Waarom nog stemmen op woensdag 19 maart 2014? #GR2014

“Laten de landelijke politieke leiders 3 dagen (of langer) hun mond houden,
te beginnen met vandaag!”

Ik begin met een vraag: “We tuinen met z’n allen ergens in omdat het voor de gewone burger niet meer te snappen is, wie kan dit nog simpel uitleggen?” Een simpele vraag van één van de lezers van mijn blogs en volger op Twitter. Een logische vraag. Waarom?

  1. PvdA (Fouad Sidali)  en PVV (Geert Wilders) maken elkaar uit voor oud vuil. Sidali noemt Wilders “Hitler” en Wilders vindt dat Sidali “naar zijn eigen land mag oprotten” (Marokko)

    Blog Wilders - Wilders zelf - Orange MondayKlik op foto voor blog over Wilders

  2. Buma (CDA) verwijt Rutte (VVD) dat hij de kiezers bedondert en “de CDA doe dat ook al sinds WOII”, aldus Buma. En wat te zeggen van PvdA, waar is MIJN kwartje van Kok gebleven?Blog Nog 3 dagen - Tweede_Kamerverkiezingen_1977-2012

De afgelopen 35 jaar was NL rood (Pvd) of groen (CDA) of blauw (VVD) of een combinatie dus – Of je door de kat of de hond gebeten wordt … gebeten wordt je toch!?

3.  Alle politieke leiders die in de media komen, hebben het over landelijke zaken in plaatst van waar het echt om draait: de gemeente!

Over de landelijke media gesproken, zij zijn wat mij betreft de grootste boosdoeners. Blijkbaar nemen zij niet de moeite zich te verdiepen in de lokale politiek. Zij geven de landelijke politieke leiders een platform. Als er dus een lage opkomst is (Maurice de Hond) dan komt dat door dit elitaire clubje dat ons ‘om de tuin leidt’.

Geen voorverkiezingen 2e kamer
De gemeenteraadsverkiezingen zijn GEEN ‘über’ peiling voor de Tweede Kamerverkiezingen (daarvoor hebben we meester Maurice de Hond wel). Die zijn er voorlopig ook nog niet. Ondanks de grote verschillen tussen PvdA en VVD houden zij nog redelijk elkaar de hand boven het hoofd. En als het kabinet wel valt, dan zien we wel weer.

Waarom dan deze acties van de politieke leiders? Ze gaan voor hun eigen hachje en zij weten eigenlijk niet wat er in de 403 gemeenten omgaat. De PPV al helemaal niet, die doen maar in 2 gemeenten mee, maar Wilders heeft wel het hoogste woord. Laat u niet ‘om de tuin leiden’ door deze demagoog. Hij durft geen lokale verantwoordelijkheid te nemen. Ok, maar laat hem dan zijn mond houden.

Blog Gemeenteraad - 19 maart 2014 - Orange Monday

Waarom gemeenteraadsverkiezingen belangrijk?
Dit zijn de belangrijkste gemeenteraadsverkiezingen sinds WOII. Waarom? Omdat de rijksoverheid druk bezig is, onder het mom van de ‘participatiemaatschappij’ allerlei taken af te stoten naar de gemeenten. Dit is eigenlijk een ordinaire bezuinigingsslag, maar dat zegt niemand. Enkele van deze taken vallen onder de WMO. Omdat de gemeente dicht bij de burger staat (logisch), gaat de gemeente dit uitvoeren. Meer info op de website http://www.invoeringwmo.nl/begeleiding/home

Een ander onderdeel is de veel besproken nieuwe Jeugdwet. Deze werd eerst aangestuurd door de provincies en straks door de gemeenten. Van 15 hoofdkantoren naar 403 filialen dus. Sommige gemeentes hebben al redelijk voorbereiding getroffen, het merendeel nog niet. Dat is toch eng en gaat ons allen aan?

Blog zorgpremie - geld en zorg - Orange Monday

In gewoon Nederlands
De 403 gemeenten in Nederland krijgen er een berg taken bij en hebben er geen bal verstand van, nog. De ene transitie na de andere. Gemeentebesturen, medewerkers en burgers weten eigenlijk niet waar ze echt aan toe zijn. Wie gaat wat invullen en hoe gaan we het doen? Tel daar een beperkt (door de rijksoverheid vastgesteld) budget bij op en het rampscenario is niet te overzien.

Wat is dit nu? Martin negatief? JA!! Waarom? Omdat er een zwarte deken over de gemeenten komt per 1 januari 2015 en we zien ‘m niet eens aankomen. Sterker nog, het interesseert ons geen ene donder. Heeft u geen kinderen? Bent u niet afhankelijk van de aankomende WMO? Ik weet het niet. Ik hoor bijna iedereen altijd klagen en als je dan iets kan DOEN, dan blijven we massaal thuis?!

cropped-kop-in-het-zand-voor-gemeenteraadsverkiezingen-2014-gr2014.jpg

We leiden ons zelf om de tuin!
Mijn conclusie; we leiden ons zelf om de tuin. Wij steken de kop lekker in het zand en luisteren naar onze ‘geliefde’ landelijke politieke leiders. Niet doen dus! Informeer uzelf goed voor de komende verkiezingen, net als u dat doet voor belangrijke aankopen, vakanties enzovoort. WIJ zijn het best geïnformeerde volk ter wereld, maar we weten niet wat er in onze eigen gemeente gebeurt.

Blog - Nog 3 dagen - kieskompas - Orange Monday

Ik heb zelf gebruik gemaakt van de site: Gemeente Kies Kompas , u vult uw gemeente in, vult een paar vragen in en geeft antwoord op zo’n 20 stellingen. Ik kwam uit bij een lokale partij in Amersfoort. Dus geen landelijke partij. Ik geef bij deze dan ook het volgende stemadvies:

  1. Laat u zich de komende 3 dagen NIET om de tuin leiden door de landelijke politieke leiders, zij weten ECHT niet waar ze over praten
  2. Gebruik KIESKOMPAS en informeer uzelf vooral over de lokale programma’s
  3. Kunt u niet kiezen? Stem BLANCO!

Waarom een BLANCO stem?
Als u NIET gaat stemmen, vervalt uw stem en komt deze (over het algemeen) bij de grote, vaak landelijke partijen terecht. En dat is nu net niet wat u wilt. Die landelijke partijen kunnen ons land amper regeren, laat staan de 403 lokale gemeenten.

Blog Gemeenteraad - Stembureau - Orange Monday
Als u BLANCO stemt dan geeft u een PROTEST-stem af. Als u mijn blogs regelmatig leest, weet u dat ik niet zo van protesten hou, maar in dit geval dan maar de uitzondering op de regel.
Blog Zorgpremie - Stem Blanco - Orange Monday

Stem op een lokale partij of BLANCO. Ga in ieder geval stemmen woensdag 19 maart 2014 en laat uw stem horen naar de gemeente maar ook naar de arrogante leiders van ons land.

NB: De stemlokalen zijn open op woensdag 19 maart van 7.30 tot 21.00 uur.
Kan je ECHT niet gaan stemmen? Er is een oplossing, ga naar https://www.verkiezingen2014.nl/hoe-stem-ik/niet-in-de-gelegenheid en draag je stem over aan een ander 🙂

Tenslotte, net via RTL vernomen: “Sinds 2010 is 40% van de wethouders ontslagen” Gebeurde dat ook maar in “Den Haag” daar wordt door iedereen de hand boven elkaars hoofd gehouden, toch? Lokale politiek, echt dichterbij!

Positieve groet, Martin
Time To Change - Time To Talk

PS. It’s Time To Change! Hoe doet u mee? Om te beginnen door @TimeToChangeNL te volgen op Twitter of onze nieuwe groep op Facebook. Praat mee, ga het gesprek aan … want het roer gaat #OM

Advertenties

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in #OM Denken, Politiek en beleid en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Waarom nog stemmen op woensdag 19 maart 2014? #GR2014

  1. Nadie zegt:

    Zeker waar! Goed blog. Alleen een kleine toevoeging; bij niet stemmen gaat je stem niet per se naar een grote landelijke partij, deze wordt alleen niet gebruikt bij het berekenen van de zetels wat voor een andere kiesdeler zorgt. Dit werkt meestal in het voordeel van de grotere partijen maar dit hoeft niet per se. Maar in ieder geval is het dus wat u al zegt zeker het beste om blanco te stemmen in plaats van helemaal niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s