Bouwen aan een nieuwe GGz … omdat het nodig is! Het Roer gaat OM in de Gezondheidszorg!

Vandaag 5 september 2014 is het precies 2 jaar geleden dat ik na een zware periode in mijn leven, vanwege mijn bipolaire stoornis, de handtekening zette bij de notaris en de Orange Monday Foundation heb opgericht … Omdat het nodig is! Dat was toen mijn slogan en dat is het nog steeds. In twee jaar tijd lijkt het alleen maar erger te zijn geworden in Nederland.

Martin Avatar Petitie Orange Monday - Twitter GRIJSKlik op foto en ga naar de petitie site!

Particuliere initiatieven schieten als paddenstoelen uit de grond.  De overheid schiet schromelijk tekort in de Gezondheidszorg, die een ‘business’ is geworden sinds de marktwerking. Wie zijn de winnaars na 7 jaar marktwerking? De zorgverzekeraars en de farmaceuten. Ze waren al heel machtig in 2007, maar 7 jaar later is die macht gestegen tot ongekende proporties. Zelfs mevrouw Schippers, minister van Volksgezondheid, omzeilt klaarblijkelijk de zorgverzekeraar. Lees het schokkende bericht op “Wanbeleid van Schippers”.

Verjaardag vraagt om cadeautjes, toch? PRIMEUR op RTV Oost!
Maar goed, iets vrolijker nu. Op de vooravond van onze verjaardag hadden Sylvia Flinkers Postema en ik een interview met RTV Oost en gisteravond waren wij op het nieuws van 18 uur en 20 uur. Bekijk de video via onderstaande link door op het plaatje te klikken:

RTV Oost Protest filmpjeKlik op de afbeelding om de video van RTV Oost te bekijken!

In het filmpje komt ook de petitie “Het Roer Moet OM in de Gezondheidszorg” aan bod. De stichting Orange Monday Foundation steunt het initiatief van Sylvia in al haar media. En Sylvia ondersteunt de petitie. Helemaal in de gedachte van Orange Monday dat het samen beter gaat!

OMC Vitaliteit Centra – Orange Monday!
Voor wie de Orange Monday Foundation nog niet zo goed kent, hierbij onze doelstelling en missie:

Doelstelling
De Orange Monday Foundation stelt zich ten doel:
De belangen te behartigen van mensen met psychische klachten, zowel wat betreft gezondheid, herstel als hun sociaal-maatschappelijke situatie.

Missie
Vanuit deze doelstelling zijn de volgende missies geformuleerd:

  1. De volledige sociaal-maatschappelijke acceptatie van mensen met psychische klachten.
  2. Het creëren van een sociaal vangnet voor mensen met psychische klachten.
  3. Het verkorten van de behandelingsperiode voor mensen met psychische klachten en het daardoor draaglijk(er) maken van de psychische kwetsbaarheid.

Voor de laatste missie heeft Orange Monday Foundation de afgelopen 2 jaar een ondernemingsplan ontwikkeld. Na honderden gesprekken met cliënten, behandelaars en andere belanghebbenden is er nu het resultaat: OMC Vitaliteit Centra (kortweg OMC) . Download het plan via onderstaande banner:

Banner GGz plus - OM Centers -Business Plan OMC

Cliënt staat centraal
Net als wat wij met petitie willen bereiken, staat de cliënt bij OMC Vitaliteit Centra centraal en niet de zorgverzekeraar. Wij vinden dat iedereen een betere en betaalbare Geestelijke Gezondheidszorg verdient. Wij hebben dan ook een oplossing gevonden om behandelingen die NIET worden vergoed door de zorgverzekeraar binnen OMC  WEL uit te kunnen voeren. De Orange Monday Foundation staat hierbij centraal, net als haar sponsors. Dit is nog eens nieuws op de verjaardag van de stichting, beter nieuws hadden wij niet kunnen dromen.

Zelfstandige Zorg Professionals
Binnen de OMC’s, binnen één jaar in elke provincie één, wordt gewerkt met zelfstandige (zorg) professionals in een soort van grote groepspraktijk. Er is gekozen voor een franchisemodel,  waarbij de behandelaars alle vrijheid hebben hun eigen visie in te brengen. De bank die oranje ook zo mooi vindt, vond het een formule voor de toekomst in GGz en Zorg.

Banner GGz Plus - OM Centers appel definitief

Loondienstorganisaties worden nagenoeg onbetaalbaar en door te werken met zelfstandige (zorg) professionals kunnen de OMC’s ook 24/7 open zijn. Van maandagmorgen tot vrijdagavond 21 uur, maar ook op zaterdag en zondag. Optimale bereikbaarheid van behandelaars via hun mobiele telefoon en een verantwoord snelle behandeling door de 123-methode©, die mensen met psychische klachten (zoals depressie of burn-out) weer binnen 3 maanden voor een groot deel op de rails helpt in haar of zijn tempo.

Holistische gezondheidszorg
OMC Vitaliteit Centrum is niet alleen maar (Geestelijke) Gezondheidszorg. OMC staat voor een holistische benadering . Waarom? Omdat psychische klachten vaak hand-in-hand gaan met fysieke klachten en andersom. Daarnaast gaan wij uit van de gezondheid van mensen en zijn of haar omgeving. De mogelijkheden en niet de klachten:

  1. Lichamelijke Gezondheid
  2. Geestelijke Gezondheid
  3. Mens en omgeving

Hiervoor is de Vitaliteitfactor© ontwikkeld die aan de basis staat van elke behandeling.

Banner GGz plus - OM Centers - definitiefKlik voor de vactures binnen OMC Vitaliteit Centra op bovenstaande banner

Trots …
Daarom ben ik trots op deze 2e verjaardag van Orange Monday Foundation

Trots op alle samenwerking die de afgelopen 2 jaar is ontstaan en het vertrouwen dat mensen ons hebben gegeven.

Trots op de nu al ruim 200 sollicitanten die gereageerd hebben op de 26 vacatures die uitstaan op onze nieuwe website www.omcenters.nl.

Ik kijk uit naar de 3e verjaardag van de Orange Monday Foundation. Een vooruitblik zegt dat we dan een landelijke dekking hebben met de OMC’s en dat we een succesvol burgerinitiatief hebben ingediend in de Tweede Kamer. Een betere en betaalbare Gezondheidszorg gaat er komen als we de handen ineen slaan en samen gaan voor een betere toekomst. Actie geeft reactie en wij zijn nu al benieuwd wat Schippers cs denkt van onze plannen!

Positieve groet, Martin

Banner Petitie - Teken de petitie en dank voor uw steun - Orange Monday logo

PS: Steun OOK onze Twitter en Facebook accounts – klik op de onderstaande logo’s en ga naar de sociale media van “Het ROER gaat OM in de Gezondheidszorg”

Social Media MJM - Facebook Icon Pagina Het ROER OM!   Social Media MJM - Twitter Icon  Het ROER OM!   Social Media MJM - Facebook Icon GROEP – Het ROER OM!

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Zorginnovator | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs en meer | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in Acceptatie psychische klachten, Gezondheidszorg, Orange Monday, Petitie: Het ROER moet OM in de Gezondheidszorg, Zorgverzekeraars en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.