Na de ‘Puinhopen van Paars’ nu de ruïne van Gezondheidszorg dankzij minister Schippers! Teken de petitie …

Allereerst, iedereen bedankt voor de massale steun voor de petitie VOOR een goede en betaalbare gezondheidszorg en TEGEN het wanbeleid van minister Schippers van VWS (Volksgezondheid, Welzijn en Sport). Steunbetuigingen via de petitiesite “Het Roer moet OM in de Gezondheidszorg”, op Twitter, Facebook en LinkedIn. Hartverwarmend en een mooie bevestiging dat wij de juist stap hebben genomen. Ik heb geen goed woord gehoord over het beleid van kabinet Rutte II en mevrouw Schippers in het bijzonder.

Banner Petitie - Ruine Schippers - Orange Monday

Het woord ´afbraakbeleid´ heb ik het meest gehoord. Dit woord geeft alles weer waar de petitie voor (of eigenlijk tegen) is bedoeld. Afbreken van verworven rechten en niet meer investeren in het belangrijkste goed van een mens: zijn of haar gezondheid, want daar praten wij hier over. Gezondheid gaat alle ruim 17 miljoen Nederlanders aan. Van jong tot oud. Mannen en vrouwen, iedereen vind zijn gezondheid belangrijk. Zelfs het ongeboren kind heeft gezondheidszorg nodig via de verloskundige. Waarom dan dat afbraak beleid?

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Het is een flinke portefeuille die mevrouw Schippers heeft, misschien wel TE groot. Het lijkt dat ze alleen bij Sport goed uit de verf komt. Als er een mooie wedstrijd is van een Nederlands team dan is ze meestal wel aanwezig als supporter.

Als je de website van VWS bekijkt, zie je als slogan:

Blog Afbraakbeleid - Slogan VWS website - Petitie Orange Monday

Sinds 14 oktober 2010 is mevrouw Edith Schippers minister van VWS. Ik weet natuurlijk niet wat daarvoor de slogan van VWS was, maar we kunnen nu in ieder geval constateren dat de slogan  al een tijdje is achterhaald. Als ik de slogan zou mogen herschrijven dan wordt deze ongeveer zo:

Nederlandse gezondheid in handen van grote zorgverzekeraars. Dat is het motto van VWS. Samen met de machtige zorgverzekeraars iedereen zo lang mogelijk ziek houden (dat levert meer op) en niet investeren in preventie (dat levert niets op). Ook steunt het ministerie mensen met een beperking (maar ze moeten het wel zelf regelen en betalen) en bevordert de maatschappelijk participatie (wat een wangedrocht is gebleken). Volksgezondheid voor iedereen, maar wel een nieuw premiestelsel,  waardoor het verschil tussen arm en rijk nog groter wordt”. Zoiets dus …

Ben ik nu cynisch?
Nee! Helaas niet, was het maar zo, zou ik zeggen. Wij hebben als Nederlandse staatsburgers onze zorg af laten pakken door mevrouw Schippers in samenwerking met de machtige zorgverzekeraars, en de Tweede Kamer EN de Eerste Kamer slikken alles voor zoete koek. En dat is nu net wat bij mij in het verkeerde keelgat schiet. Niet het feit dat er bezuinigd moet worden, maar de manier waarop. Het lijk wel of er in Den Haag een volledige desinteresse is aangaande het Nederlandse volk. “Het volk slikt het ook wel voor zoete koek”, hoor ik bij elke afbraak beslissing die Den Haag heeft genomen. En … dat lijkt ook zo te zijn.

Op een paar enigszins succesvolle petities na, zoals het behoud van de Jeugd GGz (ruim 95.000 handtekeningen – wet wel doorgevoerd) en de “Vrije artsenkeuze” (130.000 handtekeningen – wet ligt nog bij de Eerste kamer) houdt ‘het volk’ zich stil. Waarom? Wat kunnen wij in godsnaam doen om ‘Den Haag’ TEGEN te houden. En, alle politieke partijen zijn er linksom of rechtsom schuldig aan. Zoals mijn grootvader zei: “Of je nu door de kat of de hond gebeten wordt, gebeten wordt je toch”. Al lijkt het nu meer op een spelletje tussen kat (Schippers) en muis (Nederlandse bevolking)!

Blog Afbraakbeleid - Kat en Muis2 - Schippers - Petitie Orange Monday

Is deze petitie wel zinvol dan?
JA! Het doel van deze petitie is om Kamervragen te mogen stellen vanuit een burgerinitiatief. Met dit burgerinitiatief, hiervoor zijn minimaal 40.000 handtekeningen nodig, kan een burger Kamervragen stellen en voorstellen indienen die gedragen worden door een deel van onze samenleving. De Tweede Kamer moet ons dan wel serieus nemen. Daarnaast zal de succesvolle petitie dan voor rumoer zorgen in Den Haag. De (sociale) media smullen van dit soort acties.

Naast lobbyen bij de diverse politieke partijen is een burgerinitiatief, gesteund door zoveel mogelijk mensen, eigenlijk het enige instrument van een Nederlands staatsburger om in de Tweede Kamer de mening van de achterban te ventileren. Ik vind dat wij daar met zijn ALLEN gebruik van moeten maken. Het ROER moet OM in de Gezondheidszorg. Geen afbraakbeleid meer, maar investeren in een gezonde toekomst voor Nederland, letterlijk en figuurlijk!

Banner Petitie - Teken de petitie en dank voor uw steun - Orange Monday logoKlik op bovenstaande banner en ga naar de petitie!

Waar vind ik deze petitie?
Stichting Orange Monday maakt gebruik van het bekende en populaire Petities24.com om handtekeningen te verzamelen voor deze petitie. Daarnaast is een speciale site in ontwikkeling, de eerste pagina staat al online op www.timetochangenl.nl.

Ook via de diverse sociale media is de petitie bereikbaar, op LinkedIn, op Facebook en op Twitter. Steun dit burgerinitiatief waar u kunt. Hoe eerder wij de 40.000 handtekeningen hebben, hoe beter!

Mijn oprechte dank voor uw steun. Ik hoop dat Nederland de komende maanden laat zien dat zij ook op dit gebied GROOT kan zijn. Geen tolerantie meer, maar actie. Dank voor het tekenen van de petitie en een fijne dag!

Positieve groet, Martin

Banner GGz plus - OM Centers Time To Change NL - Orange Monday

PS: Steun OOK onze Twitter en Facebook accounts – klik op de onderstaande logo’s en ga naar de sociale media van “Het ROER gaat OM in de Gezondheidszorg”

Social Media MJM - Facebook Icon Pagina Het ROER OM!   Social Media MJM - Twitter Icon  Het ROER OM!   Social Media MJM - Facebook Icon Groep – Het ROER OM!

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Zorginnovator | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs en meer | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in #OM Denken, Acceptatie psychische klachten, Geestelijke Gezondheid, Gezondheidszorg, Het roer gaat OM!, Orange Monday, Petitie: Het ROER moet OM in de Gezondheidszorg, Zorgverzekeraars en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Na de ‘Puinhopen van Paars’ nu de ruïne van Gezondheidszorg dankzij minister Schippers! Teken de petitie …

 1. jusd zegt:

  Dit is op Jusd herblogd.

 2. Pingback: Na de 'Puinhopen van Paars' nu de ruïne va...

 3. H J van Schaik zegt:

  Laat ik nou met die Rutte op het gymnasium hebben gezeten
  Ben dus even slim
  Zelfs ik snap dat dit niet goed kan gaan
  Dus het is bewust ‘slopen’ en geen vergissing
  Vroeger had ik een website meerwinstisgeenzorg ook met petitie
  Die liep toen niet
  Als er behoefte aan is zet ik hem weer online
  Laat maar weten

  Groet hilderik van Schaik
  Www. Mijndokterapp.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.