De arrogantie van #Schippers … deze minister moet gestopt worden! #petitie #pesten

Zoals u wellicht weet, is op 4 augustus 2014 de petitie “Het Roer OM in de Gezondheidszorg” gestart. De petitie heeft ondertussen de steun van ruim 5.000 tekenaars, op naar de 40.000 handtekeningen! Deze zijn nodig om in de Tweede Kamer vragen te stellen die, wat ons betreft, moeten gaan leiden tot een Parlementaire Enquête.  Heeft u nog niet getekend, klik dan op onderstaand logo en TEKEN:

AVA ORANGE MONDAY

Ik was op 4 augustus al boos (zie blog) en het wordt met de dag erger. De ene wanprestatie van deze minister na de ander. Zij is hoogst persoonlijk verantwoordelijk voor totale wanorde in en afbraak van ons Gezondheidsstelsel. Wilt u meer hierover lezen, ga dan naar blogs/Petitie of Google gewoon de naam minister Edith Schippers en u vindt 157.000 resultaten. En de meeste niet positief …

Afschaffing Vrije Artsenkeuze niet conform Europese regelgeving
Eerst kwam het nieuws van 2 hoogleraren, die hebben onderzocht dat het aanpassen van artikel 13 van de zorgwet niet zomaar kan volgens de Europese regelgeving. Het advies van deze hoogleraren is inmiddels doorgestuurd naar de Raad van State die de Eerste Kamer moet adviseren of de wijziging van de ‘vrije artsenkeuze’ wordt doorgevoerd. De Tweede Kamer is, ondanks een petitie, akkoord gegaan. Ik plaats het bericht vervolgens op de Facebookpagina van Petitie “Het Roer Moet OM in de Gezondheidszorg”. Cool, één van de 8 punten van onze lijst, nog 7 te gaan ….

Reactie van mevrouw Schippers maandag: “De Europese regelgeving zal deze wijziging niet tegenhouden”. De hoogleraren kunnen beter een andere studie gaan doen dus. Deze dame wijst alles wat TEGEN haar beleid gericht is af. En … ze zegt: “Vrije keuze van artsen blijft gewoon in Nederland”. Klopt, alleen als je een restitutiepolis hebt van je zorgverzekering. Heb je die niet (naturapolis) dan ligt jouw lot in handen van de zorgverzekeraar en is er GEEN vrije artsenkeuze. Laat nu net de mensen die het niet zo goed kunnen betalen de meestal goedkopere naturapolis hebben. Mevrouw Schippers lapt de mening van de Nederlandse bevolking aan de laars en … nu ook de regelgeving van Europa (VVD is pro-Europa). Of ze gelijk heeft of niet, de arrogantie van deze dame stijgt tot grote hoogte.

Banner Petitie Transitie JeugdGGz

Jongen van 16 jaar doodt jongen van 15 jaar wegens pesten
Hierboven staat wat ze wel doet (en bijna iedereen niet wil), nu iets wat ze NIET doet en wat ze juist wel zou moeten doen. Pesten moet hoog op de politieke agenda, bovenaan zou ik haast zeggen. Nederland wordt weer opgeschrikt door de dood van een jongen (de pester) door een andere jongen met een mes. De gepeste jongen is blijkbaar keer op keer zo getergd door de pester (en zijn vrienden) dat dit blijkbaar nog de enige reactie kon zijn in zijn ogen. Er was (volgens de media) zelfs een dag daarvoor nog aangifte gedaan tegen de pester en zijn vrienden. Het systeem laat de jongen in de steek met vervolgens een dramatische afloop.

De vraag die ik mij stel: ”Hoe heeft dit in godsnaam weer kunnen gebeuren. Wegens een drukke agenda kon ik dit blog nog niet schrijven, maar mijn blog van 16 september 2013 is spontaan weer actueel. Een jaar verder is er in Nederland nog steeds niets gebeurd. Vorige jaar riep ik al op dat een aantal ministeries, VWS (Gezondheidszorg), Onderwijs en Justitie onderleiding van VWS met een oplossing moeten komen met alle vormen van pesten, op school, op het werk maar ook op internet. Waarschijnlijk weet het ene ministerie niet wat het andere doet. Er is nauwelijks iets gebeurd!

Banner - Orange Monday Kids Opening Soon

Maatschappelijke landelijke aanpak
De moeder van de jongen die gepest werd en uiteindelijk tot deze dramatische daad kwam is bij diverse instanties geweest. Nergens gehoor! En hoe gaat dat straks? Ze weten nu al niet hoe ze alle zaken moeten gaan aanpakken bij de gemeenten, kun ‘ze’ alle klachten rondom pesten wel hanteren? Hoeveel doden moeten er nog vallen?

Pesten moet aan de bron aangepakt worden, voor kinderen is dat de school. Kinderen die gepest worden, worden nu vaak weerbaar gemaakt. Dat is goed, maar blijft een halve aanpak. Het programma “Geef Kinderen een Goede Start” is een programma dat alle kanten van pesten op school, de bijhorende stigma’s en lokale oplossingen aanpakt. Het is een programma dat landelijk gehanteerd gaat worden, maar per school op maat wordt gemaakt. Ouders, leerkrachten en kinderen worden bij het project betrokken en waar nodig begeleid. Wij kondigden de OMC Vitaliteit Centra in 2013 al aan, in het najaar van 2014 wordt het een feit.

Geef Kinderen een Goede Start!
Pesten en gepest worden, vaak (meestal) ligt hier aan ten grondslag psychische klachten in welke vorm dan ook.  OMC Vitaliteit Centra hebben alle knowhow in huis om samen met de leerkrachten van de school en de ouders van de kinderen de weerbaarheid van alle kinderen te vergroten. Om duidelijk te maken in de groep dat pesten ‘not done’ is en dat vaak degene die pest daarvoor ook gepest is. Communicatie en goede begeleiding zorgen ervoor dat pesten tot het minimum beperkt zal worden en dat de vitaliteit = weerbaarheid, zowel fysiek als geestelijk zal toenemen. Oftewel, Geef Kinderen een Goede Start, de start die ze verdienen. Kinderen zijn de toekomst, laten wij die niet ver-pesten.

Vacatures OM Centers Kids
Wil jij meewerken aan een Goede Toekomst voor onze kinderen? Ben je zelfstandig professional in Zorg of GGZ? Reageer dan op één van onderstaande vacatures! Klik op onderstaande banner en ga naar de website van OMC Vitaliteit Centra.

Banner Franchisenemer worden bij OMC check vacatures

Bedankt voor het lezen. En … denk aan de Petitie “Het Roer Moet OM in Gezondheidszorg”. Ook het onderwijs hoort hierbij. Pesten is niet alleen een probleem van Justitie en Onderwijs, maar JUIST voor de Gezondheidszorg. Bent u het hier mee eens? Teken dan de petitie, vandaag nog! Op naar 40.000 handtekeningen voor het eind van dit jaar.

Positieve groet, Martin

Banner petitie Orange Monday Het Roer om - mak schaap

PS: Steun OOK onze Twitter en Facebook accounts – klik op de onderstaande logo’s en ga naar de sociale media van “Het ROER gaat OM in de Gezondheidszorg”

Social Media MJM - Facebook Icon Pagina Het ROER OM!   Social Media MJM - Twitter Icon  Het ROER OM!   Social Media MJM - Facebook Icon GROEP – Het ROER OM!

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Zorginnovator | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs en meer | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in Acceptatie psychische klachten, Gezondheidszorg, Petitie: Het ROER moet OM in de Gezondheidszorg, Politiek en beleid, Time To Change NL en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op De arrogantie van #Schippers … deze minister moet gestopt worden! #petitie #pesten

 1. Oscar Taal zegt:

  Vrije keuze van huisarsten moet voor iedereen blijven bestaan. De basis van een goede relatie tussen de burger en de huisarts is vertrouwen, zoals dat bij elke (hulpverlening) relatie is. Wat gebeurt er met mensen die ziek zijn en behandeld worden door een (tand)arts, hulpverlener die ze niet vertrouwen? De mensen worden zieker in plaats van beter. Gevolg meer kosten voor de burger.
  Dat er veranderingen komen in de zorg, onderwijs is niet erg. Wat mij wel erg stoort is de manier waarop. Snel, afgerafeld, op geld gericht en zonder visie. Visie hoe wij met elkaar omgaan in onze maatschappij. En dat geldt ook voor pesten.
  Visie en integriteit dat mis ik het meeste. Visie en integriteit zijn voorwaarden om een goede leider te zijn…….

 2. HP zegt:

  Mijn ervaring leidde jaren later tot het maken van deze antipestspot: https://www.youtube.com/watch?v=7piOJam4-FU

  • Hoi HP, bedankt voor je bijdrage! Ik heb het de spot bekeken, in één woord: indrukwekkend! Wij hebben als Orange Monday (o.a. via mijn blogs) ook aandacht besteed aan de Nationale Pestdag en gaan dat uiteraard ook in 2015 weer doen. Pesten moet de wereld uit! Groet, Martin

 3. Pingback: De arrogantie van #Schippers … deze mini...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.