen op ons nieuwe hoofdkantoor. Ze kunnen dan horen, zien en voelen hoe OMC Vitaliteit Centra het nieuws van 2015 (en 2016 en …) gaat worden EN eigenlijk al is.

Achtergrondverhalen over nieuws zijn mooi en betekent research en verdiepen in materie die nog onbekend is. Wij hebben dat gedaan sinds 2013 met als gevolg straks het 1e OMC Vitaliteit Centrum in de Utrechtse Heuvelrug. “Vooruitzien is regeren”, is het spreekwoord. Dat geldt voor de media, voor ons en iedereen. Vooruitzien is preventie in de Gezondheidszorg, wat weer tot resultaat heeft dat “voorkomen beter is dan genezen”. Coachen naar een positieve levenshouding en een gezonde levensstijl voor iedereen. Omdat het nodig is … en KAN. Holistische Gezondheidszorg!

Blog Omdat het nodig is ... holitsiche gezondheidszorg Orange Monday logo

Ben jij geen journalist maar ZZP’er?
Kom dan op dinsdag 3, 17 of 31 maart 2015 naar Bilthoven. Lees ons ondernemingsplan (klik op bovenstaande afbeelding) met onze visie over de Gezondheidszorg in Nederland en reageer op één van de vacatures. Bij OMC Vitaliteit Centra  werken alleen zelfstandige professionals (ZZP’ers) die holistische Gezondheidszorg hoog in het vaandeel hebben staan. Alvast van harte welkom op één van de 3 dinsdagen in maart. Orange Monday laat een frisse lentewind waaien door de Gezondheidszorg.

Positieve groet, Martin

Blog BlueMonday No Way - Orange Monday - hashtag

Steun de petitie “Het Roer OM in de Gezondheidszorg” OOK via onze Twitter en Facebook accounts – klik op de onderstaande logo’s en ga naar de sociale media van “Het ROER gaat OM in de Gezondheidszorg”

Social Media MJM - Facebook Icon Pagina Het ROER OM!   Social Media MJM - Twitter Icon  Het ROER OM!   Social Media MJM - Facebook Icon GROEP – Het ROER OM!

Advertenties

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Zorginnovator | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs en meer | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in Orange Monday, Petitie: Het ROER moet OM in de Gezondheidszorg, Politiek en beleid, Zelfstandige zorgprofessional, ZZP en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s