#Troonrede: “Gelooft u ook nog in sprookjes?” #Kabinet ‘gebruikt’ #Koning met misleidende boodschap …

Update: Zelden gelijk een update, vandaag is het nodig! Bijna de gehele Tweede Kamer valt over Roemer heen die zeg: “De zorg wordt afgebroken” Ik ben het niet altijd met hem eens. Nu wel, lees het blog en huiver … Het kabinet en de Tweede Kamer gelooft in sprookjes die wel eens tot een nachtmerrie zou kunnen uitgroeien!

Blog woensdag 17 september – Vroeger vond ik sprookjes leuk, maar ik ben er nu toch ECHT te oud voor! Vandaag viel ik van mijn stoel van verbazing toen Koning Willem Alexander de 2e troonrede in zijn leven uitsprak. Ik weet het, het is VOOR hem geschreven en je kan hem niet verantwoordelijk houden voor de inhoud. Maar zou hij enig idee hebben of het een beetje klopt? Zou hij WEL van het kabinet van de week al de info hebben gehad over Prinsjesdag?

Zou HIJ überhaupt op de hoogte zijn van hoe het met de Gezondheidszorg gesteld is in Nederland? Een koning heeft toch een lijfarts, speciaal opgeleide specialisten in het Ziekenhuis en HIJ cs krijgen altijd de beste behandeling. Wat ik mij even afvroeg of HIJ ook een ziektekostenverzekering heeft en bij welke maatschappij dan … Maar goed, ik viel dus van de bank! Wanneer? Toen hij deze alinea met droge ogen uitsprak:

Tekst Troonrede Gezondheidszorg + petitieZorgstelsel in sprookjesland!
Het beste zorgstelsel van de wereld? De duurste zal hij bedoelen! Om maar gelijk met de deur  in huis te vallen met de kosten. Ik verwijs u graag naar mijn blog “Marktwerking in de Zorg; 80 miljard ‘extra’ kosten in 3 jaar tijd”. Daar staat onderstaand plaatje in:

Blog Marktwerking in de Zorg - 82 miljard meer uitgaven in 3 jaar petitie Orange MondayKlik op de afbeelding en ga naar het blog: “80 miljard meer uitgaven in Zorg”

Ik zal u niet teveel met de cijfers vermoeien. Maar als de afgelopen 3 jaar de kosten van de Gezondheidszorg gestegen zijn met ruim 82 miljard euro  en we dit zouden terugbrengen naar 16 miljard in 3 jaar en dat dit nu door extra maatregelen zelfs maar 6 miljard wordt in 3 jaar, dan vraag ik mij af wie de boekhouding doet. Op dit moment zijn de kosten 92,8 miljard per jaar. De gemiddelde inflatie is zo’n 2%. Dus de stijging (alleen inflatie) wordt sowieso ongeveer 5,7 miljard, met wat wisselgeld is dat dus 6 miljard zoals in de troonrede.

Transitie Wmo en Jeugdzorg
De vraag is, hoe voorkomen ‘wij’ dan dat die 25 miljard extra stijging niet komt. Ik zou het niet weten. Waarschijnlijk creatief boekhouden van de ene pot (AWBZ) naar de andere pot …. Zo kan ik ook bezuinigen. De kosten blijven onder de streep hetzelfde  (en worden duurder),  maar er wordt gesuggereerd dat er bespaard wordt. Wat betekent dat voor de Nederlander: ‘De grootste sigaar uit eigen doos’ ooit. Voor mij zijn het sprookjes ….

En passant worden de thuiszorg en de jeugdzorg in 3 regels genoemd, ook een budgetverschuiving overigens, van het rijk (provincie) naar de gemeente. Dat er daarnaast problemen zijn met deze transities naar de gemeente en de meeste gemeenten EN er nog niet klaar voor zijn EN nog geen zorg hebben ‘ingekocht’ dat wordt er niet bij verteld (natuurlijk).  De grote vraag blijft of op vrijdag 2 januari 2015 de gemeenten WEL klaar zijn … Ik heb mijn twijfels! De slotzin “Ook zo versterken wij de veerkracht van Nederland” geeft mij een nare smaak in de mond.

Ik sluit mij aan bij de oppositie partijen die het zo noemen: “Een begroting op dijfzand!”

Lichtpuntje nieuwe plannen kabinet
Het enige lichtpuntje dat ik heb kunnen zien is dat het eigen risico op de zorgverzekering niet verhoogd wordt naar € 400,- maar naar € 375,-. Voor de rest is het met een vergrootglas zoeken naar positieve geluiden omtrent de Gezondheidszorg. Reden temeer om de petitie alsnog te tekenen. Er komen geen structurele verbeteringen in de Gezondheidszorg. Er is geen visie voor de toekomst. Alleen wat rekensommetjes en verschuiven van kosten, dat kan ik ook!

AVA ORANGE MONDAY

Kik op het logo en teken de petitie

Sluikreclame van de koning
Voor de Orange Monday Foundation ook een lichtpunt. Zoals u weet en kunt lezen op www.omcenters.nl starten wij dit najaar het 1e OMC Vitaliteit Centrum. Een nieuwe GGZ Plus-instelling waar Geestelijke Gezondheid, Fysieke Gezondheid en Welzijnszorg bij elkaar komen onder één dak. “Werken aan een vitale samenleving” is de titel van de troonrede, een mooi streven! Wij gaan daar ook daadwerkelijk aan werken en hopen (en verwachten) dat veel organisaties in Nederland dat ook gaan doen. Een vitaal Nederland komt sterker door de moeilijke tijden, zowel zakelijk als privé.

Meer weten over onze visie, klik op onderstaande banner:

Banner GGz plus - OM Centers -Business Plan OMC

Bedankt voor het lezen en op naar een vitaal Nederland in 2015!

Positieve groet, Martin

PS-I: Ook u kunt meedenken met “Het Roer moet OM in de Gezondheidszorg”. Hoe? Orange Monday formeert de komende maanden een Nationale Gezondheidszorg Denktank die het voorstel uitwerkt HOE de Gezondheidszorg moet veranderen, voor nu, maar vooral voor de toekomst! Dat dienen wij in bij de Tweede Kamer! U hoort spoedig meer 🙂

Banner petitie Orange Monday Het Roer om - mak schaap

PS-II: Steun OOK onze Twitter en Facebook accounts – klik op de onderstaande logo’s en ga naar de sociale media van “Het ROER gaat OM in de Gezondheidszorg”

Social Media MJM - Facebook Icon Pagina Het ROER OM!   Social Media MJM - Twitter Icon  Het ROER OM!   Social Media MJM - Facebook Icon GROEP – Het ROER OM!

 

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Zorginnovator | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs en meer | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in Geestelijke Gezondheid, Orange Monday, Petitie: Het ROER moet OM in de Gezondheidszorg, Politiek en beleid, Zorgverzekeraars en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op #Troonrede: “Gelooft u ook nog in sprookjes?” #Kabinet ‘gebruikt’ #Koning met misleidende boodschap …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.