Maandag 19 januari – Blue Monday 2015 .. de meest depressieve dag van het jaar!? No more #BlueMonday

Blog maandag 12 januari 2015 – Maandag 20 januari 2014, ik kan het mij nog goed herinneren. Regelmatig organiseerden wij een Orange Monday MeetUp in Amersfoort en op die dag hadden we zo’n 30 man (en vrouw) over de vloer. “Blue Monday wordt Orange Monday” was het thema. Een heel proces, tenslotte is Blue Monday 10 jaar geleden bedacht en Orange Monday 8 jaar later. Daarnaast … Blue Monday klinkt beter, is negatief, heeft een donkere kleur en is net zoals Orange Monday volledig bedacht!

Op die bewuste dag hadden wij contact met vele mensen die wilden samenwerken, onze filosofie hoog in het vaandel hadden, maar …. Ik weet eigenlijk niet waarom, is ook niet belangrijk, maar van de 30 mensen zijn er nog een handjevol over. Blue denken is makkelijker dan Orange denken! Een onderzoek waard, wie weet in de toekomst met het Orange Monday Instituut.

Blog BlueMonday No Way - Orange Monday - hashtagGebruik maandag 19 januari #OrangeMonday op Twitter … Thanks!

Maandag 12 januari 2015
Dat is het vandaag. Blue Monday valt dit jaar op maandag 19 januari 2015, precies over een week dus. Waarom dan vandaag het blog? Volgende week heb ik het te druk om een blog te schrijven, vandaar. Het is dus volgende week. Wat wel komisch was trouwens, is dat ik dacht (als voorzitter van stichting Orange Monday) dat het maandag 26 januari 2015 zou zijn. Vraag mij niet waarom, maar iedereen had die dag in zijn agenda staan dus. Hmm, foutje bedankt dus.

Gelukkig kwamen wij er op tijd achter, mede door het Fonds Psychische Gezondheid.  Die heeft namelijk de Blue Monday Challenge bedacht. Leuk, maar jammer dat ze geen contact opnemen met DE Blue Monday specialist in Nederland. Samenwerken in de Gezondheidszorg is dus nog steeds eenrichtingsverkeer. Maar goed, laat ik niet mijn goede dag laten bederven.

Blog Blue Monday - Fonds Psyche - Orange Monday - met hastag

Blue Monday een bedacht fenomeen … een sprookje!
Who the fuck is deze Britse psycholoog, Cliff Arnall, die de ‘formule’ voor Blue Monday heeft bedacht? En wie denkt hij dat hij is om te denken dat die dag ALTIJD de 3e maandag van de maand januari is? Hij zet één keer onderstaande formule neer en voert dat nu al 10 jaar door.

Blue Monday formule nieuw

Ik kan mij voorstellen dat maandag 12 januari 2015 voor heel veel mensen Blue Monday is …  In mijn blog “Je suis Martin” schrijf ik er over en elke volwassen Nederlander, Europeaan en wereldburger die de beschikking heeft over internet moet het weten. Charlie Hebdo: een brute aanslag op onze vrijheid van meningsuiting, onze democratie en … op ons gevoel. Met recht een Blue Monday vandaag dunkt mij!

Maar goed, ik zal mij houden aan de agenda. Het is dus volgende week.

NO MORE BLUE MONDAY
Blue Monday heeft er voor gezorgd dat op maandag 16 januari 2012 de naam werd bedacht van de stichting Orange Monday. Schoppend tegen HET systeem binnen de Gezondheidszorg en vooral de Geestelijke Gezondheidszorg. NO More Blue Monday was en is de filosofie van Orange Monday. Positief denken in plaats van negatief. Oorzaak aanpakken in plaats van gevolgbestrijding.

20120116 #OrangeMonday nooit meer bluemonday .... 19-1-2015

Orange Monday is volwassen aan het worden. Ik denk dat het tijd wordt om Blue Monday los te laten. Dat is NIET meer nodig. Blue Monday is verzonnen, een sprookje. Daarom komt het team van Orange Monday op maandag 19 januari 2015 bij elkaar, niet vanwege de blauwe dag, maar omdat een positieve dag is (of kan zijn). Laten wij ons niets wijs maken door de media …

Orange Monday is een FEIT. De (Geestelijke) Gezondheidszorg kan niet meer om ons heen. Met 11 volwaardige behandelaars in huis, zicht op de 1e vestigingen in het 1e en 2e kwartaal doen wij mee en gaan wij onze stemmen nog harder laten horen.

Orange Monday; ik ben trots en dankbaar dat ik oprichter ben van de stichting en samen met Hester Morsdorf initiatiefnemer mag zijn van Orange Monday Centers. Dankbaar dat wij afgelopen jaar honderden mensen hebben ontmoet en dat in 2015 ook weer gaan doen.

Orange Monday Orange Sky - Code Oranje 2Ooit alleen begonnen, vandaar bovenstaande foto regelmatig in mijn blogs, met Orange Monday, daarna waren wij met twee, drie, vier en nu met 12! Wat het gaat worden in 2015, ik kan het niet voorspellen,  maar ik hoop een getal met 3 cijfers. Op naar Orange Monday 25 januari 2016!

Orange Monday is de dag die ik ga vieren: NO MORE Blue Monday 🙂

Positieve groet, Martin Jan Melinga

PS: Doe JIJ mee op maandag 19 januari 2015 op Twitter met de hashtag #OrangeMonday? Maak JIJ er ook een positieve dag van? Blue Monday No Way!

Blog BlueMonday No Way - Orange Monday - hashtag

Advertenties

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Zorginnovator | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs en meer | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in Blue Monday, e-Health, Orange Monday, Orange Monday Kids, Over Martin Jan Melinga en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Maandag 19 januari – Blue Monday 2015 .. de meest depressieve dag van het jaar!? No more #BlueMonday

  1. Pingback: Tegen de stroom in …. is het niet linksom dan rechtsom! Dag 11 #PGBalarm | Martin Jan Melinga

  2. Pingback: Ik schaam mij dood … U ook? Het is nog niet gelukt! @RobertVermeiren @Oosterhoff2 | Martin Jan Melinga

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s