#Poetin annexeert De Krim … De wereld kijkt toe! In #NL #GR2014

Update maandag 17 maart 2014
We zijn bijna 3 weken verder. De wereld ‘kijkt’ nog steeds toe (behalve het feit dat de G8 zonder Rusland verder gaat) en de Russen hebben via een ‘democratisch’ referendum De Krim officieel geannexeerd. Nog weer een reden om te gaan stemmen. In Rusland heeft echt niemand wat te zeggen. Het percentage 95,5% voor-stemmers zegt genoeg. Wie nog gelooft dat er in Rusland een democratie is …..

Blog Zorgpremie - Stem Blanco - Orange MondayIn Nederland hebben wij wel een democratie. Laat uw kans op ‘invloed’ niet lopen maar stem op uw partij naar keuze. Wilt u niet stemmen, kies dan BLANCO, dan heeft u in ieder geval een proteststem afgeven, zowel lokaal als landelijk.

Een mooie woensdag 19 maart toegewenst! Groet, Martin

Update maandag 3 maart 2014
Mijn blog is binnen 24 uur achterhaald. Rusland (Poetin) is de Oekraïne binnen gevallen en heeft het eiland De Krim hermetisch afgegrendeld. Voorlopig kijkt de wereld nog steeds toe. Slechts een veroordeling van het Nederlandse kabinet. Wat mij betreft een ontoelaatbare actie van Poetin. Wordt (helaas) vervolgd ….

Blog zondag 2 maart 2014
Vandaag was ik bezig met de lente en mijn 100ste blog sinds Mijn Eerste Blog op 30 mei 2013, time flies when you’re having fun! Ik had al een paar weken dat lentegevoel en zocht foto’s op internet die mijn gevoel weer kunnen geven.

De mooiste, onderstaande foto, heb ik vandaag ook geplaatst op Twitter en Facebook. Het geeft zo weer hoe HET lentegevoel kan zijn bij mensen en dieren. Er zijn weer nieuwe kansen voor iedereen … Overigens begint de lente officieel voor mij nog steeds op 21 maart. Het is nu het begin van de meteorologische lente. Hoe je het wendt of keert, de zon schijnt, veel mensen werken hard aan hun Humeur Management (klik op link voor blog).

Het is ... Lente-schaap - Orange Monday

Gaaf plaatje, toch? Ik zou wel willen weten hoe dit lammetje zich voelt. Bij het schrijven van dit blog had ik de radio aan. Het nieuws ging over 2 belangrijke actuele zaken: de gemeenteraadsverkiezingen en … de Oekraïne. Mijn weekendblog ging over de verkiezingen dus focus ik mij nu op wat er gebeurt in het Oosten. De Krim en Oekraïne.

Praagse Lente
Even terug in de tijd … Als u van mijn generatie bent dan weet u het vast nog wel. Alexander Dubcek ging een gematigde koers varen in Tsjecho-Slowakije. De inwoners kregen een ‘lente’-gevoel, maar na 6 maanden werd deze ‘lente’ neergeslagen door het Russische leger met haar bondgenoten. Tragisch wat daar gebeurde, veel vluchtelingen, die ook deels, in Nederland terecht kwamen.

blog Praagse lente - Oorlogsgeweld - Orange Monday

Als u de geschiedenis van Europa een beetje kent, dan weet u dat het daarna zo’n 20 jaar heeft geduurd voordat het communistische regime begon te vallen, symbolisch door de muur in Berlijn op 9 november 1989. Ik weet het nog heel goed, omdat ik kort daarna in Berlijn was en zag wat het allemaal deed voor de inwoners van Berlijn, het was lente in december!

De Krim – de sleutel
Wat gebeurt er nu in de Oekraïne? In een ‘nutshell’ vergelijkbaar met de Praagse Lente. Al maanden was er sprake van een soort van revolutie die aangewakkerd werd door de EU. Overigens zit de Oekraïne al jaren de vergadering van de NAVO bij. Ook de Oekraïne kent de geschiedenis van de afgelopen 100 jaar.

Blog Praagse Lente - De Krim en Oekraine - Orange MondayDe (provincie) Oekraïne is ontstaan in 1945. Roosevelt en Stalin ‘verdeelden’ toen Europa na WOII. De Krim werd toegewezen aan de Oekraïne en tot de val van het Sovjetrijk was dat geen probleem. Echter, op 24 augustus 1991, na de staatsgreep in Moskou, riep de Oekraïne de onafhankelijkheid uit. Ook lente in Kiev die tijd. Echter, Moskou hield een stevige greep op de politiek in de Oekraïne. Tot 2008 ging dat redelijk goed totdat Joelia Tymoschenko in beeld kwam. In 2008 werd deze dame wegens hoogverraad (afvallige van Moskou) veroordeeld en gevangen gezet.

Blog Praagse Lente -Yulia_Tymoshenko - Orange Monday

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad voor ze daadwerkelijk veroordeeld was (zie Wikipedia http://nl.wikipedia.org/wiki/Joelia_Tymosjenko) Een teken van de Oekraïense lente was dat deze ‘ijzeren’ dame, weliswaar ziek en verzwakt,  op 22 februari 2014 weer vrij kwam door een wetswijziging in het Oekraïense parlement. Een doodsteek voor Rusland en Poetin die nu deze ‘lente’ uit de hand zag lopen.

President Poetin schakelde, tijdens zijn geliefde Olympische Spelen, snel op. Hij had er niet op gerekend dat het zo snel zou gaan, hij moest nu ingrijpen. Zijn geliefde Krim (minimaal 50% spreekt Russisch) kwam in gevaar. Afgelopen vrijdag kreeg Poetin ‘toestemming’ van de Russische 1e kamer om militair in te grijpen in de Oekraïne. En … net als in 1968 kijkt de wereld toe!

Vladimir Putin

Hoe lang laten ‘wij’ dit machtsvertoon van, voor mij dictator, Poetin toe. Poetin heeft met 30 miljard uit te geven aan de Olympische Spelen (prachtig overigens) de hele wereld zand in de ogen gestrooid en heeft ondertussen een ‘staatsgreep’ in de Oekraïne voorbereid MET militair ingrijpen. Poetin zal en wil de Krim terugkrijgen … een foutje van ruwweg 60 jaar geleden goed maken. Om de inwoners van de Oekraïne geeft hij niet echt, die is hij ‘kwijt’ aan Europa.

Ik ben echt benieuwd wat de Nederlandse regering gaat doen, maar ook de EU en de Verenigde Staten. Dit soort dictatoriale acties mogen ‘wij’ niet meer tolereren anno 2014, toch?

Zand in de ogen strooien
Nu even terug naar Nederland. Een aanvulling op mijn blog van vrijdag – Waar gaat het nu ECHT over op 19 maart? – Lees het blog zodat u deze aanvulling beter begrijpt.

Blog Gemeenteraad - 19 maart 2014 - Orange Monday

Wat doet namelijk onze ‘regering’? Die strooit net als Poetin zand in onze ogen. Steeds vaker en steeds meer. Gisteren was op het nieuws dat Diederik Samsom de opstelling van de VVD in de gemeente Den Haag ten op zichte van de zorg onderuit haalde. En wat heeft hij zelf gedaan? Als ‘lijder’ van de PvdA heeft hij het wangedrocht Jeugdwet goedgekeurd in de Tweede Kamer. HIJ had dat kunnen blokkeren, maar DAN was het kabinet gevallen en had hij met zo’n 15 kamerzetels met lege handen gestaan, terecht overigens.

blog Praagse lente - debat-pauw-witteman - Orange MondayWat ik nu zeg, geldt ook voor de andere politieke ‘lijders’ die afgelopen week een debat hadden bij Pauw en Witteman. Stuk voor stuk gaan ze voor hun eigen ‘hachje’ maar zeker niet voor het belang van de kiezer. What is new? Of je nu door de kat of door de hond gebeten wordt ….
Blog Gemeenteraad - stemlijst - Orange Monday

KIES LOKAAL
Mijn stemadvies IS en BLIJFT: “Kies lokaal, verdiep je in de programma’s van alle partijen en KIES voor de partij waarvan U denkt dat ZIJ het beste met u voor hebben!”

Waarom? Er gaat de komende 4 jaar veel veranderen. De gemeente krijgt steeds meer taken toebedeeld door de overheid. Echter, bezuiniging moeten toch doorgevoerd worden. Let daar dus goed op, bijvoorbeeld met betrekking tot de uitvoering van de Jeugdwet.

Wilt u mee weten over de verkiezingen of melding maken hierover, gebruik de
hashtag #GR2014. Er komt veel nieuws voorbij met deze hashtag als filter.

Blog Gemeenteraad - #GR2014 - Orange Monnday

U heeft nog bijna 3 weken. Laat er een lente ontstaan in Nederland met een hele hoge opkomst voor de gemeenteraadsverkiezingen EN een verrassende uitslag!

Positieve groet, Martin
Time To Change - Time To Talk

PS. It’s Time To Change! Hoe doet u mee? Om te beginnen door @TimeToChangeNL te volgen op Twitter of onze nieuwe groep op Facebook. Praat mee, ga het gesprek aan … want het roer gaat #OM

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in De Wereld draait door!, Het roer gaat OM!, Politiek en beleid, Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op #Poetin annexeert De Krim … De wereld kijkt toe! In #NL #GR2014

  1. H. Warmenhoven zegt:

    Tolereren mbt de Krim en Oekraïne, zullen we eerst de interne probleempjes oplossen?
    Natuurlijk steunen wij in moreel opzicht de mensen die nu onderdrukt worden. Historie herhaalt zich ahw. we moeten niet de illusie hebben in al dergelijke gevallen de oplossing te hebben.
    ook de USA mag oppassen om zich niet in alle brandhaarden te storten. van China horen we niets maar zijn er indien nodig/gewenst. er is geloof ik nog nooit zoveel strijd in de verschillende delen van de wereld geweest. rust aan ons eigen front heeft wat mij betreft een hoge prioriteit.
    op naar de gemeenteraadsverkiezingen en stem lokaal op basis van gezond economisch beleid, daar hebben we meer aan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s