Vrije keuze van arts is toch logisch? Gezondheidszorg op keerpunt … en steun petitie ‘Vrije artsen Keuze”

Update 2 juni 2014
Het wordt echt serieus. Woensdagmiddag 4 juni 2014 gaan de huisartsen staken wegens de voorgenomen wijziging in artikel 13 (zie onderstaand blog) teken de petitie en steun de artsen bij hun actie. De kans is groot dat ook tandartsen, fysiotherapeuten, psychologen en apothekers hun werk tijdelijk neerleggen. Initiatiefnemer is VP Huisartsen.

LOGO VP Huisartsen
Woordvoerder Herman Suichies (van VP Huisarten) zegt in de Telegraaf: “Mocht de wijziging doorgaan, dan kan ik als huisarts mijn patienten niet meer naar iedereen doorsturen. Dat houdt bijvoorbeeld in dat die patiënt met zijn zere knie niet meer naar die zorginstelling kan gaan waar hij zo goed geholpen is, maar gedwongen wordt om naar een andere instelling te gaan” Eén van de vele voorbeelden …

Vrije keuze van arts is nu nog logisch! Laat dat zo blijven in uw belang! Steun de actie en teken!

Blog 29 april 2014
Waarom schrijf ik dit blog? Omdat voor mijn gevoel de gezondheidszorg op een kantelpunt staat, je zou bijna zeggen een transitie, maar dat valt niet meer goed. De goede kant uit is mijn intentie, maar diverse machten binnen de gezondheidszorg  zijn zo bureaucratisch als een plaat staal. Nog maar niet te spreken over conservatief.

In een tijd waar de ontwikkelingen in de maatschappij gaan met de snelheid van het licht, houden de bureaucratische en conservatieve machten veel tegen. Hoe kan dat? Geld en macht, of is dat tegenwoordig één woord. Het gaat alleen om geld en patiënt (cliënt) staat in de kou of komt in de kou.

Blog vrije arts keuze - geld en zorg - GGz Plus Nederland

In mijn vorige blog over transitie in de zorg, heeft u kunnen lezen dat ons kabinet niet weet wat transitie betekent of er in ieder geval een andere betekenis aan gegeven. Dat kan je als je macht of invloed hebt. Dit blog gaat over het creëren van invloed binnen de (geestelijke) gezondheidszorg. Waarom? Omdat het nodig is! Het is nodig om de koers van de gezondheidszorg te wijzigen, want als het zo doorgaat hebben we in 2040 een zorg die onder het niveau van de Verenigde Staten zal staan. Pessimistisch? Nee, absoluut niet, maar het is wel de hoogste tijd om het tij te keren.

Fysieke en mentale gezondheid
Ook hierover recent een blog geschreven. Psychische klachten kunnen ook een fysieke achtergrond hebben, fysieke klachten kunnen weer veroorzaakt worden door psychische klachten. Het wordt de hoogste tijd om de mentale en fysieke gezondheid bovenaan de agenda te zetten. De nieuwe vereniging GGz Plus Nederland doet dat al. GGZ Plus NL en Zorg Plus NL, twee takken van sport binnen één vereniging.

En daarnaast ook nog aandacht voor de maatschappelijke problematiek. Als een cliënt behandeld wordt voor klachten en de situatie verandert niet (bijvoorbeeld schulden) dan blijven de klachten, fysiek en mentaal terugkomen. Op naar een holistische gezondheidszorg. In mijn ogen DE besparing op kosten van gezondheidszorg in de 21ste eeuw.

Blog Vrije arts keuze - Body and mind - GGz Plus Nederland

Voor wie is die vereniging nu eigenlijk?
Ik heb veel vragen gekregen, zoals bijvoorbeeld: “Wie kunnen er lid worden”. Dit staat uiteraard op de site,(klik op link) maar even in het kort:

– GGZ of Zorg ZZP’er  – zoals coaches, psychiaters, psychologen, artsen etcetera

– GGZ- of Zorgondernemer – (kleine) instellingen, maatschappen, praktijken etcetera

– GGZ-, Zorgverenigingen  of Stichtingen – patiënten en cliëntenorganisaties, specifieke     organisaties die ook gaan voor een andere gezondheidszorg.

– GGZ- of Zorgcliënten en -patiënten kunnen donateur worden.

Blog Vrije arts keuze - wie wordt lid - GGz Plus Nederland

Waarom GGZ Plus Nederland?
Ook dit vindt u op de site uiteraard. Mijn visie? In de gezondheidszorg zijn honderden verenigingen en stichtingen. Waarom nog één dan? Omdat er geeneen verenging is die zowel de geestelijke als somatisch zorg verbind. Ik vind een holistische benadering van de patiënten en cliënten belangrijk, dat is reden nummer één.

Reden nummer twee; er zijn heel veel beroepsorganisaties voor specifieke beroepen in de (geestelijke) gezondheidszorg. GGZ Plus Nederland is een aanvulling op de diensten die beroepsorganisaties verlenen aan hun leden en dan specifiek voor zelfstandige zorgprofessionals.

Bij een beroepsorganisatie zijn mensen namelijk lid als ze in loondienst zijn, maar ook als ze zelfstandig werken. GGz Plus Nederland zorgt dus voor de broodnodige aanvulling in diensten van de beroepsorganisatie voor de #ZZP’er, de vele praktijken en maatschappen en de kleine GGz- en Zorginstellingen die Nederland telt. Samen Sterker! Waarom? Dat is reden nummer 3.

Blog Vrije arts keuze - GGz en Zorg - GGz Plus Nederland

Door de vele fusies in de gezondheidszorg zijn veel GGz- en Zorginstellingen logge en bureaucratische organisaties geworden van 1.000 medewerkers of meer. Gezondheidsfabrieken worden ze wel genoemd, waar cliënten een nummer zijn, waar je regelmatig van behandelaar wisselt (ik heb er ondertussen ervaring mee) en je niet (het gevoel hebt dat je) voldoende aandacht krijgt.

Dat is nu net anders bij al die tienduizenden vrijgevestigde behandelaars, praktijken of kleine instellingen. Daar tel je mee als cliënt en dat is belangrijk voor het herstelproces. Ook een kans op besparing in de zorg! En dan zijn er nog de zorgverzekeraars, ik heb er een heel blog over geschreven – Zorgverzekeraars liegen tegen behandelaars en cliënten, het lezen waard!

Vrije artskeuze
Zoals in het begin van mijn blog genoemd, er zijn machten in Nederland (overheid en zorgverzekeraars) die ons leven steeds verder willen dirigeren en beknotten. De vrije keuze van arts is er één van. Het gaat om een besparing van € 100,- per cliënt. Dat is veel geld, maar niet genoeg om die vrijheid op te geven. Het is niet de zorgverzekeraar die gaat bepalen welke arts jij krijgt, dat bepaal je als cliënt zelf. De verenging GGz Plus Nederland steunt de petitie van collega VvAA en haar brief (zie onderstaande link) hierover.

Brief Tweede kamer van VvAA – Vrije arts keuze – Steun GGz Plus Nederland

Teken deze petitie met de naam “Red de patiënt” en zorg dat u uw vrijheid houdt.

Blog Vrije arts keuze - Red de patient - GGZ Plus NederlandKlik op de foto en TEKEN de petitie als u een vrije keuze van arts wilt!

Voor de duidelijkheid, voor arts kunt u ook ‘behandelaar’ lezen , zowel binnen de geestelijke als somatische gezondheidszorg. Van psychiaters, artsen, fysiotherapeuten, coaches, noem maar op; de macht van de zorgverzekeraar reikt ver, geen contract, geen behandeling. Wat wij behandelaars vinden leest u op de onderstaande pagina’s, klik op de logo’s

 zorgplusnl - zonder rand                                                  ggzplusnl - klein
Waarom lid worden?
Als u dit blog (en eventueel het andere blog) gelezen hebt en u bent zelfstandige zorgprofessional, u heeft een praktijk, u bent een (kleine) instellingen en u wilt dat het ook anders wordt in de zorg, als u daar ook nog invloed op wilt hebben, twijfel niet langer. Voor slechts € 99,- bent u als ZZP’er in GGz of Zorg al lid. En daar krijgt u veel voor terug, misschien wel meer dan u als lidmaatschap betaalt, want hoe meer leden, hoe meer voordeel. Doe het vandaag nog, word lid!

Positieve groet, Martin
Blog transitie - word lid van - GGz Plus Nederland

PS: Ik heb sinds de oprichting van GGz Plus Nederland nog 4 andere blogs over zelfstandige zorgprofessionals en deze vereniging geschreven, delen mag uiteraard. Hoe meer bekendheid GGz Plus Nederland krijgt, hoe beter! Samen Sterker:

7 april 2014 – Laatste nieuws! Een belangenvereniging voor zorgprofessionals
14 april 2014 – Wat is geestelijke gezondheidszorg? En wat heeft dat met ZZP’ers te maken
24 april 2014 – Jacht op ZZP’ers in de zorg moet stoppen
27 april 2014 – Wat betekent transitie in de zorg nu eigenlijk

Advertenties

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in Minister Schippers, Zelfstandige zorgprofessional, Zorgverzekeraars, ZZP en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

7 reacties op Vrije keuze van arts is toch logisch? Gezondheidszorg op keerpunt … en steun petitie ‘Vrije artsen Keuze”

 1. shivatje zegt:

  Zelf kan ik de petitie niet tekenen omdat ik in België woon. Maar begrijp niet dat je een verplichte arts toegewezen krijgt waar je dan misschien ook nog niet tevreden van bent.
  Net zoals de artsenposten die jullie eerst moeten passeren alvorens je naar een kliniek kan.
  Daar heb ik toch ook zo mijn mening over.

  • Denis zegt:

   Ja dat is om mensen af te schepen!!!
   Als je een been breekt moet je eerst naar de huisarts om vast te stellen
   of je been gebroken is!
   Dan mag je naar de eerste hulp!
   Maar de kosten van de huisarts zijn wel extra kosten!!!

 2. piterfries zegt:

  Het oprukken van de neoliberale maatschappij houdt ook in dat rijken een goede gezondheidzorg hebben, kunnen kopen, en dat armen wat gauwer dood gaan. Dat scheelt ook pensioenbetalingen.

 3. Denis zegt:

  HET OBAMISERINGSPLAN VAN MENEER RUTTE!!!
  GEEN ENKELE MAATREGEL IS GEMOEIT MET VERBETERING VAN DE ZORG!!!
  EERDER IS HET OOK DE MAN VAN SCHIPPERS DIE EEN TOPFUNCTIE BEKLEED
  BIJ EEN ZORGVERZEKERAAR!!!
  EN 2.000.000.000 EURO WINST IS NIET GENOEG VOOR DE UITBUITERS!!!
  WEG MET DE PRIVATISERINGEN EN TERUG NAAR O.A. HET ZIEKENFONDS!!!!

 4. Pingback: Vrije keuze van arts is toch logisch? Gezondhei...

 5. Pingback: Vraag: Is mevrouw Schippers nu echt in loondienst #zorgverzekeraar? #Privacy in #GGz en #Zorg | Martin Jan Melinga

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s