Tegen de stroom in …. is het niet linksom dan rechtsom! Dag 11 #PGBalarm

Afgelopen week stond in het teken van #PGBalarm. Alarmerende berichten over het PGB, waar naar schatting zo’n 300.000 mensen de dupe van zijn geworden. Hierover kunt u lezen in mijn twee voorgaande blogs , ‘Tijdlijn Twitter loopt vol met …. #PGBalarm” en “In wat voor land leven wij … ”  die over dit onderwerp gaan. Tragisch dat zoveel mensen de dupe worden van het beleid van Den Haag. Mij rijzen de haren ten berge …

Blog Tegen de stroom in PGBalarm ROOD Time To Change NL

Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Deskundige organisaties (zoals Stichting Orange Monday) en individuele mensen hebben zo’n beetje heel 2014 al gewaarschuwd voor wat er kon gebeuren met de transitie naar de gemeenten. Niet om zwart te kijken, maar realistisch. Er zijn te veel mensen bij betrokken, het ging te snel en de voorbereidingstijd voor alle participanten van de transitie  (waaronder SVB) was te kort. Het gevolg: #PGBalarm.

Tegen de stroom in …
De eerste 5 weken van dit jaar lijkt het of de stroom van ellende binnen de gezondheidszorg groter en groter wordt. Het resultaat van de beslissingen van onze regering (onder aanvoering van minister Schippers en haar staatssecretaris Martin van Rijn) is nog niet te overzien. Dit PGB-alarm is een topje van de ijsberg. Er volgt meer. De Zorgwet van Schippers is Zorgplan geworden en heeft als uiteindelijk doel een bezuiniging van € 1 miljard op de ‘ziektekosten’. Niets is minder waar ….

Tegen de stroom in … gaat Orange Monday al vanaf dag 1 van de oprichting. Een kleine uitleg, dan begrijpt u de rest van het artikel beter. Ik ben in Peebles geweest, een klein Schots stadje aan de rivier de Tweed. Ja, waar de kledingstof vandaan komt en de whisky natuurlijk … het stadje heeft onderstaand stadwapen:

Blog Tegen de stroom in Orange Monday logo

Op de foto ziet u de tekst “Contra Nando Incrementum” staan met twee vissen die naar links zwemmen en één naar rechts. Vrij vertaald: “Against the stream they multiply” = “tegen de stroom in vermenigvuldigen zij”. Dat is Orange Monday ten voeten uit.

OMC Vitaliteit Centra
De titel van de dit blog lijkt dus tegenstrijdig en is dat ook. Ondanks het feit dat vele krachten in de maatschappij (ook binnen de gezondheidszorg) aangaven: “ga dit niet doen. Het gaat jullie nooit lukken”,  hebben wij (Orange Monday) toch het besluit genomen in juni 2014. Orange Monday, gaat tegen de stroom in, van start met Orange Monday Centers. Omdat het nodig is EN omdat er vraag naar is.

Banner PPP Orange Monday Centers en OMC Vitaliteit Centra

Onder de merknaam OMC Vitaliteit Centra gaan dit jaar de 1e vestigingen geopend worden van deze nieuwe franchiseformule. In het voorjaar gaat de 1e vestiging open in de provincie Utrecht. Doelstelling voor het einde van het jaar is minimaal 6 vestigingen (zie kaart), waardoor een landelijke dekking ontstaat.

9e en 10e franchisenemer OMC Franchise Formule
Dat “Contra Nando Incrementum” voor ons werkt, is duidelijk. Afgelopen week tekenden weer twee partners voor OMC Vitaliteit Centra. Het zijn Jaap Boskamp uit Alkmaar (maatschappelijk werker/mediator/coach) en Karen Poot uit Almelo (logopedisch coach/trainer/communicatiedeskundige).

OMC Planning vestigingen - 1e half jaar 2015

De spreiding in Nederland neemt toe. Langzaam maar zeker (als een dieseltrein) neemt het aantal zelfstandige professionals binnen de OMC-teams toe. Het aantal disciplines waar wij specialisten van in huis hebben, neemt toe. Vanaf maandag 9 februari 2015 is ons team 14 mensen sterk. Met de nadruk op ‘sterk’. Het team wordt steeds hechter en wij werken nu, na de opening van ons nieuwe hoofdkantoor in Bilthoven,  aan de opening van het 1e Orange Monday Center in de provincie Utrecht, waarschijnlijk de Utrechtse Heuvelrug.

Banner OMC Body & Mind
Omdat het nodig is … een holistische aanpak in de Gezondheidszorg 

Holistische Gezondheidszorg
Op mijn blog over holistische gezondheidszorg (klik op de link en lees het nog eens na) kreeg ik heel veel positieve reacties. “Super dat dat bij jullie wel kan”. Veel professionals willen graag werken met een holistische aanpak, maar kunnen of mogen dat niet van  hun organisaties. Minister Schippers ziet er ook NOG geen brood in. Ik hoor haar denken “dat zal wel veel meer kosten”.

Nee, Minister Schippers. Nee, zorgverzekeraars. Holistisch aanpak van Zorg en GGz  zal volgens ons een enorme besparing in de complete gezondheidszorg kunnen opleveren. Ik denk wel € 1 miljard per jaar (was dat niet jullie doelstelling?). Door de kruisbestuiving tussen de diverse geledingen binnen de gezondheidszorg zal er effectiever (dus efficiënter) gewerkt kunnen worden. Als er efficiënt gewerkt wordt, met bijvoorbeeld een uitgelezen automatisering en E-Health, worden cliënten of patiënten eerder beter dan nu. Wanneer zij eerder beter zijn, kosten zij de maatschappij minder geld. Denk aan uitkering, ziektekostenverzekering voor werkgevers enzovoort.

2e Franchiseraadsvergadering OMC Vitaliteit Centra
Op maandag 19 januari 2015 (Blue Monday) was de 1e franchiseraadsvergadering met toen 8 OMC partners. Nu 3 weken later zijn het er 10.
Op dinsdag 17 februari 2015 is de eerstvolgende presentatie voor zelfstandige professionals die partner kunnen worden van deze succesvolle franchiseformule. Samen sterker als ZZP’er. Samenwerken is wat ons betreft dé methode om resultaten te behalen waar de cliënt alleen maar beter van wordt. Een kortere herstelweg, weer eerder participeren binnen de maatschappij. De holistische aanpak die wij hanteren, zorgt daar voor.

Banner - downloaden ondernemingsplan OMC Vitaliteit Centra

Ben JIJ zelfstandige professional? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Sluit je dan net als Jaap en Karen aan bij OMC Vitaliteit Centra. Lees het ondernemingsplan en reageer op één van de ruim 20 vacatures. Let op: bijna alle vacatures zijn nog beschikbaar voor vestigingen in Utrecht (opening voorjaar 2015), Overijssel (Zwolle of Deventer), Brabant (Breda of Tilburg), Noord-Holland (Alkmaar) en Zuid-Holland (Leiden e.o.). De andere provincies volgens overigens ook snel.

A Het ROER moet OM Orange Monday - Zorg en Welzijn Week

#PGBalarm
Orange Monday steunt op de sociale media alle mensen die de dupe zijn van de PGB-maatregelen. #PGBalarm = #ZorgAlarm! Het is te triest voor woorden dat het nodig is, maar we gaan staatssecretaris Martin van Rijn aan zijn woord houden. Op 14 februari (zaterdag – Valentijnsdag) moet het PGB-probleem opgelost zijn. We gaan het zien, maar ik hou mijn hart vast. Teken voor de zekerheid onze petitie Het Roer Moet OM in de Gezondheidszorg. Ik vrees dat vrijdag de 13e echt een vrijdag de 13e wordt voor van Rijn! Tot die tijd … #PGBalarm op Twitter.

Positieve groet, Martin

AVA Twitter of Facebook Petitie Het ROER moet OM Orange Monday -200p

PS: Een tip voor staatssecretaris Martin van Rijn, maar eigenlijk voor iedereen.
Op zaterdag 28 februari 2015 organiseert Peter Romijn, partner van OMC Vitaliteit Centra, de workshop: “Meditatie voor Beginners”. Lees de flyer en meld je aan ….
Blog Tegen de stroom in Meditatie Workshop Vitaliteit2

 

 

 

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in Het roer gaat OM!, Orange Monday, Petitie: Het ROER moet OM in de Gezondheidszorg, Time To Change NL, Uncategorized, Zelfstandige zorgprofessional, ZZP en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s