Staatssecretaris Martin van Rijn is de weg kwijt … #PGBalarm #ZorgAlarm #Schippers @mjrijn @SVB_pgb

Update 17 februari 2015 – Dat staatssecretaris Van Rijn de weg kwijt lijkt mij logisch, maar dat De Telegraaf hem volgt, bizar! Termen als ‘bende van 24’ en ‘opruiers’. Ik heb het #PGBalarm vanaf dag 1 gesteund met op zaterdag 31 januari 2015 mijn eerste blog “Tijdlijn Twitter loopt vol …

Hoor ik dan bij de ‘bende van 24’ Nee! Maar ik blijf ze steunen, ook op dag 20! Een de Telegraaf … een gemiste kans! Ze hadden beter mensen kunnen interviewen die GEEN betaling hebben gehad. Dit nonsens verhaal over Twitter slaat kant nog wal. Met alle respect, 24 mensen kunnen Twitter NIET dagenlang (bijna 20 dagen al) domineren zonder steun. #PGBalarm houdt mijn steun en die van de Orange Monday Groep met meer dan 25.000 volgers op Twitter. Elk beetje helpt, toch?

Positieve groet, Martin

Blog 16 februari 2015 – Het eerste wat ik zag in mijn mailbox vandaag was een bericht van Zorgvisie (u kunt het lezen via de link). Wat mij stoort, is de ogenschijnlijk zelfingenomenheid van zowel onze staatssecretaris als de Sociale Verzekeringsbank (SVB) in dit stuk. Ze zijn bijna trots op de resultaten. Waarschijnlijk vanwege de verkiezingstijd neemt Van Rijn de moeite (omdat er deze week reces is in de Tweede kamer) om zelfs op zondag te melden dat er al 68.000 maandloners (wisten wij vorige week al) en 27.000 declaraties zijn betaald. In totaal praten we over een aantal van 229.000 declaraties en zijn er dus nog steeds 130.000 declaraties NIET betaald (15-2-2015). O wat zijn wij trots! Ondertussen tikt de klok door dag 18 van #PGBalarm.

Time To Change NL - klok - Orange Monday met lijntje

Op het moment dat ik schrijf is er een Kort Geding van medewerkers van V&D wie gevraagd is zo’n 7 procent van hun salaris in te leveren om het warenhuis te redden. Op initiatief van de vakbonden uiteraard, de mensen zelf hadden zich waarschijnlijk niet zo snel gegroepeerd. Waar blijft de vakbond van de PGB’ers en andere zorgbehoevenden in de samenleving? Een #PGBalarm op Twitter is natuurlijk mooi, maar wat is het feitelijke resultaat na 18 dagen?

Vandaag is het maandag en Oranje = OrangeMondayNL
Vandaag,  maandag was mijn 1e tweet zoals bijna altijd op maandag:

A - Eerste Tweet op maandagWaarom? Omdat Stichting Orange Monday uitgaat van positief denken in onze samenleving. Als je kleur wilt geven aan jouw week, begin dan op maandag met Oranje, de vrolijkste kleur die er is.

Vandaag kleurt de tijdlijn echter ROOD. Mensen reageren op mijn tweet en ik kan mij dat heel goed voorstellen. De frustratie van PGB-houders in Nederland wordt per dag groter en groter. De staatssecretaris doet beloften, maar komt ze niet (of niet op tijd) na.

A - Marije Tweets PGBalarm ROOD

Code Rood; De Stichting Orange Monday Foundation gaf Code Oranje deze zomer al uit met Petitie “Het Roer Moet OM in de Gezondheidszorg”. Nu is het Code Rood,  kan het nog erger? Hoe lang moeten mensen in Nederland die zorg nodig hebben nog gedupeerd worden? Of het nu te maken heeft met de betaling van de zorg of de uitvoering van de zorg.

We zitten op een helling naar beneden in het land dat het allemaal zo goed geregeld had. Bizare bezuinigingen (transitie) en andere maatregelen treffen vaak juist de zwakk(er)en in onze maatschappij, de mensen die zorg nodig hebben, of het nu gaat om volwassenen of kinderen, over fysieke of geestelijke Gezondheid. Het is voor Stichting Orange Monday – TIME TO CHANGE NL

Blog De Zorg verandert mee thuiszorg

Ook daarom OMC Vitaliteit Centra
Vorige week kreeg ik kritiek op mijn blog vanwege de ‘reclame’ voor Orange Monday Centers. Een initiatief van Orange Monday om integrale Gezondheidszorg, ofwel holistische gezondheidszorg, te bieden voor iedereen.  Nederland verandert | Orange Monday verandert wel mee!

Een korte uitleg. Stichting Orange Monday is in 2012 niet opgericht om alleen maar heel hard te roepen dat het anders moet of verkeerd gaat. De Stichting is ruim 2 jaar bezig geweest om het Zorglandschap in Nederland in kaart te brengen. Orange Monday Centers is het resultaat en de na de opening van het hoofdkantoor in Bilthoven (15-12-2014) is het nu de beurt om de eerste vestiging te gaan openen van OMC Vitaliteit Centra in de provincie Utrecht. Waarom? Omdat het nodig is …

Blog Omdat het nodig is ... holitsiche gezondheidszorg Orange Monday logo

Waarom? De wachtlijsten (in de GGZ) zijn te lang. De zorg staat te ver van mensen af. Cliënten en patiënten hebben geen eigen regie. Medicatie (GGZ) speelt een te grote rol in ‘de behandeling’. Kortom, mensen kunnen beter en sneller behandeld worden. Alles geldt voor volwassenen, kinderen en ouderen. Waarom? Omdat het nodig is …

 Omdat het nodig is …
Vandaar ook de petitie. Omdat wij vinden dat het beleid van VWS onder leiding van Schippers en Van Rijn te bizar voor woorden is. Zoals de titel van het blog “Martin van Rijn is de weg kwijt ..”. Een betere vraag zou zijn: “Weten ze bij VWS de weg wel?”. Ik denk van niet, en velen met mij.

Blijven rammen tegen een groot gebouw? Dat heeft geen zin, je zal het op moeten blazen. En dat is wat er, figuurlijk, met ons zorgsysteem moet gebeuren. Zaken zoals met het PGB zijn bizar en onvoorstelbaar in een moderne maatschappij in de 21ste eeuw.

Niet over nagedacht wat de gevolgen zijn. Voor wie? De mensen die het nodig hebben. Mensen die niet kunnen werken, omdat ze nu noodgedwongen zelf voor hun kind moeten zorgen, mensen die geld moeten lenen om hun zorgverleners te kunnen betalen.
Eén woord: Schrijnend.

Banner Petitie Ligt u ook wakker van of door de Zorg - Orange MondayLiggen Martin van Rijn en Edith Schippers wakker van de Zorg? Ik denk het niet! U wel!?

Tenslotte
Reclame of niet. Orange Monday staat voor een betere en betaalbare Gezondheidszorg in Nederland. Ik schaam mij niet om reclame te maken voor het initiatief OMC Vitaliteit Centra. Ik ben blij dat in het voorjaar 2015 de 1e vestiging in de provincie Utrecht geopend gaat worden.

Ik roep dan ook elke zelfstandige professional (ZZP’er) met hart en passie voor de gezondheidszorg (net als wij) op om ons ondernemingsplan te lezen en te reageren op één van de vele vacatures bij OMC Vitaliteit Centrum Utrecht. Ook omdat het mooi is te werken bij een onderneming waar PASSIE met hoofdletters geschreven wordt en VERANDERING normaal is.

Banner OMC Franchisenemer worden ....Klik op de afbeelding en ga naar het ondernemingsplan en de vacatures van OMC

Ik nodig u uit voor de komende presentaties van Orange Monday Centers. De  eerstvolgende is komende dinsdag 17 februari (aanmelden tot 17 uur vandaag) en dinsdag 3 en 17 maart 2015 in Bilthoven. Ben JIJ er ook bij?

Met positieve groet, Martin

AVA Twitter of Facebook Petitie Het ROER moet OM Orange Monday -200p

Steun de petitie “Het Roer OM in de Gezondheidszorg” OOK via onze Twitter en Facebook accounts – klik op de onderstaande logo’s en ga naar de sociale media van “Het ROER gaat OM in de Gezondheidszorg”

Social Media MJM - Facebook Icon Pagina Het ROER OM!   Social Media MJM - Twitter Icon  Het ROER OM!   Social Media MJM - Facebook Icon GROEP – Het ROER OM!

Advertenties

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Zorginnovator | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs en meer | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in Petitie: Het ROER moet OM in de Gezondheidszorg, Politiek en beleid, Staatssecretaris Martin van Rijn, Uncategorized, Zelfstandige zorgprofessional, ZZP en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Staatssecretaris Martin van Rijn is de weg kwijt … #PGBalarm #ZorgAlarm #Schippers @mjrijn @SVB_pgb

  1. herman vogel zegt:

    En dit is nog maar het begin van het falende Zorgbeleid….

  2. Pingback: #Media weten niet waar ze over praten … maar wij wel! #PGBalarm en meer! | Martin Jan Melinga

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s