Overheid blijft spijker misslaan in Gezondheidszorg! #transitie #Jeugdhulp #Wmo #Wlz

Van de week zat ik te scrollen door de bijna 200 blogs die ik geschreven heb. U zou het ook eens moeten doen, de haren rijzen u ten berge. Niet zozeer mijn schrijfstijl, die is namelijk wat mij betreft wel veranderd .. en verbeterd.  De eerste 50 blogs zijn qua schrijfstijl behoorlijk anders dan de laatste 50 🙂

Maar de boodschap … ik schrijf nu sinds 31 mei 2013 blogs en de boodschap lijkt niet te veranderen. Waarom niet? Omdat er nauwelijks iets verandert in de Gezondheidszorg in de meest brede zin van het woord en wat ons betreft net zo belangrijk, het Onderwijs. Hoe kom ik hier op? Afgelopen week heb ik één van mijn eigen blogs opnieuw onder de aandacht gebracht. Een blog van september 2013 dat ging over pesten – Pesten en verantwoordelijkheid (klik op de link) – aanleiding? Wederom een dode door pesten!

Vervolgens krijg ik van Vera Bergkamp (lid Tweede Kamer voor D’66) een tweet dat er wel degelijk wat gebeurt (als reactie op een blog uit 2013!!). In de tweets de woorden als: ‘zeer actief en betrokken’ of ‘er komt een wet’. Vera vroeg om de input van de Orange Monday Foundation en dat gaan we zeker doen. “Begin volgend jaar is er een belangrijk overleg over sociale veiligheid school”, deze kans mogen wij niet voorbij laten gaan.

banner blog Tweets Vera Bergkamp - reactie op blog uit 2013
Klik op de afbeelding en teken “Petitie: Het Roer OM in de Gezondheidszorg!

Waar gaat het nu om?
Ik heb mij boos gemaakt over mevrouw Schippers (zie mijn blog van  4/8 over de petitie) en ik kan mij over veel dingen boos maken. Boos maken over het feit dat het ‘niemand’ lijkt te interesseren wat er gebeurt in Nederland. Natuurlijk, wij zien ook tweets van mensen die het grote gevaar zien aankomen, ingezonden brieven in de krant en … zo nu en dan een interview met een ‘deskundige’ die zegt wat er gaat gebeuren ‘als er niets gebeurt’.  Mijn boosheid is veranderd in bezorgdheid …

Bezorgdheid om al die mensen die nu nog steeds niet weten waar ze aan toe zijn in 2015. Ik heb even zitten tellen: nog dik 65 dagen (inclusief Kerst en Oud & Nieuw) en dan moet ‘alles’ geregeld zijn bij de ruim 400 gemeenten in Nederland. Nu ben ik een geboren optimist en heb ik vertrouwen in de toekomst, maar zelfs ik kan zien dat optimisme hier niet het woord is.

Onze overheid is incompetent, dat is het altijd geweest, maar het jaar 2015 (of beter 2014) wordt wat mij betreft uitgeroepen tot het jaar van incompetentie bij de overheid. Wat betekent incompetentie: ongeschiktheid of in gewoon Nederlands “feit dat je NIET goed bent in je werk of vak”. Sinds 2007 is het proces tot uitholling van onze Gezondheidszorg begonnen, het jaar 2015 wordt daar het ultieme resultaat van. Maar vergeet ook 2016 niet, en …..

incompetence demotivatorVrij vertaald: “De Nederlandse regering (overheid) slaat de spijker TE vaak mis,
ondanks haar waarschijnlijk goede bedoelingen!”

Wat gebeurt er nu … even wat feiten op een rijtje:
Dit is nog maar een greep uit de feiten van het jaar 2014 (U kunt ze vast aanvullen):
– afschaffing vrije artsenkeuze nog niet zeker (hangt bij 1e Kamer en Raad van State)
– transitie Jeugdhulp en Wmo naar gemeente nog steeds niet geregeld (nog 65 dagen)
– Ontslaggolf in Gezondheidszorg – tussen 50.000 en 100.000 (2014-2015)
– ZZP’er in thuiszorg niet veilig (50.000 mensen raakten VAR-verklaring kwijt in 2014)
– transitie Wlz (langdurige zorg) op het laatste moment toch maar uitgesteld tot 2015.

Ik schreef het al eerder in één van mijn blogs, als deze regering (inclusief het bestuur van al die gemeenten) aan het hoofd zouden staan van bijvoorbeeld de KLM, dan waren ze (net als Camiel Eurlings) allang de laan uit gestuurd.

De stilte voor de storm ….
Als iemand goed nieuws te melden heeft, brandt hij van verlangen om dat aan iedereen te vertellen, toch? Als het slecht nieuws is, gaat iemand denken “wanneer is het beste moment om dit nieuws te vertellen” soms gebeurt dat, soms ook niet. Soms ook op een moment dat heel Nederland de andere kant op kijkt. Ik vind het zorgwekkend, deze stilte voor de storm. Wanneer staat de eerste (grote) gemeente in Nederland op en komt zij met het goede nieuws?

Banner - Orange Monday Kids Opening Soon
Wat kan er anders in de GGz? Check de website www.omcenters.nl!

In de luwte van de storm
Feitelijk woedt die storm dus al lang in Nederland. De Orange Monday Foundation zag het slechte weer in de Geestelijke Gezondheidszorg (GGz) aankomen. In alle rust hebben wij een gedegen plan met een strategische visie opgesteld om een netwerk van ‘gezondheidscentra’ op te richten onder de naam OMC Vitaliteit Centra. Wachten op een storm heeft geen zin, je voorbereiden op de gevolgen van de storm, dat is waar  het om draait.

OMC Vitaliteit Centra zijn eind 2015 te vinden in alle provincies van Nederland. Samenwerkende zelfstandige professionals en vrijgevestigde behandelaars die het tij gaan keren in de Gezondheidszorg. Gekozen is  voor een soft franchiseformule waar alles geregeld is om de behandelaars maximaal hun werk te kunnen laten doen. Ontzorgen van professionals heet dat, een goede (en werkende) automatisering, het op de juiste manier inzetten van e-Health en de regie bij de cliënt van OMC Vitaliteit Centra. Een droom? Nee, dit najaar start de 1e vestiging van OMC in de provincie Utrecht.

Word jij ook partner van OMC Vitaliteit Centra?
Onderstaande vacatures zijn voor alle beoogde vestigingen in Nederland. Na de provincie Utrecht komen al snel locaties als Zwolle, Breda, Den Haag en Arnhem in ons vizier, die allen nog uiterlijk in het 2e kwartaal geopend gaan worden. Nieuwsgierig geworden? Ben JIJ zelfstandig professional zoals coach of vrijgevestigde behandelaar zoals psychiater en psycholoog? Reageer dan op één van de vacatures bij OMC Vitaliteit Centra. Klik op onderstaande afbeelding en ga naar de site van www.omcenters.nl

Banner - Word franchisenemer bij OMC Vitaliteit Centra logo

Terug naar de 1e alinea van mijn blog. Het lijkt of er geen positieve zaken te melden zijn, maar ze zijn er wel. OMC is er één van en er zijn ook nog veel andere particuliere initiatieven in GGz en Zorg die het verschil gaan maken in 2015. Omdat het nodig is en omdat het kan! Niet wachten op de storm en daarna je wonden gaan likken, maar NU wat doen. Voorkomen is beter dan genezen!

Positieve groet, Martin

Banner OMC Opening Najaar 2014 - Orange Monday

PS: Steun OOK de petitie “Het Roer OM in de Gezondheidszorg” via onze Twitter en Facebook accounts – klik op de onderstaande logo’s en ga naar de sociale media van “Het ROER gaat OM in de Gezondheidszorg”

Social Media MJM - Facebook Icon Pagina Het ROER OM!   Social Media MJM - Twitter Icon  Het ROER OM!   Social Media MJM - Facebook Icon GROEP – Het ROER OM!

Advertenties

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in Het roer gaat OM!, Lichamelijke Gezondheidszorg, Minister Schippers, Orange Monday, Orange Monday Kids, Politiek en beleid, Zelfstandige zorgprofessional, ZZP en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Overheid blijft spijker misslaan in Gezondheidszorg! #transitie #Jeugdhulp #Wmo #Wlz

  1. shivatje zegt:

    Hier in België komen ook grote veranderingen meer betalen voor minder zorg te krijgen. Er zullen heel wat mensen niet snel nog naar een dokter gaan of medicatie gaan halen. Die zo en zo bij ons al veel geld kosten. Ze denken niet meer aan de minder behoevende en dat gaat er niet op verbeteren.

  2. jcgmruiter zegt:

    Dit is op Once upon a time. herblogden reageerde:
    HET ROER MOET OM!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s