Minister Schippers moet zich verantwoorden aangaan affaire NZa! Petitie: Het Roer moet OM!

Update dinsdag 9 september 2014 – Minister Schippers moet zich vandaag verantwoorden aangaande de ‘affaire’ NZa (Nederlandse Zorgautoriteit). Onder andere D66, via Pia Dijkstra, stelt (gedoogpartner Kabinet) kritische vragen. Het bezwaarschrift van klokkenluider Arthur Gotlieb (die zelfmoord heeft gepleegd) over de besteding van ruim 90 miljard in de Gezondheidszorg (waar ook de petitie over gaat) maar ook de ‘relatie’ tussen VWS en NZa (op de randje van de wet) komen ter sprake! Wordt Schippers weer de hand boven het hoofd gehouden …

Update donderdag 4 september 2014 – Minister Schipper verzwijgt medicijnendeal – (klik op de link als u het volledige artikel wilt lezen van de Telegraaf) Het ministerie van VWS sluit deal met farmaceuten buiten de zorgverzekeraar om en ligt de kamer niet over in. Naast de ellende met de NZA nu wederom bewijs dat er geknoeid wordt op het ministerie van minister Schippers. TEKEN de petitie!

Blog woensdag 3 september 2014
Voor de nieuwe lezers van mijn blogs, die bijvoorbeeld in grote getale mijn recente blog  “Wat heeft #onderzoek in #Gezondheidszorg voor zin als #behandeling of #medicatie niet betaald kunnen worden …” (ruim 2.000 views in 2 dagen) gelezen hebben, misschien goed om mijzelf nog eens voor te stellen. Ik ben Martin Jan Melinga (50) en ik ben voorzitter van de Orange Monday Foundation die initiatiefnemer is van de petitie “Het Roer Moet OM in de Gezondheidszorg”.

De Orange Monday Foundation behartigt de belangen van mensen met psychische klachten, zowel volwassenen, kinderen als ouderen. Orange Monday is in eerste instantie opgericht uit onvrede over het functioneren van de Geestelijke Gezondheidszorg (GGz). Nu is het een positieve beweging die staat voor innovatie in de GGz, acceptatie van psychische klachten en een snellere, betere behandeling voor cliënten en kortere/minimale wachtlijsten.

Maar voordat ik verder ga: heeft U al getekend? Nee? Klik dan op onderstaande banner en doe het alsnog. Waarom? Omdat het nodig is dat het Roer OM gaat! Op naar de 40.000 handtekeningen. Thanks!

AVA Twitter of Facebook Petitie Het ROER moet OM Orange Monday

Geen woorden maar daden … (1)
Iedereen in Nederland weet het, we staan er internationaal zelfs om bekend: klagen kan een Nederlander het beste, over het weer, over de politiek of de buurman. We kunnen het!

Maar we hebben ook daden, dat komt al vanuit de Gouden Eeuw en dat hebben we de afgelopen 100 jaar ook laten zien. We kunnen ook een eenheid vormen, met het WK voetbal, maar heel tragisch er kort achteraan, na de ramp met MH17 in de Oekraïne. Nederland was één!

Maar nu de Gezondheidszorg. Wij (Orange Monday Foundation) staan vooral voor GGz, maar onze kennis beslaat ondertussen ook de gehele Gezondheidszorg. Het lijkt alsof ‘men’ binnen de gezondheidszorg niet één wil worden. Het afgelopen jaar is er meer veranderd dan de 10 jaar er voor. Transitie Wmo, transitie Jeugdzorg en JeugdGGz, afschaffing vrije artsenkeuze en straks ook nog het afschaffen van de restitutie zorgverzekering. En … we laten het als makke schapen over ons heen komen.

Banner petitie Orange Monday Het Roer om - mak schaap

Het Roer moet OM in de GGz
In januari 2013 heeft de Orange Monday Foundation besloten dat er een GGz Plus-instelling moet komen. Na ruim 1 ½ jaar voorbereiding is het dit najaar dan zover. In de provincie Utrecht wordt het eerste Orange Monday Center geopend. Het krijgt de naam OMC Vitaliteit Centrum (kortweg OMC). Vitaliteit is belangrijk voor mensen en zeker voor mensen met psychische klachten.

Wij hebben dan ook de Vitaliteitfactor©  ontwikkeld, die de basis gaat vormen van onze behandelingen binnen OMC. Daarnaast vinden wij de volgende 3 zaken belangrijk:

 • Fysieke gezondheid
 • Mentale gezondheid
 • Mens en omgeving

Bij het totale pakket aan hulpverlening per cliënt, die wij de 123-methode© noemen, zijn deze 3 zaken essentieel en kunnen niet los van elkaar worden gezien. De regulier GGz-instellingen kijken alleen naar mentale klachten, binnen OM Centers worden ook de lichamelijke gezondheid, en waar nodig, de financiële en eventueel juridische aspecten van cliënten opgenomen binnen de hulpverlening/behandeling.

OMC werkt met zelfstandige (zorg)professionals (franchisenemers) die met hun praktijk participeren in de OMC-formule.”Samen Sterker” is het devies en “Samen Gaat Het Beter” het gevolg.

Banner GGz plus - OM Centers -Business Plan OMC

Meer weten? Check onze nieuwe website: www.omcenters.nl of download de franchise informatie door op bovenstaande banner te klikken:

Geen woorden maar daden … (2)
“Als jullie zo druk zijn, waarom dan die petitie?” is een vraag die ik de afgelopen maand veel te horen heb gekregen. Ik geef u het antwoord. Het afgelopen jaar heb ik al eerder gedacht: “laten we een petitie starten, zo kan het niet langer”. Bovendien werkt OMC straks ook in dezelfde Gezondheidszorg.

Maar maandag 4 augustus 2014 barstte de bom, wat mij betreft: “De maat is VOL!” zei ik tegen mijn partner (klik op de link en lees het 1e blog) en voor dat ik het wist stond de petitie online. De afgelopen maand kregen wij al veel reacties en steun voor deze brede petitie voor een betere en betaalbare Gezondheidszorg.

Te makkelijk … tegen!
Volgens mij is het TE makkelijk om een petitie te beginnen TEGEN mevrouw Schippers of TEGEN wat dan ook. Het ziekenfonds terug, reserves (€ 4 miljard) van zorgverzekeraars verdelen over de burger, het is te makkelijk. Je krijgt veel handtekeningen, maar geen resultaat. TEGEN-petities werken bijna nooit, er is namelijk geen concrete oplossing voor het probleem.

Nu heb ik ook niet de wijsheid in pacht. Vandaar dat de stichting Orange Monday een denktank gaat formeren uit alle sectoren van de Gezondheidszorg om een beleidplan te schrijven dat EN de Gezondheidszorg beter en betaalbaar maakt EN realistisch is in uitvoer. Dat is het doel van onze petitie.

Dus als u TEGEN bent dan heeft tekenen voor u geen zin. Ben u VOOR een betere en betaalbare Gezondheidszorg waar de burger, cliënt en patiënt centraal staat, TEKEN dan de petitie en zorg dat wij MET onze denktank zo snel mogelijk ons burgerinitiatief in kunnen dienen bij de Tweede kamer. Dus klik op onderstaande banner en ga naar de petitie site!

Banner Petitie - Teken de petitie en dank voor uw steun - Orange Monday logo

Geen woorden, maar daden … (3)
En dat wij geen woorden maar daden in onze filosofie hebben, bewijzen wij met de start van OMC Vitaliteit Centra. Dit najaar gaat de 1e vestiging open en rondom de zomer van 2015 hebben wij een landelijk netwerk van 12 regiokantoren, in elke provincie één.

U krijgt mijn woord, als voorzitter van Orange Monday, dat wij gaan voor 40.000 handtekeningen en alles doen, samen met ons netwerk, om te gaan voor ons doel: Het Roer Moet OM in de Gezondheidszorg, hoe eerder hoe beter!

Positieve groet, Martin

Banner petitie Orange Monday Het Roer om - mak schaap

PS: Steun OOK onze Twitter en Facebook accounts – klik op de onderstaande logo’s en ga naar de sociale media van “Het ROER gaat OM in de Gezondheidszorg”

Social Media MJM - Facebook Icon Pagina Het ROER OM!   Social Media MJM - Twitter Icon  Het ROER OM!   Social Media MJM - Facebook Icon GROEP – Het ROER OM!

Advertenties

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Zorginnovator | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs en meer | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in Gezondheidszorg, Orange Monday, Orange Monday Kids, Petitie: Het ROER moet OM in de Gezondheidszorg, Politiek en beleid, ZZP. Bookmark de permalink .

3 reacties op Minister Schippers moet zich verantwoorden aangaan affaire NZa! Petitie: Het Roer moet OM!

 1. Pingback: #PRIMEUR op verjaardag … omdat het nodig is! Het Roer OM in de #Gezondheidszorg! | Martin Jan Melinga

 2. Pingback: Minister Schippers moet zich verantwoorden aang...

 3. herman vogel zegt:

  Theo Langejan en Eitel Homan van het NZa hebben zich door de Zorgverzekeraars en Farmaceutische industrie jaren lang laten misbruiken en onze Zorg verziekt.
  Ziekmakende Zorg…. http://hermanvogel.nl/nza/
  Welvaart of Welzijn?… http://hermanvogel.nl/welvaart-of-welzijn-2/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s