Zwarte Piet in Nederland belangrijker dan de toekomst van onze Gezondheidszorg …

‘Verbazing’ en ‘ergernis’ zijn twee woorden die mij te binnen schoten. Vervolgens gelijk een tweet met de volgende inhoud verstuurd:

Zwarte Piet Tweet Petitie Het Roer moet OM - Orange MondayKlik op de afbeelding voor de originele tweets 🙂

Na ruim 2 weken petitie kunnen we dus alleen maar constateren dat wij met de petitie “Het Roer moet OM in de Gezondheidszorg” (klik op de link om te tekenen) blijkbaar iets verkeerd doen.

Zwarte Piet discussie
Laat ik voorop stellen, ik vind de Zwarte Pieten discussie zooo zinloos. Ik heb er een parodie blog over geschreven in november 2013 “Zwarte Piet wordt Oranje Piet”. Toen was het nog leuk, veel mensen hadden het er over en de Facebook-pagina had binnen een maand 1 miljoen volgers!

Daarna liep deze discussie uit de hand. Rechtszaken, de Raad van State en dat allemaal, omdat een klein clubje mensen had geklaagd bij de VN. Die hadden blijkbaar niets te doen en dachten: “kom we gaan het eens checken in Nederland”. Het resultaat weet iedereen, want dit soort nieuws haalt altijd de VOORPAGINA van ALLE kranten. Bizar toch? Zwart Piet is een eeuwenoude traditie, alleen in Nederland en België (en sommige delen van de VS en Australië waar Nederlanders wonen).

Banner Petitie Het Roer OM - Orange Monday Zwarte Piet

Maar goed … dit is geen Zwarte Pieten blog
Als je kijkt naar bovenstaand verhaal, de kranten en digitale media van afgelopen twee weken, ONbelangrijk nieuws scoort, vinden wij leuk (ook ik soms) en de ECHT belangrijke zaken worden besproken op ‘kleine’ media, een incrowd. Voor de rest kan de gemiddelde Nederland alleen maar klagen. Klagen over zaken die wij als Nederlanders gewoon over ons heen laten komen en veroorzaakt worden door 225 mensen in Den Haag in de Kamers en ons Kabinet.

WIJ hebben de Tweede Kamer en indirect ook de Eerste Kamer gekozen. De kopstukken in het kabinet staan hoog op de lijsten van de deelnemende partijen en de fractieleiders van de andere partijen zijn OOK door ons gekozen. Hebben wij dan ook gekozen voor het beleid wat doorgevoerd wordt? Onze kabinetsleden lopen in spijkerbroek rond in Twente en nemen de beslissingen voor het jaar 2015. Een nieuwe begroting, een nieuwe ronde en nieuwe kansen.

Banner Petitie - Ruine Schippers - Orange Monday

Wat gebeurt er ondertussen in de Gezondheidszorg?
Het grootste departement wordt geleid door iemand die lijkt op de loonlijst van één van de grootste zorgverzekeraars te staan (klik op link voor blog) of in de toekomst, die ver buiten de werkelijkheid staat en ‘het volk’ doet geloven dat de Gezondheidszorg bij haar in goede handen is. Ze heeft blijkbaar zelfs het hele kabinet weten te overtuigen. Wat is de werkelijkheid?

 • Mensen gaan niet naar de dokter of het ziekenhuis, omdat ze het eigen risico van € 360,- niet kunnen veroorloven. Het eigen risico schiet zijn doel voorbij (marktwerking) en wordt per 01-01-2015 opgetrokken naar € 400,- (flinke inflatie). Daarnaast als schril contrast, ruim 360.000 mensen die achterstand hebben met het betalen van hun zorgpremie. Mevrouw Schippers wuift het rapport weg …
 • Er is nog geen enkele zekerheid dat de transitie van de Jeugdzorg en de JeugdGGz naar de gemeente op tijd gaat lukken (nog 4 maanden mensen ….) om nog maar niet te praten over de transitie van de langdurige en ouderenzorgzorg en de Wmo.
 • Zorgverzekeraars hebben steeds meer macht gekregen en dicteren behandelaars en patiënten in Nederland. Zelfs onze privacy komt nu in gevaar….
 • Het is niet zeker dat onze PRIVACY gewaarborgd wordt bij de zorgverzekeraar en de gemeentes. Koppelingen van zorgdossiers aan de uitkeringsinstantie liggen binnen de mogelijkheden. Het mag niet, maar ….
 • Wat nog meer? Vult u zelf maar in wat er volgens u mis is met de Gezondheidszorg in Nederland.
   Banner Petitie Ligt u ook wakker voor of door de Zorg - Orange Monday

Wat wil ik hiermee zeggen?
Di t was slechts een kleine greep van wat er nu mis gaat. Het wordt echt tijd dat wij als Nederlanders stoppen met klagen en we gaan doen! Dat we Gezondheidszorg belangrijker gaan vinden dan Zwarte Piet (die toch wel blijft).

De petitie “Het Roer moet OM in de Gezondheidszorg” is één van die mogelijkheden. De politiek is gekozen door ons maar wij mogen ze ook corrigeren via een burgerinitiatief. Een mooie mogelijkheid om buiten de verkiezingen je stem te laten horen.

Ook een mooie kans om met een grote club van mensen te laten zien dat wij plannen kunnen presenteren die en haalbaar zijn én goedkoper zijn én dus zorgen voor een betere en betaalbare Gezondheidszorg voor iedereen. Voor nu en de langere termijn (2040).

Wilt u invloed op de petitie?
De petitie is geformuleerd door Orange Monday Foundation. Uiteraard staan wij open voor aanpassingen en toevoegingen aan de petitie. Orange Monday heeft de petitie opgezet vanuit de Geestelijke Gezondheidszorg. Graag horen wij van mensen die meer thuis zijn in andere sectoren wat zij nog willen aanvullen. Die sectoren zijn:

 • Algemene Gezondheidszorg (ziekenhuizen en huisartsen bijvoorbeeld)
 • Geestelijke Gezondheidszorg (volwassenen, kinderen en ouderen)
 • Gehandicaptenzorg
 • Thuiszorg
 • Jeugdhulp (voorheen Jeugdzorg met koppeling Onderwijs)
 • Maatschappelijk Werk (koppeling Jeugdzorg en Gezondheidszorg)

OPROEP: Wil iedereen die informatie heeft in/over bovengenoemde sectoren deze voor de petitie met ons delen? Blogs zijn uiteraard ook welkom. Alleen samenwerking binnen de gehele Gezondheidsbranche zorgt voor een succes. Samen Sterker!

Banner Petitie - Teken de petitie en dank voor uw steun - Orange Monday logoKlik op de banner en TEKEN de petitie als U het nog niet heeft gedaan. Thanks!

Tenslotte
U als lezer van dit blog heeft hoogst waarschijnlijk al getekend. Graag willen wij u vragen de link naar de petitiesite: http://www.petities24.com/het_roer_moet_om_in_de_gezondheidszorg zoveel mogelijk te delen met iedereen die u kent.

Ziek zijn is niet leuk, maar als we dan ook nog niet de beste zorg tegen de beste prijs krijgen, dan wordt ziek zijn een drama. Laten we drama’s in Nederland rondom onze Gezondheidszorg tot een minimum beperken. Dank voor uw medewerking. U kunt gebruik maken van onderstaande sociale media mogelijkheden!

Positieve groet, Martin

Banner Petitie - Ruine Schippers - Orange Monday

PS: Steun OOK onze Twitter en Facebook accounts – klik op de onderstaande logo’s en ga naar de sociale media van “Het ROER gaat OM in de Gezondheidszorg”

Social Media MJM - Facebook Icon Pagina Het ROER OM!   Social Media MJM - Twitter Icon  Het ROER OM!   Social Media MJM - Facebook Icon GROEP – Het ROER OM!

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Zorginnovator | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs en meer | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in Geestelijke Gezondheid, Gezondheidszorg, Minister Schippers, Orange Monday, Orange Monday Kids, Petitie: Het ROER moet OM in de Gezondheidszorg, Politiek en beleid, Welzijnszorg, Zelfstandige zorgprofessional, Zorgverzekeraars, Zwarte Piet en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Zwarte Piet in Nederland belangrijker dan de toekomst van onze Gezondheidszorg …

 1. Pingback: Zwarte Piet in Nederland belangrijker dan de to...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.