Massa #ontslag: onzekerheid troef in #Gezondheidszorg .. en ook mogelijkheden! #werkstress #zzp

Afgelopen woensdag gaf ik één van de vele presentaties voor OMC Vitaliteit Centra dit jaar, alweer de 7e geloof ik. Allemaal mensen op zoek naar een andere (of nieuwe) carrière in de Gezondheidszorg of dienstverlening op het vlak van coachen en re-integratie. In de ontvangstruimte lag het AD van woensdag 15 oktober: “Meer dan 30.000 ontslagen in de Zorg”.  Hoe kan een beeld over de zorg toch verschillend zijn op zo’n dag. Geen toekomst of juist wel een toekomst in de Zorg!?

Banner OMC Opening Najaar 2014 - Orange Monday

Tweede franchisenemer voor OMC Vitaliteit Centra
Het contrast is groot. Tijdens de meeting vertel ik dat de 2e franchisenemer heeft getekend. Ik ben trots op het vertrouwen dat gesteld wordt in de Orange Monday Foundation en haar nieuwe initiatief OMC Vitaliteit Centra. In mijn vorige blog over OMC doe ik uit de doeken dat de 1e franchisenemer heeft getekend, hoe belangrijk een 1e partner van OMC is. Maar de 2e en 3e zijn net zo belangrijk, de 3e tekent nog deze maand, maar ook alle andere franchisenemers zijn belangrijk ….

… bij het tekenen maken zij OMC namelijk mogelijk, de start dit najaar is een feit. OMC huurt vestigingen op maat voor haar franchisenemers. Geen overhead met dure gebouwen en hoge kosten. OMC ziet daar de eerste besparingen. Hoe lager de vaste kosten van OMC, hoe groter het succes. Want wij weten ondertussen wel waarom er zoveel ontslagen zijn in de zorg; er wordt niet geanticipeerd op toekomstig beleid. Er wordt gewacht …. Totdat het te laat is.

Toekomstvisie en mogelijkheden
Als u ons ondernemingsplan heeft gelezen (u kunt het downloaden via onderstaande afbeelding) dan weet u dat wij verder kijken dan 2014, verder dan 2015 en meer naar 2020. Strategische marketing heet dat. Inspelen op de mogelijkheden (en onmogelijkheden) van de toekomst.
Banner - downloaden ondernemingsplan OMC Vitaliteit Centra

De markt van de Gezondheidszorg is al jaren aan het veranderen. Ik zeg een markt, ja, er gaat ondertussen meer dan 100 miljard om in deze grootste branche van Nederland. Meer dan 1,5 miljoen mensen werken in loondienst in die zorg. Maar ook heel veel ZZP’ers, in functies als psychiater, arts, coach, jobcoach, spv’er, thuiszorgmedewerker en nog veel meer. Deze mensen moeten het meestal alleen doen. Waren ‘boventallig’  (meest verschrikkelijke woord van 2014) en zijn voor zichzelf begonnen, met wisselend succes.

Franchise OMC Vitaliteit Centra
Na 2 jaar ontwikkeling en overleg met vele partijen in de markt, maar ook met banken en accountants, heeft OMC een perfecte oplossing gevonden voor ZZP’ers in de dienstverlening binnen de Zorg in de meest ruime zin van het woord, check onze site www.omcenters.nl

Samenwerken is het sleutelwoord van de 21ste eeuw. Samen van de zorg een betere zorg maken, omdat het kan en omdat het nodig is. Samenwerken binnen een organisatie waarbij de ZZP’er ontzorgd wordt van de vele administratieve taken. Ontzorgd worden aangaande acquisitie en andere activiteiten om omzet/werk te creëren. Ontzorgen om te doen waarin de ZZP’er het best is: zijn werk en passie uitoefenen naar zijn cliënt, zowel particulier als zakelijk.

Banner OMC Vitaliteit Scan - OMC Vitaliteit Centra
Klik op de banner voor de site; rechts de afbeelding van het ministerie van Sociale Zaken

OMC Vitaliteitscan©
Eén van de voorbeelden van samenwerken is de OMC Vitaliteitscan©. Deze scan wordt uitgevoerd door trainers en coaches en ‘meet’ de vitaliteit van een onderneming en haar medewerkers. Hoe vitaler de medewerkers van de onderneming, hoe beter de onderneming functioneert. Bij deze scan wordt ook gekeken hoe ‘gelukkig’ de medewerker is met zijn baan, of hij wel op de juiste plek zit en hoe de samenwerking met zijn collega’s is.

Het is geen toeval, de OMC Vitaliteitscan© wordt onbewust ondersteund door Europa en onze minister van Sociale Zaken, Lodewijk Asscher. Van 2014 – 2018 zal uitgebreid aandacht worden besteed aan ‘werkstress’ op de werkvloer en de invloed op de onderneming. Wij ondersteunen graag met onze franchisenemers de werkgevers die dit gelijk aan willen pakken. De OMC Vitaliteitscan© is een prachtig middel hiervoor. Maandag 3 november 2014 is er dan ook een afvaardiging van OMC Vitaliteit Centra in Amsterdam op het door Lodewijk Asscher georganiseerde congres in de “Check je werkstress Week”.

Banner - Word franchisenemer bij OMC Vitaliteit Centra logo

OMC ‘on the move’
In mijn tweets gebruik ik deze slogan wel eens als we weer ergens in het land zijn voor Orange Monday. Het grote verschil tussen OMC en de rest van de ‘markt’ is:

  1. Wij zijn ‘on the move’; niet wachten op wat er gaat komen, maar actie!
  2. Wij zien veel mogelijkheden in deze markt, inclusief de transities
  3. Wij zijn positief ingesteld en gaan voor kansen

Ben jij ook ‘on the move’ en zie jij meer mogelijkheden dan onmogelijkheden? Ga jij voor nieuwe kansen in 2015 binnen de markt van zorg, zowel particulier als zakelijk? Reageer dan op één van de vele vacatures voor ZZP’ers op onze website. Lees het ondernemingsplan en kom naar één van onze presentaties in november 2014. Staat jouw ‘functie’ er niet bij? Laat weten wat jouw bijdrage voor OMC Vitaliteit Centra kan zijn! Let ook op de Kinder en Jeugd vacatures; OM Centers KIDS! Klik op onderstaande afbeelding en ga naar de site.

Banner Franchisenemer worden bij OMC check vacatures

Er rijdt een trein en die heet OMC  Vitaliteit Centra. De 1e vestiging gaat dit najaar open en volgend jaar volgen er nog 11, in elke provincie één vestiging. Mijn vader zei altijd tegen mij: “Je kunt de trein voorbij laten gaan, maar dan weet je nooit waar deze heen gaat”. Ik zeg, spring op de OMC -trein, participeer en ga voor een mooi 2015!

Positieve groet, Martin

Banner OMC Opening Najaar 2014 - Orange Monday

PS: Steun OOK de petitie “Het Roer OM in de Gezondheidszorg” via onze Twitter en Facebook accounts – klik op de onderstaande logo’s en ga naar de sociale media van “Het ROER gaat OM in de Gezondheidszorg”

Social Media MJM - Facebook Icon Pagina Het ROER OM!   Social Media MJM - Twitter Icon  Het ROER OM!   Social Media MJM - Facebook Icon GROEP – Het ROER OM!

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in Congres - Check je werkstress, Fysiek en mentaal, Geestelijke Gezondheid, Gezond werk zonder stress, Lichamelijke Gezondheidszorg, Orange Monday, Orange Monday Kids, Politiek en beleid, Zelfstandige zorgprofessional, ZZP en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s