Wordt het een Witte of een Zwarte #Kerst in Friesland … (en voor Nederland)? #MCSionsberg #GoedeZorgDichtbij

Update 25 december 2014: Toch een witte Kerst in Dokkum? Het lijkt er op dat er serieus gekeken wordt naar een doorstart van Medisch Centrum Sionsberg! Wij duimen vanuit Bilthoven tot 12 januari 2015, lees verder op http://www.frieschdagblad.nl/index.asp?pagina=regio van het Friesch Dagblad! En … lees het blog verder en blijf tekenen op onze petitie! Thanks! Fijne dagen in Dokkum en de rest van Nederland 🙂

Blog Sionsberg FeestdagenBlog 15 december 2014 – Zo rondom de start van onze petitie ‘Het Roer moet OM in de Gezondheidszorg” werd ik benaderd op Facebook en Twitter door één van de initiatiefnemers van ‘Red de Sionsberg’ in Dokkum. Wij hebben elkaar nog niet mogen ontmoeten, maar geven elkaar wederzijdse steun. Steun waarvoor? De afbraak van de Gezondheidszorg door de Zorgverzekeraars (vooral de ‘grote vier’). In mijn blog ‘Op zoek naar een nieuwe Zorgverzekering’ treft u een lijst aan van de Zorgverzekeraars die bij Achmea, CZ, VGZ en Menzis horen … 90% van de markt! Kies voor de anderen zoals DSW, ONVZ, Anno12 of BeterDichtbij!

DJH_4888Klik op de afbeelding en ga naar de site van ‘Red de Sionsberg’

Afgelopen week kreeg ik het artikel “Curator Sionsberg neemt eerste harde besluiten”onder ogen. Hierbij de link http://www.in-dokkum.nl/content/sionsberg-curator-neemt-eerste-harde-besluiten naar het artikel. Ondertussen is een delegatie van MC Sionsberg op 10 december naar de 2e Kamer geweest in Den Haag, zijn er veelbelovende plannen voor een doorstart door specialisten van het ziekenhuis, vinden er tal van activiteiten plaats om het ziekenhuis te redden (bijvoorbeeld een Kerstmarkt) en hebben ondertussen 2 zorgverzekeraars (DSW en BeterDichtbij) een tijdelijk kantoor in Dokkum, zodat de Friezen massaal over kunnen stappen van De Friesland (dochter van Achmea) naar een, voor het ziekenhuis en dus ook voor de patiënten, gunstigere Zorgverzekeraar.

Blog Red de Sionsberg Kerstmarkt - Orange MondayKlik op de afbeelding en ga naar de site van ‘Red de Sionsberg’

Voor de leek wat achtergrondinformatie
Zoals u wellicht weet, ben ik oprichter en voorzitter van Orange Monday, een stichting die de belangen behartigt van mensen met psychische klachten. Na 2 jaar zijn wij er achter gekomen dat het niet alleen om GGZ (Geestelijke Gezondheidszorg) gaat, maar om holistisch gezondheidszorg. Wat betekent dat laatste? Een combinatie van zowel fysieke als psychische gezondheidszorg en welzijn. Vandaar de start van de franchiseformule OMC Vitaliteitscentra die in 2015 de eerste vestigingen opent (klik op de afbeelding voor meer informatie en de vacatures voor ZZP’ers in Zorg en GGz))

Banner OMC Franchisenemer worden ....

Met deze algemene informatie kunnen we verder. Als je iets mankeert dan heb je hulp nodig. Vroeger ging je naar de huisarts en die verwees je dan, indien nodig, naar een specialist. Een psycholoog, een arts of welke hulpverlening dan ook. De huisarts hoefde toen geen rekening te houden met zorgverzekeraars. Het grootste deel van de bevolking zat in het Ziekenfonds en het was allemaal geregeld. Dat is dus nu allemaal veranderd. Door de marktwerking in de Zorg hebben de diverse ministers van VWS (Volksgezondheid) de macht in handen gegeven van de Zorgverzekeraar, die bepaalt en gaat steeds meer bepalen waar jij met je klachten heen kan.

Onze zelfde overheid heeft in haar wijsheid ook nog eens besloten dat taken die bij de rijksoverheid hoorden, zoals WMO, WLZ en Jeugdzorg naar de Gemeente moeten. De zorg dichter bij de burger. Maar niet heus. Het budget dat de Gemeenten krijgen, is een stuk lager dan in 2014 en de Gemeenten moeten MEER diensten gaan leveren. Dat kan niet. In 2015 komen veel gemeenten in een spagaat en nog veel belangrijker, DUS ook cliënten en patiënten die hulp hard nodig hebben. Een ordinaire bezuinigingsactie ….

Blog De Zorg verandert mee thuiszorg

2015: Nederland verandert | De ZORG verandert NIET mee …
Als u bovenstaand stukje leest, heeft u vast al begrepen waar ik naar toe wil! Waarom is MC Sionsberg failliet gegaan? Omdat Zorgverzekeraars (zoals De Friesland) vinden dat kleine ziekenhuizen TE duur zijn. MC Sionsberg heeft al 5 jaar ‘ruzie’ met de Zorgverzekeraar. Zorgverzekeraars hebben liever grote, geldverslindende ziekenhuizen. In Amersfoort werden 3 ziekenhuizen gesloten en een nieuwe fabriek gebouwd, kosten: 250 miljoen euro. In de andere ziekenhuizen werd niet meer geïnvesteerd.

Het schrille contrast met aan de ene kant de ziekenhuizen en aan de andere kant de zorgtaken van de gemeente kan niet groter zijn. De afgelopen 10 jaar zijn tientallen ziekenhuizen of gesloten of uitgekleed, omdat ze niet rendabel zijn. Het gebeurt nu met MC Sionsberg, maar ik las laatst dat er nog zo’n 10 kleine ziekenhuizen op de ‘lijst’ staan om gesloten te worden.

Als het de bedoeling is om zorg efficiënt te maken voor de gemeente en de zorgverzekeraar is het wat hun betreft geslaagd, maar voor de cliënt en patiënt? Feit blijft dat ziekenhuizen steeds verder van de patiënt zijn komen te staan. Gigantische ‘kasten’ waar je in verdwaalt en waar je een nummer bent, voor veel mensen bijna onbereikbaar en je moet betalen voor parkeren.

Wat gaan de gemeenten nu doen, dat is de vraag? Ze hebben nu de mond vol van ‘wijkgericht’ werken, maar als blijkt dat dit onbetaalbaar wordt? Nog maar niet te praten over het feit of de gemeente wel in staat is om de diensten te gaan leveren zoals dat voorheen gebeurde. Ik spreek al lang mijn zorgen hierover uit. We gaan het zien in 2015, Nederland verandert | Verandert de zorg ook mee? En in welke richting?

Banner Petitie Ligt u ook wakker voor of door de Zorg - Orange Monday

Steun Medisch Centrum Sionsberg
Op 24 december 2014 (bizarre datum) beslist de curator of er een doorstart mag komen voor MC Sionsberg (de plannen van de specialisten zijn veelbelovend). Wordt het een Witte Kerst of een Zwarte Kerst voor alle patiënten en medewerkers van het kleinste streekziekenhuis van ons land? Ik ben positief ingesteld, maar ik kan dit niet inschatten. Wat ik wel weet, is dat het MC Sionsberg niet één van de vele ziekenhuizen moet worden weer moet sluiten wegens wanbeleid van de overheid en de Zorgverzekeraar.Er staan er nog meer op de nominatie. Steun daarom de petitie “Het Roer Moet OM in de Gezondheidszorg”. Laten wij samen zorgen voor een betere en betaalbare Gezondheidszorg in Nederland. Teken vandaag nog! Klik op onderstaand logo:

AVA Twitter of Facebook Petitie Het ROER moet OM Orange Monday

Checkt u de komende weken de vacatures? Op zoek naar een nieuwe carrière in de Zorg? Check dan de vacatures van OMC Vitaliteit Centra als u ZZP’er bent of wilt worden. Ook u kunt het Roer OM gooien in de Gezondheidszorg. Op dinsdag 6 januari 2015 de eerste presentatie van OMC in het nieuwe jaar! Lees het ondernemingsplan (klik op onderstaande afbeelding) en reageer op één van de vacatures! Tot ziens in januari 2015!

Positieve groet, Martin

Banner - downloaden ondernemingsplan OMC Vitaliteit Centra

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in Gezondheidszorg, Orange Monday, Orange Monday Kids, Petitie: Het ROER moet OM in de Gezondheidszorg, Time To Change NL, Vitaliteitfactor©, Zelfstandige zorgprofessional, Zorgverzekeraars, ZZP en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Wordt het een Witte of een Zwarte #Kerst in Friesland … (en voor Nederland)? #MCSionsberg #GoedeZorgDichtbij

  1. herman vogel zegt:

    Deze petitie moet je zeker ondertekenen, want je neemt je eigen moeder toch niet in de zeik….
    http://hermanvogel.nl/martin-van-rijn/

  2. Pingback: Minister Schippers afgeserveerd in Eerste Kamer en dreigt zelfs met aftreden?? Nieuwe zorgwet van de baan! En nu?  #vrijeartsenkeuze #petitie | Martin Jan Melinga

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s