In wat voor land leven wij …. #PGBalarm #Jeugdwet #ZorgAlarm

Afgelopen zaterdag werd mij gevraagd aandacht te geven aan #PGBalarm. Het woord ‘alarm’ is hier trouwens wel op zijn plek. Vervolgens heb ik er een blog over geschreven: “Tijdlijn Twitter loopt vol met #PGBalarm!? Wat is er aan de hand.” Klik op de link en u kunt dat artikel lezen als u dit nog niet heeft gedaan. Hier het vervolg.

We leven in de 21ste eeuw, maar we reageren nog steeds vaak alsof wij in de 20ste eeuw leven. Neem als voorbeeld de 24-uurseconomie, u vast bekend. 365 dagen per jaar, 7 dagen in de week en 24 uur per dag moet ‘alles’ mogelijk zijn. Boodschappen doen, filmpje pakken, communiceren met elkaar via de Social Media. Pas een jaar of 10 normaal … Voor ons als consument dan. Maar voor sommige bevolkingsgroepen (Kamerleden) is dat iets anders. Die roepen wel dat het er is, maar om 17 uur op vrijdag gaat de stekker er uit. Dan is het weekend. Dan lijkt het, voor die mensen, dat de wereld stil staat. Ze gaan verder met hun eigen programma en planning! Maandag om 9 uur is er weer een dag …
Gelukkig toch AL op woensdag een SPOEDdebat!

Blog Wat een land Schippers van Rijn Orange Monday

Politiek … ik bemoei mij er zelden mee!
Je zou zeggen dat het zijn van Tweede Kamerlid een ‘baan’ is. Niets is minder waar. Na wat Googlen vond ik op de site van de Tweede Kamer het volgende:

Kamerleden krijgen een onkostenvergoeding voor hun werk: de schadeloosstelling. De schadeloosstelling bedraagt sinds 1 januari  2010 € 7.311,56 bruto per maand. Daarnaast ontvangen zij een vakantie-uitkering van 8% en in december een eindejaaruitkering. Dit is geregeld in de ‘Regeling schadeloosstelling van de leden van de Tweede Kamer der Staten Generaal’.

Nu begin ik het te snappen. Een schadeloosstelling van zo ruwweg € 100.000,- per jaar. Schadeloosstelling, vreemd woord, vast uit de 19e eeuw. Als iemand in Nederland een echte baan heeft voor dit ‘salaris’ EN er zou paniek zijn op zaterdag? Dan gaat hij naar zijn werk om zo snel mogelijk de ‘crisis’ in de kiem te smoren … En onze Tweede Kamerleden? Op een uitzondering na waren ze aan het ‘weekend’ vieren. Foto’s van Kamerleden die leuke dingen aan het doen waren in het hele Land. Interviews (Van Boxtel – D’66) … Oh, nu weet ik het, er zijn verkiezingen op komst. De beste man wil van het Eigen Risico af op de Zorgverzekering. Lachwekkend, nu hoor je hem, over een paar maanden niet meer. Kamerleden hebben vaak een kort geheugen.

A Cartoon via JOOP over van Rijn PGBalarm Time To Change NL
Cartoon met dank aan JOOP.nl = Time To Change NL

Zorgwet & Transitie
Afgelopen jaar heb ik, samen met veel mensen in de Gezondheidszorg, de alarmbel al laten klinken. Over de Zorgwet, over de Jeugdwet, over de transitie Wmo en Wlz, waarover eigenlijk niet. Het keurkorps van Nederlanders die in de Tweede Kamer MOGEN zitten, luisteren naar de regering en stemmen gewoon mee, kijken niet naar gevolgen! Mevrouw Schippers, staatssecretaris Martin van Rijn, maar ook staatssecretaris Jette Klijnsma om er maar eens 3 te noemen.

De 3 bewindslieden zitten ‘vast’ in een regeerakkoord, het kabinet MOET blijven zitten (snap ik wel gezien de historische polls) als het valt, is PvdA weggevaagd en VVD raakt ook minimaal 10 zetels kwijt. ‘Het volk’ is niet tevreden, en wat betreft Gezondheidszorg en Sociale Zaken is dat ook zeker  het geval. Ik geef de 3 bewindslieden een 4. En dan ben ik nog redelijk. Het excuus van Martin van Rijn? Bizar! Je excuses aanbieden terwijl je weet dat wat je doet niet goed is en hoopt dat het goed afloopt. Hij belooft weer van alles .. hij krijgt 10 dagen van de Kamer (die ook akkoord is gegaan met alle plannen. In wat voor een land leven wij ….

Daarom … een petitie!
Afgelopen zomer, ik weet nog precies wanneer, schoot het mij definitief in het verkeerde keelgat. Minister Schippers wees een advies zo maar weer van de hand. Ze drijft haar zin door … ten koste van mensen. Het gaat niet alleen om geld mevrouw Schippers, achter elke euro zit een mens. En … dat er bezuinigd moet worden geloof ik, ik noem dat echter besparen. Besparen op hoge salarissen aan de top, besparen op langdurige behandelingen die niet nodig zijn, bezuinigen op logge apparaten, zoals de Zorgverzekeraars en de SVB.

A Het ROER moet OM Orange Monday - Zorg en Welzijn Week
Het kost miljoenen en wat levert het op? Ga naar een veel plattere structuur in de Zorg, hiërarchie is ook zo 20ste eeuws.  Daarom hebben wij een petitie gelanceerd op 4 augustus 2014. Inmiddels hebben meer dan 6.500 mensen getekend. Op naar de 40.000 handtekeningen voor een burgerinitiatief. Nieuwe plannen. Het Roer MOET OM in de Gezondheidszorg. Als je doet wat je altijd hebt gedaan, krijg je ook wat je altijd hebt gekregen! Teken vandaag nog, klik op bovenstaand logo. Thanks!

omc-24-7 open-om centers

Daarom … Orange Monday Centers
Gisteren was er weer een presentatie van Orange Monday Centers. Onder de naam OMC Vitaliteit Centra brengen wij een nieuwe franchiseformule in de gezondheidszorg op de markt. In onze visie verweven, een holistische gezondheidszorg. Ook daar valt nog heel veel te besparen. Niet van het kastje naar de muur, maar alles onder één dak. Gezondheidzorg van de 21ste eeuw. En … 24/7 geopend, 365 dagen per jaar!

Orange Monday Centers werkt uitsluitend met zelfstandige professionals en streeft naar een landelijke dekking binnen één jaar. Twaalf regionale OMC’s met daaraan vastgekoppeld veel lokale vestigingen die dicht bij de cliënt werken. Bij ons heeft de cliënt eigen regie, omdat hij wel weet wat goed voor hem is. Wij begeleiden mensen naar een positieve levenshouding en een gezonde levensstijl. Daar draait alles tenslotte om.

Banner - downloaden ondernemingsplan OMC Vitaliteit Centra

Werk JIJ ook mee aan een nieuwe 21ste eeuwse Gezondheidszorg? Lees dan ons ondernemingsplan en kom op dinsdag 17 februari, 3 of 17 maart naar onze presentatie op het hoofdkantoor van Orange Monday Centers. Het kan en moet anders!

Tot dat de PGB-betalingen opgelost zijn blijft het bij mij #PGBalarm = #ZorgAlarm!

Positieve groet, Martin

Blog BlueMonday No Way - Orange Monday - hashtag

Advertenties

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in Het roer gaat OM!, Petitie: Het ROER moet OM in de Gezondheidszorg, Politiek en beleid, Time To Change NL, Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op In wat voor land leven wij …. #PGBalarm #Jeugdwet #ZorgAlarm

  1. Pingback: Tijdlijn Twitter loopt vol met … #PGBalarm! Wat is er aan de hand? @MonaKeijzer @SVB_PGB | Martin Jan Melinga

  2. Pingback: Tegen de stroom in …. is het niet linksom dan rechtsom! Dag 11 #PGBalarm | Martin Jan Melinga

  3. Pingback: Zorgplannen netjes regelen …?! #Zorgwet #ZorgAlarm #PGBalarm #BurgerMotieVanWantrouwen @Pim1949 | Martin Jan Melinga

  4. Pingback: Media weten niet waar ze over praten … maar wij wel! #PGBalarm en meer! | Martin Jan Melinga

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s