Zorgstelsel zakt door het ijs! Schippers en Zorgverzekeraars verantwoordelijk! Teken petitie …

Update 28 december 2014Net bereikt mij het nieuws dat de FNV een klacht in heeft gediend over de spotjes van de campagne “Nederland verandert | De zorg verandert mee” (zie onderstaand blog) Wat scherts mijn verbazing? Lees het volgende citaat uit het artikel:

“Er is al eens eerder bij de Reclame Code Commissie een klacht ingediend over de spotjes omdat die geen eerlijke informatie zouden geven. De Commissie besliste toen dat de spotjes niet als reclame gelden en dat ze daarom niet bevoegd is er inhoudelijk over te oordelen.”

Dus … er wordt niets aan gedaan! De commercials zijn geen reclame, nee, het zijn sprookjes beschouwd als vals voorlichting! Laat de FNV de petitie steunen ….

Ik hoop dat ze dit top 5 blog  lezen 😉

Positieve groet, Martin

Blog 30 november 2014 –  Als u mijn blogs een beetje volgt, dan wist u dat het ijs al jaren aan het kraken is (zie mijn vorige blog “Wat doet de zorgverzekeraar“. Naar nu blijkt, zijn er wat mij betreft twee hoofdrolspelers in dit drama. Mevrouw Schippers, minister van Volksgezondheid (VWS) en André Rouvoet, voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland.

Blog Petitie - Het roer moet om - Schippers - Orange Monday (1)Lees één van de vele blogs over Mevrouw Schippers, klik op foto!

Het is uiteraard niet toevallig dat Schippers en Rouvoet collega’s waren in de Tweede Kamer, weliswaar van twee verschillende partijen. De zorg is een politiek, en laten wij niet vergeten, een financieel spelletje geworden waar de burgers de dupe van worden.

Wat gebeurde er zaterdag? Er lekte een brief uit die door André Rouvoet, namens Zorgverzekeraars Nederland is verstuurd naar Chris Oomen, voorzitter Raad van Bestuur van DSW Zorgverzekeraar. De Volkskrant heeft deze brief in handen gekregen.

Deze brief was gisteren, en zal ook vandaag HOT nieuws zijn! Klik op de foto van Rouvoet voor de brief en de aanleiding (wederom rol Schippers) via Uwgeldwinkel.nl Saillant detail: de brief is door ZN ook verstuurd naar de Raad van Commissarissen van DSW en daardoor de ledenraad. Vandaar dat de brief in het nieuws kwam …

Blog Zorgverzekering Rouvoet

Wat velen, waaronder ik, al jaren zeggen, is een feit. Zwart op wit! Hoezo marktwerking? Hoezo vrije keuze van zorgverzekeraar? Ze maken afspraken! Waarover? Dat weten wij natuurlijk (nog) niet, maar waar rook is, is vuur!En vooral, mevrouw Schippers wordt overal in betrokken en weet dus alles!?

Parlementaire Enquête
Voordat deze ‘fout’ van Rouvoet weer wordt weggemoffeld, pleit ik voor een Parlementaire Enquête, HET hoofddoel van onze petitie ‘Het Roer OM in de Gezondheidszorg’, die is gestart op maandag 4 augustus 2014 (Lees blog ‘De Maat is Vol) en ondertussen ruim 5.700 handtekeningen telt. Op naar de 40.000 handtekeningen!

Heeft u al getekend? NEE? Teken dan nu, nu u weet dat er GEEN sprake is van marktwerking en een paar mensen (zie boven) beslissen over uw welzijn en uw geld (100 miljard euro). Klik op de afbeelding en teken!

AVA Twitter of Facebook Petitie Het ROER moet OM Orange Monday

Waarom een Parlementaire Enquête?
Er is iets serieus mis in onze Gezondheidszorg. Er is een roep om een nieuw Ziekenfonds, eerlijk gezegd weet ik niet of dat de oplossing is. Ik denk dat de zorg structureel moet veranderen, net als de communicatie hierover. Ik schrijf net als vele andere mensen bijvoorbeeld al 1 ½ jaar blogs over de transitie van zorgtaken naar de gemeente.

Dat wordt een drama, zei ik toen. NU, één maand voor dat de gemeentes verantwoordelijk worden, blijkt 70% van de Nederlanders nog niet te weten wat er gaat gebeuren in de thuiszorg. TE triest om over te praten, vooral voor de mensen die het nodig hebben.

Blog De Zorg verandert mee thuiszorg

Nederland verandert | De Zorg verandert mee | #NOT
Ik heb er al eerder over geschreven, de nieuwe campagne over de transitie. Een regelrechte Bona-reclame met een sfeertje ‘het wordt nog beter!’ Hoe kan dat als er miljarden worden bezuinigd? Dat kan niet. Minister Schippers leeft ver buiten de realiteit. Ze weet niet wat haar staatssecretaris Martin van Rijn uitspookt (of laat het gewoon toe). ZIJ is verantwoordelijk voor deze ellende in de Gezondheidszorg en ZIJ dient ter verantwoording te worden geroepen.  De enige manier in mijn ogen is een Parlementaire Enquête. Als de Tweede Kamer de andere kant op blijft kijken, moet het wel via een burgerinitiatief.

Zorgstelsel zakt door het ijs
Na alle blunders van Schippers cs heeft Rouvoet nu wel de kroon gespannen. Eén van de leden van Zorgverzekeraars Nederland (ZN), DSW Zorgverzekeraar wordt als dissident beschouwd, omdat Chris Oomen, voorzitter Raad van Bestuur een andere mening heeft dan de ‘grote vier’ (Achmea, CZ, VGZ en Menzis). Helaas voor ZN is de brief aan DSW in de openbaarheid gekomen.

Zou Schippers dit bedoelen met ‘transparantie in de Zorg’ in 2015? Een voorproef van wat ons te wachten staat? Het lijkt mij helemaal ok als dat gebeurt. ‘Geheime’ brieven die in handen komen van journalisten en met bewijzen het wanbeleid in de Gezondheidszorg aantonen.

“De weg vrij voor een betere en betaalbare Gezondheidszorg voor iedereen”. Dat is de slogan van onze petitie maar ook belangrijk voor OMC Vitaliteit Centra.

OMC Vitaliteit Centra
In september 2014 ging het ondernemingsplan van OM Centers online en is de werving gestart voor zelfstandige professionals in de Zorg/GGz. Wij hebben anderhalf jaar nagedacht hoe het ‘anders’ kan in de Gezondheidszorg en laten dat vanaf 2015 zien met de eerste OM Centers-vestigingen. Afgelopen week tekende franchisenemer nummer 5 het contract en OMC start op 5 januari 2015 met een team van 15 professionals in de Zorg. In het eerste half jaar worden er 5-6 vestigingen geopend (zie de kaart).

OMC Planning vestigingen - 1e half jaar 2015

Wij wachten niet op een Parlementaire Enquête, maar werken aan Gezondheidszorg nieuwe stijl. Klantgericht en de cliënt eigen regie. Een holistische aanpak in de vorm van lichamelijk en geestelijke gezondheidszorg onder één dak, gecombineerd met mens en welzijn. Niet alleen richten op de gevolgen, maar ook op de oorzaak. Zo wordt een nieuwe Gezondheidszorg gecreëerd die iedereen nodig heeft. Lichaam en geest gaan samen en werken samen aan herstel!

Wil jij een nieuwe uitdaging als ZZP’er in 2015?
Ga dan naar de website en bekijk de vele vacatures (klik op afbeelding) die OMC Vitaliteit Centra hebben. Reageer op de vacatures en wij zien u dan op dinsdag 6 of dinsdag 20 januari 2015.

Banner - Word franchisenemer bij OMC Vitaliteit Centra logo

Tot slot; niemand kan alleen iets veranderen. Daar zijn meer mensen voor nodig. Samenwerking is dan ook ons devies. Met praktijken of instellingen in de Zorg, maar ook gemeenten, organisaties en bedrijven. Gezondheidszorg gaat ons allen aan en wij verdienen een goede zorg!

Doet u mee? Teken de petitie ‘Het Roer OM in de Gezondheidszorg’! U maakt het verschil!

Positieve groet, Martin

PS: Chris Oomen, voorzitter Raad van Bestuur DSW Zorgverzekeraar, open en eerlijk over zorgverzekering. Kijk uitzending gemist van Buitenhof, waar hij net was. Conclusie: de zorgpremie gaat alleen maar om hoog, machtsblok zorgverzekeraars en grote ziekenhuizen. Teken!

Banner Petitie Ligt u ook wakker van of door de Zorg - Orange Monday

PS2: Heeft u getekend? Steun de petitie “Het Roer OM in de Gezondheidszorg” OOK via onze Twitter en Facebook accounts – klik op de onderstaande logo’s en ga naar de sociale media van “Het ROER gaat OM in de Gezondheidszorg”

Social Media MJM - Facebook Icon Pagina Het ROER OM!   Social Media MJM - Twitter Icon  Het ROER OM!   Social Media MJM - Facebook Icon GROEP – Het ROER OM!

Advertenties

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in Petitie: Het ROER moet OM in de Gezondheidszorg, Zelfstandige zorgprofessional, Zorgverzekeraars, ZZP en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

23 reacties op Zorgstelsel zakt door het ijs! Schippers en Zorgverzekeraars verantwoordelijk! Teken petitie …

 1. reinejragolo zegt:

  Het roer om ja natuurlijk maar waar naar toe?

 2. reinejragolo zegt:

  Ik wil best de petitie tekenen dat het roer om moet.
  Maar dan moet je de regel dat de minister van de werkelijkheid af staat er uit halen. .

  • Beste, dat is nu net één van de belangrijkste regels in de petitie: “Deze 8 punten zijn de belangrijkste veranderingen die doorgevoerd werden onder het bewind van mevrouw Schippers. Deze minister staat te ver van de werkelijkheid om nog goed te kunnen beoordelen waar zij over praat.” Uiteraard kan ik deze na 5.785 handtekeningen uit de petitie.

   Daarnaast, ministers Schippers vind andere zaken belangrijker dan de burger en leeft daarom in een andere werkelijkheid. DAT is nu net de reden van deze petitie vrees ik. Als ze zou weten wat er speelt in Nederland zou ze niet een 1-2tje spelen met de zorgverzekeraars. Ministers Schippers zit er voor ons en niet voor de zorgverzekeraars. Jammer dat wij jouw handtekening moeten missen! Groet, Martin

  • annetxxxxx zegt:

   Wat een lullige (excuus voor het woord!) reactie dat de petitie alleen maar getekend wordt wanneer de zin …..Minister Schippers staat buiten de werkelijkheid… er uit moet worden gehaald. WAAR zijn we mee bezig????? Het is klip en klaar duidelijk dat de minister haar eigen koers vaart en er zoveel mogelijk profijt uit wil halen. Ook het heulen met de tabaksindustrie zal haar niet in dank worden af genomen.
   Ze moet zich diep en heel diep schamen dat ze deze dingen nog voort blijft doen en nog meer dat het kan! Een groot gedeelte van de Nederlandse bevolking lijdt onder haar bewind; worden met een neerwaartse spiraal geconfronteerd. Ik heb het dan over al die ouderen, chronisch zieken en mensen met een minimum inkomen. We moeten bezuinigen dat is “waar”…….Of dat nu werkelijk zo is vraag ik mij af. Is het niet zo, omdat wij naar de pijpen van Brussel dansen er een groot deel van die bezuinigen misschien wel eens niet hadden gehoeven?
   Ook het plan om de gemeentes meer “taken” te geven geeft niet het vertrouwen dat we goed bezig zijn. Het roer moet om: JA; rechtsom of linksom dat maakt niet uit wanneer er maar een andere koers gevaren gaat worden. Een koers waarin de “rijken” van ons land wat meer zorg zouden besteden aan de mensen die het veel minder hebben. Dan vaar je pas ECHT een andere koers.

 3. reinejragolo zegt:

  Maar Martin, de minister heeft een ingewikkeld pakket op te lossen waarbij er honderden partijen zijn die haar adviseren o.a. vele organisaties waar ik in participeer. Ze is gebonden aan het regeringsbeleid en dat is de afgelopen en komende jaren alleen maar snoeien. Dat ze beslissingen heeft genomen waarvan we vinden dat het roer om moet wil niet zeggen dat ze de werkelijkheid niet ziet.
  Kiene vrouw overigens. Ze wordt ook welgenoemd als mogelijke premier.

  • Een minister van volksgezondheid (!) die bij voorbaat al heult met de tabaksindustrie vind ik persoonlijk uiterst onbetrouwbaar! Wanneer zij premier wordt verdwijnt Nederland helemaal door het sociale afvoerputje… 😦

  • annetxxxxx zegt:

   Wat een flauwekul. Zij heeft er voor getekend en zal op zijn minst haar best kunnen doen. Ik vind het volks-verlakkerij wanneer dat zo gesteld wordt. Dan kun je wel zeggen dat de hele Nederlandse bevolking een ingewikkeld probleem hebben wat opgelost moet worden. Het spijt me dat ik niet de woorden kan vinden om mijn afgrijzen voor deze reactie onder woorden te kunnen brengen. Overigens als zij premier wordt ga ik emigreren. Ik heb gezegd!

  • Zoals Hennis tussen alle regels door steeds laat blijken dat er meer geld (of minder bezuinigingen) voor Defensie moet zijn, zou Schippers zich – als haar hart echt op de zorgplek zit – in het kabinet meer kunnen inzetten voor behoud van zorg of voor daadwerkelijke structurele veranderingen. Zij doet echter klakkeloos wat Rutte en Samsom zijn overeengekomen en erger nog, legt haar oor meer te luisteren bij zorgverzekeraars dan bij zorgverlener en zorgconsumenten. Heb dus totaal geen probleem met de stelling dat ze de werkelijkheid niet ziet: ze wil het niet eens zien. Is een ramp voor de zorg.

 4. Pingback: Op zoek naar een nieuwe zorgverzekering? Wat doet de verzekeraar voor u? | Martin Jan Melinga

 5. Is een zorgverzekeraar verplicht om zich aan te sluiten bij Zorgverzekeraars Nederland (ZN)? Volgens mij wel! De eenduidigheid van de interne regels EN het regulerend gedrag van André Rouvoet zijn zeer typerend voor een kartelvorm. Dit belemmert de concurrentie, want als (!) dit waar is dan zijn er tussen de zorgverzekeraars onderling afspraken gemaakt welke ook ten nadele van de consument kunnen werken…? Daarom lijkt het me goed wanneer de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) hier eens naar zou kijken! Het is in mijn ogen wel klip en klaar dat het huidige zorgsysteem kraakt in zijn voegen en onderhevig is aan een naderende ineenstorting…

  • Thanks Johan, zo had ik het nog niet gezien! Maakt de actie van André Rouvoet nog meer bizar! Onderzoek waard! #NZA

   • Samen sterker voor een betere wereld, Martin… 🙂

   • annetxxxxx zegt:

    Ik heb me aardig uitgeleefd met mijn reacties. Als er iemand door gekwetst is dan spijt mij dat erg. (Niet minister Schippers!) Maar mijn frustraties gelden eigenlijk voor de hele regering die mijns inziens een totaal verkeerde koers vaart. Wordt het niet eens tijd om uit onze luie stoel te komen en te gaan demonstreren???? Ben je het daarmee eens: er is op 27 jan 2015 een demonstratie in Den Haag. Laat weten dat je het er niet mee eens bent. Bloggen helpt niet meer, demonstreren of een revolutie wel!

  • annetxxxxx zegt:

   Als een zorgverzekeraar verplicht is zich aan te sluiten bij ZN is dit in flagrante tegenspraak van onze democratie. We vechten tegen de kartelvorming in de olie- en bouw wereld, en dit zou wel mogen (moeten?)??????

   • reinejragolo zegt:

    Jij grijpt nu al naar het woord revolutie Annet. We moeten eerst zien hoeveel mensen
    uit hun stoel komen.

   • annetxxxxx zegt:

    Kom jij uit je stoel? Hebben we er al 1!
    Ik ben chronisch ziek en kan het gewoonweg niet. Anders zou ik persoonlijk voorop gaan en alles organiseren. Maar het is een feit dat het de mensen gewoonweg niet meer interesseert hoe het moet zijn voor al die mensen die getroffen worden door het bizarre beleid van deze regering.
    Mijn vader zei altijd: Spring in het diepe, het ondiepe doet zeer. Een wijs woord want we blijven maar in het ondiepe springen.
    Martin misschien iets voor jouw organisatie om mee te werken aan een revolutie?

  • Zorgverzekeraars Nederland (ZN) is in het leven geroepen om de belangen van de gezamenlijke zorgverzekeraars te behartigen. Dat gaat niet op basis van besluitvorming bij meerderheid, maar op basis van consensus. Als het gaat om het treffen van maatregelen die het functioneren van de club aangaan, zal het statuut moeten uitwijzen of daar wel of niet op basis van gekwalificeerde meerderheden over wordt besloten, maar naar buiten toe zal een belangenorganisatie niet anders kunnen optreden dan op basis van consensus. Als dus ook maar 1 lid een afwijkend oordeel heeft, ga je niet naar buiten of je meldt dat er binnen de vereniging meerdere visies/standpunten zijn.
   Nu ZN zich richting DSW heeft uitgesproken, zoals in de openbaar geworden brief, wordt duidelijk dat er kennelijk binnen de club belangen zijn die verder strekken dan alleen een interne ordeningsvisie. De club vindt immers dat DSW geen afwijkend standpunt mag prediken, en dat gaat voorbij aan het statutaire karakter van de organisatie. ZN heeft zich daarbij van de verkeerde kant laten zien en maakt duidelijk dat er eigenlijk sprake is van een kartel. NZa en ACM dienen nu handelend op te treden zoals ook is gebeurd nav de parlementaire enquête bouw.

 6. bart zegt:

  rouwvoet kwam zo sociaal over en gelovig over maar zo zie je wel weer het gaat die mensen voor een eigen ik

 7. Pingback: Op zoek naar een nieuwe zorgverzekering? Wat doet de verzekeraar voor u? | JDreport.com

 8. Pingback: Minister #Schippers afgeserveerd in Eerste Kamer – Nieuwe #zorgwet van de baan! En nu?  #vrijeartsenkeuze #petitie | Martin Jan Melinga

 9. Pingback: Precies op de helft: #ZwartWit – De Lijst der Lijsten .. al ruim 40 jaar een begrip! #TOP2000 @NPORadio2 | Martin Jan Melinga

 10. herman vogel zegt:

  Klokkenluider en held van 2014, Ben Oude Nijhuis heeft zijn betoog tegen het zorgbeleid van Martin van Rijn met zijn leven moeten bekopen….
  VVD-Eerste Kamerlid en voorzitter van de Raad van Toezicht van Zorgaanbieder WZH, Heleen Dupuis is de arrogantie voorbij, met haar eigen vermogen van 30,4 miljoen euro en haar drie ‘Gouden Keurmerken’….
  http://hermanvogel.nl/martin-van-rijn/
  http://hermanvogel.nl/ben-oude-nijhuis/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s