Vrijdag 18 juli 2014: Een zwarte dag voor Nederland … en 45 jaar #Apollo 11- Lancering @OMCenters

Vandaag is het vrijdag 18 juli 2014. Ook de verjaardag van mijn ‘broertje’, die vandaag 45 jaar wordt. Zijn geboortejaar en datum onthoud ik makkelijk. We zaten rond zijn geboorte voor de TV, op 20 juli 1969 landde namelijk de Apollo 11 op de maan. Wereldwijd een historische gebeurtenis.

Een man zette voor het eerst een stap op de maan met de legendarische woorden “”That’s one small step for man, one giant leap for mankind.” Oftewel een kleine stap voor een mens, een reuzensprong voor de mensheid. Door de ruimtevaart en deze stap is de mensheid er stappen op vooruit gegaan. Mijn broer is overigens, spontane actie van mijn vader, vernoemd naar Edwin ‘Buzz’ Aldrin.                                         Blog Apollo - Embleem Apollo 11 - Orange Monday Centers                                         Blog Apollo - Bemanning 11 - Orange Monday Centers                                                                                                 Armstrong, Collins en Aldrin (v.l.n.r.)

Toch blijven wij ons leven geconfronteerd worden met rampen. Ook vandaag werd duidelijk wat voor vorm de ramp in Oekraïne heeft. 298 doden waarvan waarschijnlijk 189 Nederlanders. Het neerstorten van een vliegtuig wordt een nationale ramp. Het feit dat vlucht MH17 ‘waarschijnlijk is neergeschoten’ maakt de onrust in de regio Oekraïne alleen maar groter.

Net gaf minister president Rutte een indrukwekkende persconferentie. Hij oogt geraakt, bewogen, maar wel vastberaden. Hij sloeg bij de woorden “De ondersteen komt boven, de daders worden gevonden en gestraft” met zijn handen op het katheder. Hij sprak duidelijk uit dat hij zich persoonlijk hiervoor in zal zetten. Nederland in het middelpunt van een internationale crisis met een krachtige premier. Ook waar een klein land groot in kan zijn. Respect voor de premier.

Overigens, heeft dit drama een gelijkenis met het vliegtuig waar een deel van het Kleurrijk Elftal in zaten. Bij de ramp in 1989 kwamen nagenoeg alle inzittenden om het leven, 11 mensen overleefden de crash. Nu is er iets soortgelijks aan de hand. In Australië is een Internationale AIDS Conferentie waarvan in het vliegtuig zo’n 100 mensen (note: naar nu blijkt 6 mensen) zaten met die bestemming. Waaronder Joep Lange, internationaal erkent deskundige werkzaam voor Academisch Medisch Centrum Amsterdam en oprichter van stichting PharmAccess voor het goedkoper maken van aidsmedicatie. Hij werd vergezeld door collega Jacqueline van Tongeren. De mensen en de kennis die verloren zijn gegaan, is onverstelbaar. Wij zijn met onze gedachten bij familie, vrienden, collega’s en andere betrokkenen om het verdriet te verwerken en wensen hen sterkte. Afdrukken Op een dag als vandaag heeft zo’n vliegramp natuurlijk invloed op veel mensen, het kabinet, op alle overheidsgebouwen de vlag halfstok, de Beurs in mineur, in de Tour de France een minuut stilte, de Nijmeegse 4daagse eindigt sober en radio 2 heeft een aangepast programma.

Toch is het zo dat, behalve voor direct betrokkenen, het leven ook gewoon weer verder gaat. De kinderen in het Midden van Nederland hebben nu ook vakantie (Het Noorden en Zuiden hadden al vrij). De vakantie uittocht (zie mijn blog – klik op de link) is nu echt in volle gang. Van veel mensen hoor ik dat ze op vakantie gaan, van anderen hoor ik dat ze gaan maar wel de laptop meenemen, het werk gaat door. En anderen, zoals ik, kiezen bewust voor geen vakantie nu. Dat komt later wel. De komende maand wordt voor ons bijzonder. Waarom? Ik zal het u vertellen. 

Blog Apollo - lancering Apollo 11 - Orange Monday CentersLancering Apollo 11 en OM Centers

Lancering OM Centers Afgelopen week stond in het teken van het ondernemingsplan van OM Centers. Na twee eerdere versies is versie 3 nu klaar en opgestuurd naar relaties. We hebben besprekingen gehad met onze accountant en de bank, het bureau die de werving & selectie gaat verzorgen en een aantal partijen waar wij mee gaan samenwerken. De komende weken ga ik via mijn blogs een toelichting geven op dit ondernemingsplan en ik beantwoord (via de mail) uw vragen. Zoals al in mijn blog “De GGz brokkelt af …”genoemd. OM Centers gaat via OM Centers binnen één jaar landelijke GGz-Plus aanbieden aan cliënten in uiteindelijk 22 grote steden en hun achterland in Nederland. Wat gaat OM Centers dan bieden? Onderstaand een overzicht:

Matrix GGz - OMC

Geestelijke Gezondheidszorg OM Centers biedt vanaf dag één POH-GGz, Basis-GGz en Gespecialiseerde GGz voor volwassen.De POH-GGz zal behandelaars betreffen die gedetacheerd worden vanuit OM Centers en werken voor de huisarts, maar wel binnen het OMC-team functioneren. Regelmatig zal, via de huisarts, een verschuiving plaatsvinden van POH-GGz naar Basis-GGz of zelfs gespecialiseerde GGz. Het werkgebied van POH-GGz betreft volwassen-, kinder- en geriatrische GGz.

Vervolgens wordt via OM Centers Kids een behandelteam samengesteld voor de Basis-GGz en Gespecialiseerde GGz. De laatste loopt vanaf 01-01-2015 via de gemeente. Tenslotte wordt het volledige GGz-pakket volledig gemaakt met geriatrische GGz. Dit onderdeel van OM Centers krijgt een veel aandacht, aangezien wij verwachten dat dit, gezien de toenemende vergrijzing,  een belangrijk onderdeel zal worden van GGz binnen OM Centers.

Paper-Texture-ye-olde-smooth_lighter_orange_merged_no-engrave-1024x1024

Waarom OM Centers?
Op dit moment is sprake van een nagenoeg monopoliesituatie binnen de GGz. Zo’n 10 instellingen verdeeld over Nederland hebben meer dan de helft van de GGz ‘markt’ in handen. Dit soort organisaties met 100 miljoen omzet oplopend tot 500 miljoen (gehele markt: 5,5 miljard) zijn wat ons betreft onverantwoord. Grote veranderingen komen daardoor slechts mondjesmaat tot stand. Organisaties met 1.000 of meer medewerkers zijn ook log en moeilijk te sturen.

OM Centers heeft een platte organisatiestructuur. Werkt met zelfstandige professionals en is grotendeels zelfsturend. Hierdoor ontstaat een flexibele, landelijke organisatie waar mensen snel en adequaat geholpen worden. OM Centers heeft nagenoeg geen wachtlijsten. Onze wachtlijsten mogen tot maximaal 2 weken (binnen normale omstandigheden) oplopen voor intake en behandeling.

Te mooi om waar te zijn? Nee, realistisch en een mooi groeipotentieel voor de GGz. Een mooie kans voor zelfstandige professionals om een rooskleurige toekomst op te bouwen. Maar ook voor loondienst medewerkers binnen de GGz die de overstap willen maken naar OM Centers. Bouwen aan een nieuwe GGz, omdat het nodig is. Meer weten? Download dan ons ondernemingsplan (klik op onderstaand logo) en neem contact op met Hester Morsdorf of ondergetekende.

Blog Apollo - Ondernemingsplan OM Centers - Omdat het nodig is ... Wij verwachten de 1e vestiging van OM Centers voor het einde van het jaar te openen in de provincie Utrecht. Vervolgens de landelijke uitrol in alle 12 provincies. En … weet u iemand die het ook interessant vind? Deel het blog of stuur hem of haar het ondernemingsplan van OM Centers. Fijn weekend!

Positieve groet, Martin

PS: Uw financiele steun kan stichting Orange Monday goed gebruiken, word donateur of steun de stichting  met een eenmalige giftLees Code Oranje voor GGz of ga gelijk naar ‘eenmalige gift’ op de site! Klik op de afbeelding! Thanks 🙂Blog Verkeerde Diagnose - eenmalige gift - Orange Monday

Advertenties

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in #OM Denken, Diagnose, Geestelijke Gezondheid, Gezondheidszorg, Orange Monday Kids, Vitaliteitfactor©, Zelfstandige zorgprofessional, Zorgverzekeraars. Bookmark de permalink .

5 reacties op Vrijdag 18 juli 2014: Een zwarte dag voor Nederland … en 45 jaar #Apollo 11- Lancering @OMCenters

 1. Yvonne zegt:

  Tot nu toe was ik een grote fan van Orange Monday. Maar nu schiet het bovenstaande mij compleet in het verkeerde keelgat. Je moet per se wat zeggen over het verongelukte vliegtuig van Malaysia Airlines. Dan ga je ook nog eens een vergelijking maken met de vliegramp van 1989. Ook dit vind ik zeer ongepast. !989 was een “fout” van de piloot! Het vliegtuig wat nu is verongelukt is uit de lucht geknald met een raket! Dat zijn 2 hele grote verschillen. Dat het emotioneel mensen raakt lijkt me wel duidelijk. Maar wat mij het meest stoort aan deze blog/berichtgeving/kennisgeving is dat je dit gebruikt om weer reclame te maken voor Orange Monday. Hou daar toch eens mee op joh. Het siert je absoluut niet. Wees origineel. Ik ja NLP is ook maar een klein kadertje. Er is zoveel meer.

  • Beste Yvonne, bedankt voor je reactie. Voor de duidelijkheid, het blog stond al sinds maandag gepland om vrijdag als weekendblog gepubliceerd te worden. Het verhaal van de verjaardag van mijn broer, de lancering de Apollo 11 (45 jaar geleden) ende lancering van het ondernemingsplan van OM Centers. Ik had met dit blog kunnen wachten tot maandag. Maar mijn gevoel ga aan ook mijn gevoel weer te geven in het blog, zoals ik altijd doe.

   Ik sleep er geen dingen bij, ik brei voort op dingen die gebeuren, zoals de zelfmoord van een vader met zijn 2 kinderen, mis diagnoses die het leven van mensen verwoesten. om duidelijk te maken dat het anders moet in Nederland en overeenkomt met de uitstraling van de visie van Orange Monday. Ik schrijf overigens de blogs op persoonlijke titel en niet voor Orange Monday.

   Ik heb de vliegtuigramp niet gebruikt in mijn blog, maar er wel op mijn manier aandacht aan besteed en volgens mij voldoende piëteit in acht genomen en rekening gehouden met de nabestaanden van de slachtoffers van de ramp. De vergelijking met de Suriname ramp ging om de voetballers daar en de AIDS deskundigen hier. Tragisch.

   Ik vond dat ik een en ander moest toelichten en doe dat dus ook. Ik vind het jammer dat jij er blijkbaar anders over denkt.

   Groet, Martin

 2. Yvonne zegt:

  Beste Martin,
  Je schrijft je persoonlijke blog wel op de site van Orange Monday. Zo ook je tweeds die ik voorbij zie komen, allemaal onder de noemer OM en op het einde mogen we allemaal donateur worden. Ik gun het jullie van harte, maar moet er nu bij elk persoonlijk blog van jou op de site van Orange Monday een button staan waarop je kunt klikken om geld te donderen.
  Daarnaast heb je de feiten ook niet correct:
  In 1989 stortte op luchthaven Zanderij bij Paramaribo een DC8 van de Surinaamse luchtvaartmaatschappij SLM neer. Van de 187 inzittenden overleven er slechts elf de crash. Aan boord zat ook het Kleurrijk Elftal. . .

  • Beste Yvonne, wederom bedankt voor je reactie. De feiten over de crash in Suriname gecheckt (ik had het verkeerd gelezen) en aangepast.

   Wat de website van stichting Orange Monday, zo nu en dan wordt mijn blog, als het over Orange Monday Foundation gaat, geplaatst op de website. Dat zijn uit mijn hoofd slecht 3 van mijn 151 blogs sinds 31 mei 2013.

   Wat betreft het donateurschap, wij hebben inderdaad donateurs, eenmalige giften nodig om ons werk belangeloos te kunnen blijven doen. Als jong stichting kost dat meer moeite dan gevestigde orde zoals Kika, Hartstichting of Kankerstichting. Ik ben voorzitter van Orange Monday, ervaringsdeskundig (bipolaire stoornis) en ik weet maar al te goed dat onze hulp nodig is. De afgelopen 1,5 jaar hebben wij dat met eigen middelen en wat kleine sponsoring kunnen doen, maar onze cliënten (die problemen hebben met de reguliere GGz) zitten over heel Nederland, van Groningen tot Den Haag en van Noord Holland tot Limburg. Je snapt dat dit kosten met zich meebrengt.

   Vandaar dat ik, in de PS, daar aandacht om blijf vragen. Wij kunnen ons nog geen TV reclame of andere relatief dure actie’s veroorloven. Mensen kunnen mijn PS lezen of niet. Dat is een vrije keuze en ik hoop dat de PS straks niet meer nodig is omdat wij voldoende donateurs hebben 🙂

   Groet, Martin

 3. Aikidoka zegt:

  Ga naar info-aikido.123website.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s