Minister Schippers afgeserveerd in Eerste Kamer; Nieuwe #zorgwet in de maak …

Update 19-12-2014:  Het lijkt erop dat Rutte en Schippers niet weten wat democratie is, het lijkt meer op een klucht! Via achterkamertjespolitiek (waaronder gesprekken met de 3 PvdA ‘dissidenten’ – die gewoon hun mening gaven) en zelfs het dreigen met aftreden door minister Schippers, wordt een kabinetscrisis waarschijnlijk voorkomen. Te bizar voor woorden zo’n 3 maanden voor de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Ik hoop van harte dat alle (gedoog) partijen die betrokken zijn bij deze klucht omtrent de zorgwet, afgestraft gaan worden door de kiezer!

Op vrijdagmorgen blijkt dat er toch een akkoord is met VVD en PvdA … en als dat toch niet mocht lukken komt er een Algemene Maatregel van Bestuur … BIZAR! De democratie wordt met voeten getreden. Dringende oproep om alsnog de Petitie “Het Roer OM in de Gezondheidszorg” te tekenen (40.000 handtekeningen nodig). Zo snel mogelijk een Parlementaire Enquête (liefst nadat het kabinet gevallen is :-)) Klik op onderstaand logo en TEKEN!

AVA Twitter of Facebook Petitie Het ROER moet OM Orange Monday

Blog 17/12 – Gisteren (dinsdag 16 december) zou de nieuwe zorgwet een feit worden. Een hamerslag stuk in de Eerste Kamer. Zelfs de gedoogpartijen waren het er mee eens en zouden de coalitie van mevrouw Schippers aan een meerderheid helpen. Totdat … 3 senatoren (van de PvdA nog wel) dachten: “we gaan de zorgverzekeraars NIET nog meer macht geven”. Rond een uur of drie was het een feit, 38 stemden tegen en 33 voor. De nieuwe zorgwet afgeserveerd, het leek wel een beetje “De nacht van Wiegel”, alleen was nu de hoofdrolspeelster Guusje Terhorst samen met 2 collega’s.

blog petitie Schippers Torentje Gevangen in haar eigen web van de Gezondheidzorg? Teken de petitie!

Minister Schippers teleurgesteld
De berichtgeving op alle media meldde de teleurstelling van mevrouw Schippers. Haar voorgekookte plan om 1 miljard te bezuinigen over het hoofd van de Nederlandse burger moet terug naar het kabinet, de Tweede Kamer en uiteindelijk weer de 1e Kamer. Teleurgesteld? Een understatement, zeg ik, ze was boos, ziedend zou ik zijn als IK minister Schippers was. U moet weten, mevrouw is niet gewend om haar zin NIET te krijgen. Prive waarschijnlijk (ook) een mooi mens, maar binnen de Gezondheidszorg regeert ze met harde hand.

Dat nu haar ‘kindje’ door een stelletje afvallige senatoren is gesneuveld, is dan ook zuur, heel begrijpelijk! Maar voor de Gezondheidszorg zie ik het als een overwinning. Zoals u weet, zijn op 18 maart 2015 (over 3 maanden) verkiezingen voor de Provinciale Staten en dus indirect voor de Eerste Kamer. De kans dat PvdA en VVD nog een meerderheid hebben, is net zo groot als de kans dat we dit jaar een Witte Kerst gaan krijgen. Schippers krijgt nooit in 3 maanden (inclusief Kerstreces en campagne) de wet meer door de beide Kamers. Bovendien, de 3 tegenstemmende senatoren komen niet meer terug J

Blog Zorgverzekering Rouvoet André Rouvoet boos op Schippers!? Het zou andersom moeten zijn …

Spoedoverleg in het torentje van Rutte
Vandaar dat Schippers gelijk in overleg wilde met Premier Rutte om te bespreken wat ze NU nog kunnen doen om ‘het kindje zorgwet’ van een vroege dood te redden. Zondebokken genoeg, zowel Diederik Samsom als Lodewijk Asscher kregen het te verduren. Voorlopig nog geen oplossing in zicht. De wet wordt sowieso (als deze nog wordt aangenomen) van kracht per 01-01-2015. Een overwinning voor iedereen die actief is geweest om deze krankzinnige nieuwe zorgwet tegen te houden.

Wie is de baas? Ik heb al een blog geschreven over André Rouvoet (voorzitter Zorgverzekeraars Nederland). Met de nieuwe wet zou hij (en de top 4 grote zorgverzekeraars) machtiger zijn dan minister Schippers. Gelukkig is dat (nog) niet gebeurd. Minister Schippers is voorlopig gestopt …

Het grote geld blijft regeren
Als u nu denkt “alles blijft het zelfde”, dan heeft u het mis. De zorgverzekeraars hadden alles al in voorbereiding om behandelaars die GEEN contract hebben van de lijst af te voeren. Dat werk is nu voorlopig voor niets geweest, maar uiteindelijk moeten wij als patiënten of cliënten hier toch de rekening van gaan betalen. Zoals mijn grootvader altijd al zei: “Het moet uit de lengte of de breedte komen”, maar betalen moet je toch.

Minister Schippers dacht met een budgetpolis en het dumpen van behandelaars die GEEN contract hebben, de oplossing te hebben gevonden. Dat gebeurt niet, maar Schippers (en de zorgverzekeraars) gaan de Kerstvakantie vast gebruiken om andere ideeën te verzinnen om de bezuiniging van 1 miljard in de Zorg te verhalen op de burger.

Nederland Verandert | De Zorg Verandert Mee? Nope …. Teken de petitie!

Blog De Zorg verandert mee thuiszorg

Verandering systeem Gezondheidszorg: nieuw Ziekenfonds??
Zoals in zo’n beetje de gehele Gezondheidszorg is gevolgbestrijding nog steeds nummer 1. Preventie krijgt weinig aandacht. Zo ook met ons zorgsysteem. Ondertussen is wel gebleken dat het anders moet in de Zorg. Met anders bedoel ik dat het Roer OM moet! Een volledig nieuwe Zorg, omdat ons zorgbestel door het ijs is gezakt. Fouten op fouten stapelen zich op en maken de Zorg voor iedereen onoverzichtelijk en nauwelijks nog uitvoerbaar.

De meeste zorginstellingen werken met verouderde automatiseringssystemen, E-Health is een vies woord, waardoor Apple en consorten in het gat duiken dat de Gezondheidszorg heeft gecreëerd. Zorg moet dichtbij … (transitie Gemeente) en aan de andere kant worden kleine ziekenhuizen gesloten (zie blog Sionsberg – Dokkum). De ene hand weet niet meer wat de andere doet, maar we praten wel over een ‘omzet’ van bijna € 100 miljard (2013).  Was minister Schippers directeur van Achmea dan was ze al lang ontslagen wegens wanbeleid.

Een nieuw Ziekenfonds zou een oplossing kunnen zijn wat mij betreft. Eén algemene zorgverzekering met één organisatie voor de uitvoering. Goed geautomatiseerd en met een zo’n groot mogelijke dekking voor de verzekerde. Zorgverzekeraars mogen dan nog alleen aanvullende verzekeringen aanbieden. Voordeel? Een effectieve verzekering, minder reclame nodig (bizar!) en behandelaars moeten met deze zorgaanbieder een contract hebben. Voor aanvullende diensten aparte verzekeringen op maat voor iedereen.

Terug naar de situatie waarin iedereen dezelfde verzekering en dekking heeft. Wil je meer geld uitgeven aan gezondheidszorg, dan doe je dat, jouw keuze!

Wat is hiervoor nodig?
De petitie “Het Roer OM in de Gezondheidszorg” staat voor bovenstaande plannen en veel meer. De zorg veranderen, zodat iedereen er beter van wordt en door de effectiviteit er minimaal de benodigde € 1 miljard wordt bezuinigd. De petitie gaat voor een Parlementaire Enquête, waardoor duidelijk wordt dat dit zorgstelsel sterk verouderd is en dat het tijd wordt voor vernieuwing. Niet alleen in de politiek, maar ook in de Gezondheidszorg zelf en bij de patiënten en cliënten.

AVA Twitter of Facebook Petitie Het ROER moet OM Orange Monday

Onze Gezondheid is een kostbaar goed, laten wij het niet verkwanselen! Klik op het LOGO en TEKEN daarom de petitie “Het Roer OM in de Gezondheidszorg” Thanks!

Positieve groet, Martin

PS: OMC Vitaliteit Centra loopt voorop in vernieuwing en innovatie binnen de Zorg! Heeft u het ondernemingsplan al gelezen? Zo niet, klik dan op onderstaande afbeelding!
Als u ZZP’er bent is het dubbel interessant. De nieuwe OMC franchise formule telt al 7 partners. Doe jij ook mee in 2015? Reageer dan op de vacatures!

Banner - downloaden ondernemingsplan OMC Vitaliteit Centra

Advertenties

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in Orange Monday, Orange Monday Kids, Petitie: Het ROER moet OM in de Gezondheidszorg, Zelfstandige zorgprofessional, Zorgverzekeraars, ZZP en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Minister Schippers afgeserveerd in Eerste Kamer; Nieuwe #zorgwet in de maak …

  1. rikus zegt:

    Of het werkelijk echt spannend is weet ik niet! Het kan ook gewoon volksverlakkerij zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s