Alles wat je aandacht geeft, dat groeit … een betere gezondheidszorg verdient dat!

Op 5 maart 2014 liepen de drie oprichters, Hester Morsdorf, Colinda Diesveld en ondergetekende, binnen bij de Kamer van Koophandel. Een goed idee was een feit geworden, de vereniging GGz Plus Nederland (bestaande uit GGz Plus NL en Zorg Plus NL) was opgericht en ingeschreven. En dan …

cropped-ggz-plus-groei-is-nodig-plantje.jpg

Spannend, verfrissend, eigenlijk  een nieuwe stek in de gezondheidszorg tuin die veel aandacht nodig heeft, in dit geval niet alleen water geven dus.  Als eerste de website, op maandag 7 april 2014 was de ruwe versie klaar en ging de site online.

Vervolgens promotie met de sociale media, persbericht versturen, blogs schrijven  en veel mails. In de weken daarop is de site geactualiseerd tot wat het nu is, en het verandert nog dagelijks door ons nieuws of de actualiteit. Wat voor ons belangrijk is, is de boodschap goed weergeven. Uiteraard zijn wij benieuwd hoe u daar naar kijkt. Heeft u op of aanmerkingen dan horen wij het graag, stuur uw mail naar redactie@ggzplusnederland.nl.

Blog aandacht - mini boom - GGz PLus Nederland

Voor en door zelfstandige professionals
De vereniging is opgericht voor en door zelfstandige professionals binnen de gezondheidszorg.  Wat is een zelfstandige professional, kortweg zp’er? Deze term heeft honderden namen, zp’er staat voor het feit dat je NIET in loondienst werkt, het wordt ook wel vrijgevestigde of freelancer genoemd. Ik noem mijzelf geen ‘zelfstandig professional’, maar ‘coach’.

Wat is gezondheidszorg? Voor mensen die werken in de zorg (somatische of lichamelijke) en in de GGz (mentale of geestelijke) gezondheidszorg. Waarom daar een scheiding in gekomen is, weet ik niet, maar wat ik wel weet is dat de holistische gezondheidszorg steeds populairder wordt. Pijn in je rug kan zowel psychisch zijn als fysiek bijvoorbeeld.

Business Team

Coachen – geestelijke gezondheid?
Een voorbeeld, ik ben als coach en trainer via 1Twee3 Advies BV werkzaam. Mijn klanten zijn zakelijk en particulier. Ze hebben niet altijd psychische klachten, maar in het coachtraject komt de mentale gezondheid altijd ter sprake. Sterker nog, ik denk dat het in elk coachtraject zo is . Coachen betekent in mijn ogen dat mensen veranderen, de wereld van een andere kant bekijken en mentaal anders omgaan met wat er gebeurt in de wereld om hun heen. The miracle of the mind 🙂

Zo heb je nog tientallen beroepen als zelfstandige, check de site, klik op de logo’s

logo ggz plus ned                                                               zorgplusnl - zonder rand

Werken als zp’er
Als zp’er heb je over het algemeen geen collega’s, geen kantoor waar je heen gaat (ik had ‘m vroeger in de achtertuin – 10 seconden reistijd) en ben je vaak 7 dagen in de week aan het werk, de werktijden zijn ook niet van 9-5. Dat is een vrije keuze uiteraard en er staan ook veel goede en mooie dingen tegenover.

Maar waar ik regelmatig behoefte aan heb en had, is om even te klankborden met een collega, even een kopje koffie drinken, even overleg. Hoe doe jij dat nu? Waar heb je die info vandaan? Via wie heb jij je die verzekering afgesloten? En wat betaal jij voor je verzekeringen en je pensioen? Waar heb je dat gekocht? Ik kan nog wel even doorgaan, u begrijpt wel wat ik bedoel. Ik ga dat vinden in de nieuwe vereniging GGz en Zorg Plus Nederland.

?????????????????????????????????????????

Communicatie kan makkelijker tegenwoordig
Het oprichten van een vereniging als GGz Plus Nederland had 20 jaar geleden zo niet gekund. Nu hebben wij snel internet, Google Chrome, websites, social media en nog veel meer. Digitaal contact is geen probleem, maar dan. Waar het uiteindelijk om gaat, is persoonlijk contact en commitment.

Voor persoonlijk contact heb je leden nodig. Hoe meer hoe beter. En wij weten dat de doelgroep meer dan 100.000 mensen is. Wij gaan nu voor de groei. U heeft kennis kunnen maken op de sociale media, een kleine tussenstand. In goed een maand de volgende resultaten (klik op de logo’s om ons ook te volgen als je dat al niet doet):

Social Media MJM - LinkedIn Icon  170 leden     Social Media MJM - Facebook Icon    96 likes      Social Media MJM - Twitter Icon    1699 volgers

Geweldig natuurlijk en we zijn trots op alle positieve reacties. We hebben ook de eerste leden al mogen begroeten.  Nu naar groeien, bloeien en meer leden. Een oproep van een collega zp’er naar alle andere zp’ers in zorg en GGz. Ik ben lid van het eerste uur, logisch, en tevens bestuurslid. Herkent u zich ook in bovenstaand verhaal, schroom dan niet en word lid, heeft u nog vragen, neem contact met mij op. Voor de meeste zp’ers is de contributie ongeveer één uur werken. En u krijgt er heel veel voor terug.

Voordelen GGz Plus Nederland
Wat zijn die voordelen, even een top 10, er zijn er namelijk veel meer,
in willekeurige volgorde:

  1. Behartigen van collectieve belangen (politiek, overheid)
  2. Makkelijke verbinding en persoonlijk contact met collega’s
  3. Voordeel collectieve verzekeringen, zoals AOV, beroepsaansprakelijkheid, ziektekostenverzekering en pensioen
  4. Voordeel bij de bouw van uw website en assistentie bij sociale media
  5. Hulpverlening bij het niet verkrijgen van een VAR-verklaring
  6. Realiseren van (extra) klanten
  7. Op weg helpen startende zelfstandige zorgprofessionals
  8. Redigeren, plaatsing en promotie van blogs
  9. Uitvoering boekhouding/administratie
  10. Niet elke keer het wiel weer opnieuw uitvinden! Je hebt collega’s :-)Meer weten, ga naar de site, klik op link “Samen Sterker” Word daarom lid!

Blog aandacht - grote boom veel takken - GGz Plus Nederland

Alles wat je aandacht geeft, dat groeit zegt een goede vriend van mij (die bij Pokon werkt) en ik denk dat het zo is. Ik geloof in een succesvol GGz Plus Nederland voor u en voor mij. Dat niet alleen gaat groeien maar ook bloeien en veel takken krijgt, eerder een boom dus. Samen Sterker is ons motto, met hoofdletters. GGz Plus en Zorg Plus voor een beter gezondheidszorg.

Positieve groet, Martin

Time To Change - Time To Talk

PS. It’s Time To Change NL! Hoe doet u mee? Om te beginnen door @TimeToChangeNL te volgen op Twitter of onze nieuwe groep op Facebook. Praat mee, ga het gesprek aan … want het roer gaat #OM

 

Advertenties

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in Geestelijke Gezondheid, Gezondheidszorg, Het roer gaat OM!, Politiek en beleid, Zelfstandige zorgprofessional, ZZP en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s