Van blauwe vinkjes naar Zwarte Piet … waar zijn wij mee bezig?

Update 14 november 2014 – Vandaag hoorde ik op de radio dat Whatsapp de “rel” rondom de blauwe vinkjes heeft opgelost. Met de nieuwe update van Whatsapp is er de mogelijkheid de blauwe vinkjes weer uit te kunnen zetten. Wens: Schakelde het ministerie van VWS ook maar eens sneller …. Fijn weekend! 🙂

Blog 9 november 2014 – Afgelopen week kwam het ene bericht naar het andere bericht voorbij waar ik wel een blog over had kunnen schrijven. Nonsens berichten die ons nieuws beheersen maar die wij blijkbaar allemaal belangrijk vinden … Ik heb het niet gedaan … nu even niet dacht ik.
Er zijn veel belangrijkere zaken in de wereld. Vandaag bladerde ik het AD nog even weer door en dacht wanneer gaan we er nu echt iets aan doen met zijn allen. Wellicht denkt u nu, waar heeft Martin het over.

Blog eenzaam - help-ik-ben-manisch - Orange Monday Centers 3

Ruim 2 jaar geleden heb ik de Orange Monday Foundation opgericht. Waarom? Omdat ik (helaas of misschien juist) als ervaringsdeskundige (bipolaire stoornis) in de Geestelijke Gezondheidszorg (GGz) weet dat het beter kan, de behartiging van de belangen van mensen met psychische klachten (1 op de 8 Nederlanders heeft er mee te maken). Ik weet dat veel andere mensen zich op welke manier dan ook inzetten voor een beter Zorg, voor kinderen, volwassen en ouderen in Nederland.

Dat nu de vader van staatsecretaris Martin van Rijn (VWS) als klokkenluider functioneert is prachtig en goed dat het gebeurd. Echter, als Martin van Rijn bij Pauw komt wordt hij gebasht. Dat is namelijk makkelijk. Maar vragen hoe het nu werkelijk komt en wat WIJ er aan gaan doen, dat kwam in het programma en in alle kranten niet aan het licht. Ik schreef vorig jaar ook al blogs over bashen, veel gelezen, maar er verandert niets.

Blog blauwe vinkjes met dank aan Bert Vieleers

Zijn wij nu echt ‘gek’ geworden in Nederland?
Wat gebeurd er deze week, er werden blauwe vinkjes gesignaleerd in Nederland, en … die vinkjes zouden er voor zorgen dat relaties op de klippen kunnen lopen. Ik had echt zo iets, WTF, dit kan niet waar zijn dat heel Nederland zich hier druk over maakt. Je kan een app ook gewoon van je telefoon gooien (alternatieven genoeg).

Zwarte Piet is ook nog steeds ‘talk of the town’. Zaterdag in het AD, bij de intocht van Sint Nicolaas gaan er ‘undercover’ Zwarte Pieten mee. Agenten die de veiligheid van de intocht van de goedheilig man  moet garanderen. Ik zie het al voor mij, Zwarte Pieten die met scherp schieten op ‘terroristen’ die tijdens de intocht een statement maken. Ik kan dit toch niet meer serieus nemen …

U kunt zelf het onzin nieuws verder aanvullen. Deze nieuwe hype van de 21ste eeuw is mens onwaardig. Bashen is een hobby geworden voor een deel van Nederland. Schreeuwen, klagen, zeiken en … vooral niets doen. Want, wij hebben het uiteindelijk heel goed totdat ons zelf wat overkomt. Individuele zaken worden dan tot hype verheven en zijn twee weken later weer vergeten. Het leven gaat namelijk gewoon door …

Blog Vinkjes - quote Jules Deelder

En dan het interview met Jules Deelder, over 2 weken zeventig jaar, sprak mij daarom aan. Onderstaand de quote die gisteren ook rouleerde op Twitter. Is dit niet waar het omgaat. Is dit niet wat wij moeten doen in deze samenleving.

Gezondheidszorg in Nederland?
Terug naar de gezondheidszorg. Mijn vraag aan mijn lezer is “weet u nu wel echt wat er gebeurd in Nederland?” en “wat doet u er zelf aan omdat te verbeteren?” Ik schrijf nu mijn 188ste blog sinds mei 2013, gemiddeld zo’n 11 blogs in de maand. Meer dan 50% gaat over de gezondheidszorg die slechter en slechter wordt in Nederland. Bezuinigingen troef, reorganisaties (zoals de transitie naar de Gemeente van Jeugdhulp, begeleiding naar werk (Wmo) en Langdurige Zorg (Wlz), hoge werkdruk en veel ontslagen en daardoor minder tijd voor de patiënt en cliënt (zie mevrouw van Rijn).

Banner Petitie Ligt u ook wakker voor of door de Zorg - Orange MondayTEKEN vandaag nog! Op naar 40.000 handtekeningen – klik op de banner!

Als zij als Nederlanders dan alleen zeuren over de zorgpremie (die ook veel gestegen is) of het eigen risico (wat verdubbeld is in 5 jaar), dan u zich ook afvragen hoe dit allemaal komt, maar vooral, wat kunt U er aan doen. De omgeving van de mens is de medemens zegt Jules, dat is waar het ook om draait. Hoeveel geven wij nog om onze medemens? Als WIJ het toch maar goed hebben?

Mogelijke oplossingen?
Gelukkig zijn er ook een aantal mensen die het net zoals ik ‘anders willen’. In augustus 2014 is de petitie “Het Roer OM in de Gezondheidszorg” gestart. Wij vinden dat er een Parlementaire Enquête moet komen aangaande de Gezondheidszorg. In de eerste maand (augustus) tekenden zo’n 3.000 mensen en de stand is vandaag: 5.617.

Banner GGz plus - OM Centers Time To Change NL - Orange Monday

Ik ben iedereen dankbaar voor het tekenen, maar het hadden er nu zo’n 40.000 mogen zijn, nodig voor die Parlementaire Enquête. Wij gaan door, wij vinden dat het anders moet in de Zorg. Heeft U al getekend? Geeft u om uw medemens? Al heeft u zelf niets en gaat het U niet aan, TEKEN vandaag nog. Voor een andere Gezondheidszorg!

OMC Vitaliteit Centra
Een ander initiatief wat Orange Monday ontplooit is OMC Vitaliteit Centra. Een nieuwe vorm van GGZ en Zorg in Nederland door middel van een Plus-instelling. Een holistische aanpak, de cliënt centraal en veel aandacht aan begeleiding en preventie. Waarom? Omdat het nodig is.

Sinds onze campagne deze zomer startte mochten wij in oktober de eerste 3 partners begroeten voor deze uniek franchise formule in de GGz en Zorg in Nederland. Op 01-01-2015 starten wij met tussen de 10-15 zelfstandige professionals aan de uitrol van OMC Vitaliteit Centra in Nederland. Eind 2015 verwachten wij te werken vanuit 12 vestigingen met zo’n 200 OMC professionals.

Banner OMC Wordt jij ook franchisenemer - 3 foto's versie 1Partner worden van OMC Vitaliteit Centra? Klik op de banner en ga naar de vacatures!

Een nieuwe aanpak, een betere aanpak met eind dit jaar de opening van het hoofdkantoor in de provincie Utrecht en de openingen van 5 locaties voor de zomer van 2015 in Utrecht, Zwolle, Leiden, Breda en Arnhem.

Mijn boodschap van vandaag, laat de blauwe vinkjes gewoon vliegen, laat Zwarte Piet van de kinderen blijven en niet van de volwassenen en geef aandacht aan uw medemens. U kunt het verschil maken in deze samenleving. Ik hoor graag van u! OMC Vitaliteit Centra en de petitie “Het Roer OM in de Gezondheidszorg’ worden succesvol door SAMENwerken!

Dank  en een positieve groet, Martin

 Banner GGz plus - OM Centers Time To Change NL - Orange Monday

PS: Steun de petitie “Het Roer OM in de Gezondheidszorg” OOK via onze Twitter en Facebook accounts – klik op de onderstaande logo’s en ga naar de sociale media van “Het ROER gaat OM in de Gezondheidszorg”

Social Media MJM - Facebook Icon Pagina Het ROER OM!   Social Media MJM - Twitter Icon  Het ROER OM!   Social Media MJM - Facebook Icon GROEP – Het ROER OM!

Advertenties

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Zorginnovator | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs en meer | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in Bipolaire Stoornis, Geestelijke Gezondheid, Gezondheidszorg, Orange Monday, Politiek en beleid, Wat is lef? Mijn verhaal ..., Zelfstandige zorgprofessional, Zwarte Piet, ZZP en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Van blauwe vinkjes naar Zwarte Piet … waar zijn wij mee bezig?

  1. reinejragolo zegt:

    Een betere GGz voor minder geld, lijkt me.

  2. Daan Verschoor zegt:

    De zorg zal de overheid een zorg zijn. Een zieke burger kost geld dus waarom die zieke burger zorg aanbieden? Laat ouderen maar verkommeren in hun huisje. Daar ziet niemand ze en hebben mensen geen last van ze. Daar waar nodig zal de voedselbank ze wel helpen om in leven te blijven. Gaan die zieken mensen eerder dood? De overheid denkt hoe eerder hoe liever dan kosten de zieken minder geld. Van de overheid kunnen de zieke mensen letterlijk doodvallen. We moesten met ze allen zo nodig op de VVD stemmen, nu worden wij daarmee geconfronteerd De PvdA is allang blij dat ze regeert. Leuk mee dansen met de horlepiep van de VVD. En die achterban van de PvdA. Die steeds ouder wordende groep aanhangers och……. die blijven toch wel op hun stemmen dat doen ze uit principe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s