2015 Gestart met 8 partners van de nieuwste franchise formule in de Gezondheidszorg! #ZZP #Vacatures

Update 10-01-2015 – Op dinsdag 20 januari 2015 zijn er weer presentaties van de Orange Monday franchise formule. Wilt u er bij zijn? Bent u ZZP’er? Lees dan dit blog, ga naar onze website http://www.omcenters.nl/vacatures-word-franchisenemer en reageer op één van de vacatures. U krijgt dan van ons een uitnodiging. Ook in februari, maart, april, en volgende maanden zijn er presentaties. U bent van harte welkom. Verandering in de Zorg en GGZ, omdat het nodig is … Graag tot ziens 🙂

Blog 31-12-2014 – Gisteren, 30 december 2014, was een heel bijzondere dag voor het Team van Orange Monday Centers oftewel OMC Vitaliteit Centra. Op de valreep van het, voor ons nu al mooie 2015, tekent de 8ste partner (orthopedagoog) in het bijzijn van de 1e zeven partners! Hoezo bijzonder? Kijk eens naar ons logo (hieronder) en u ziet dat de lemniscaat (oneindigheidsteken) als je deze rechtop zet een 8 is!

Front Page - The future is Orange Monday logo

Lemniscaat en cirkel
De lemniscaat (oneindigheid) en de cirkel (die staat voor samenwerking) in ons logo, staat zowel bij de Stichting Orange Monday en haar initiatieven, zoals OMC Vitaliteit Centra en Orange Monday Kids, voor oneindige samenwerking. Hierbij is stichting Orange Monday de basis. Waarom? Omdat wij denken dat het nodig is. Psychische klachten zijn van alle tijden … het is alleen de vraag hoe je daar mee om gaat. Anno de 21ste eeuw is het een stuk beter, maar richting de 22ste eeuw is er nog veel te doen. Dat gaan wij doen met een team van 11 zelfstandige professionals vanuit ons nieuwe hoofdkantoor in Bilthoven.

Geen woorden maar daden; zoals u in mijn vele blogs heeft kunnen lezen, heb ik een ‘broertje dood’ aan mensen die alleen maar lopen te schreeuwen dat het niet goed gaat en die bijna altijd de negatieve zaken belichten. HET is GEEN kunst om dingen af te zeiken … daar ben ik al lang achter. De (ambtelijke/zorg-) ‘machines’ blijven toch wel draaien. Daar veranderen wij als ‘gewone’ burger niet zo veel aan. Demonstraties (van een paar 100 mensen) hebben ook geen zin. De Nederlander is nauwelijks uit zijn stoel te krijgen. Zelfs de benzineprijs heeft niemand op pad gekregen naar Den Haag, terwijl nog niet zo lang geleden de prijs op 2 euro stond. Gelukkig al weer bijna 2 kwartjes gezakt …

Orange Monday Orange Sky - Code Oranje 2Ik geef het toe, ook ik heb een grote mond
In 2012 kwam ik de GGz ingewandeld met stichting Orange Monday. Opgericht omdat ik vind dat mensen met psychische klachten BETER behandeld dienen te worden. Acceptatie (geen stigma) staat dan ook hoog op de agenda. Waarom? Iedereen kan het overkomen en het taboe om over psychische klachten te praten staat hoog in de taboelijst. Waarom dan een grote mond? Omdat ik zelf aan den lijve heb mogen ondervinden wat psychische klachten met je kunnen doen.

Mijn sociale leven was gedecimeerd, naaste mensen nemen mij (dankzij mijn bipolaire stoornis) niet meer serieus. 3 (echt-) scheidingen en mijn 4 kinderen niet meer ‘mogen’ zien, vanwege mijn stoornis is toch wel het dieptepunt van mijn leven. U heeft daar meer over kunnen lezen afgelopen 18 maanden. Voor mij is het DE drijfveer om met de stichting en de bijbehorend franchiseorganisatie hier daadwerkelijk in verandering in aan te brengen. Waarom? Mensen met psychische klachten zijn weinig weerbaar en komen te weinig voor zichzelf op. Het GGZ-systeem is ernstig achterhaald (DSM) en er is behoefte aan vernieuwing.

Banner GGz plus - OM Centers Time To Change NL - Orange Monday

Vernieuwing en innovatie
Twee woorden met dezelfde strekking, maar in mijn ogen anders. Vernieuwing staat voor op een andere manier met gezondheidszorg omgaan. Wij noemen dat holistische gezondheidszorg. Het stokpaardje van Orange Monday Centers (OMC).  Lichamelijke en geestelijke klachten houden heel vaak verband met elkaar en behandeling/begeleiding dienen dan ook gezamenlijk toegepast te worden. OMC heeft met 8 franchisenemers en in totaal een team van 12 mensen een grote stap gezet naar deze vernieuwing.

OMC Planning vestigingen - 1e half jaar 2015

In 2015 komen er in ieder geval 6 OMC vestigingen in Nederland, in de provincies Brabant, Zuid- en Noord Holland, Utrecht, Gelderland en Overijssel. Met deze vestigingen wordt een eerste stap gezet naar landelijke dekking. Iedereen heeft namelijk recht op de zorg van Orange Monday Centers. Samenwerking met vrijgevestigde praktijken en instellingen staan hoog op de agenda, waardoor deze doelstellingen sneller gehaald gaan worden. Samenwerken = versterken!

In deze tijd van bezuinigingen is innovatie het toverwoord. Ik durf hier te beweren dat eind 2015 Orange Monday Centers de meest innovatieve organisatie is van de Gezondheidszorg. OMC werkt uitsluitend met zelfstandige professionals (ZZP), maakt gebruik van de meest geavanceerde technieken wat betreft automatisering  (E-health) als extra op de persoonlijke behandelingen EN Orange Monday Vitaliteit Centers pakt de oorzaken aan en niet de gevolgen!

Oranje is kansen zien ING

Ik blijf een grote mond houden …
Het afgelopen jaar was er scepsis over de nieuwe franchiseformule van Orange Monday in de (Geestelijke) Gezondheidszorg. Op deze laatste dag van het jaar kunnen we zeggen dat het tegendeel bewezen is …. Geen woorden, maar daden! Daar gaan wij in het nieuwe jaar 2015 keihard mee aan de slag. Verandering is moeilijk … veel mensen hebben daar moeite mee. Verandering biedt echter ook kansen. Juist in het nu al discutabele jaar 2015 voor de gemeenten (Jeugdzorg, WMO, WLZ) de cliënten of patiënten (onzekerheid en stijgende kosten), maar ook voor behandelaars (bizarre afschaffing vrije artsenkeuze) zijn er ook kansen. Kansen om het anders, maar vooral beter te gaan doen in de Gezondheidszorg.

Ik blijf een grote mond houden omdat ik vind dat mensen met ADHD, ADD, Autisme, Angststoornissen, Borderline, Bipolaire Stoornis, Burn-out, Depressie, Dwangstoornissen, Eetstoornissen, HSP, PTSS, OCD, Narcisme, Schizofrenie, Stress  (en welke ik nog vergeten ben in dit lijstje) DE BEST mogelijke behandeling die anno 2015 mogelijk is, krijgen. Dat mensen met psychische klachten uit hun isolement worden gehaald, een plek krijgen in de maatschappij, volledig geaccepteerd …. Omdat het nodig is!

Banner OMC Franchisenemer worden ....

Zelfstandige professionals en vrijgevestigde behandelaars
Uiteraard gaan we deze doelstellingen niet halen met een elftal van professionals in de Gezondheidszorg.  Orange Monday Centers staat open voor vrijgevestigde praktijken en kleine instellingen in Nederland voor een intensieve samenwerking met als doel een betere Gezondheidszorg. Daarnaast bereiden wij het aantal partners van OMC Franchise Groep dit jaar uit naar minimaal 100 professionals die de vestigingen in bovengenoemde provincies gaan bemensen.

Ga JIJ voor een BETERE Gezondheidszorg in een unieke vorm van samenwerken? Check dan de vacatures op onze website http://www.omcenters.nl/vacatures-word-franchisenemer, lees het ambitieuze ondernemingsplan en reageer! De eerstvolgende kennismakingsbijeenkomst is op dinsdag 6 of 20 januari 2015 in Bilhoven

Banner - downloaden ondernemingsplan OMC Vitaliteit Centra

Tenslotte; graag wens ik al mijn lezers een prachtig 2015. Gezondheid, geluk en liefde zijn voor mij belangrijke elementen, net als het succes van Orange Monday Centers. Niet alleen voor mijzelf, maar voor alle mensen met psychische klachten in Nederland.

Positieve groet, Martin

AVA ORANGE MONDAY

PS: Blijf ook in 2015 de petitie “Het Roer OM in de Gezondheidszorg”. De tussenstand met 6.282 handtekeningen is hoopvol. Wij zijn ook in 2015 strijdvaardig  om te gaan voor een BETERE en BETAALBARE Gezondheidszorg! Omdat het nodig is …..

Steun de petitie “Het Roer OM in de Gezondheidszorg” OOK via onze Twitter en Facebook accounts – klik op de onderstaande logo’s en ga naar de sociale media van “Het ROER gaat OM in de Gezondheidszorg”

Social Media MJM - Facebook Icon Pagina Het ROER OM!   Social Media MJM - Twitter Icon  Het ROER OM!   Social Media MJM - Facebook Icon GROEP – Het ROER OM!

Advertenties

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Zorginnovator | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs en meer | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in Gezondheidszorg, Zelfstandige zorgprofessional, ZZP en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op 2015 Gestart met 8 partners van de nieuwste franchise formule in de Gezondheidszorg! #ZZP #Vacatures

  1. Pingback: Nieuwjaarsblog: Angst regeert onze samenleving …. en de #Gezondheidszorg #Zorg #GGz | Martin Jan Melinga

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s