Orange Monday introduceert: Orange Monday KIDS :-)

We are proud to present … een uniek modeshow in Nederland!?

Het is vrijdag 31 januari 2014, de zon schijnt, de sloot is bevroren. “Is het nu bijna lente of bind ik de schaatsen onder … “ Zo maar een gedachte die ik net heb getweet. Mede aanleiding om dit blog te schrijven. Mijn weekendblog … Waarom? Ik zal het u vertellen. Deze dag sluit ik de 1e maand van het mooie jaar 2014 af.

Mooi? Ja, er zijn al mooie dingen gebeurd en er gaan nog veel meer mooie dingen gebeuren dit jaar. Positief? Ja, ook in het ‘crisis’ jaar 2014 mogen wij blij zijn met de positieve dingen die gebeuren, gaan gebeuren of zijn gebeurd. DAT is ook de gedachte van stichting Orange Monday Foundation, ontstaan op …. Blue Monday 2012.

Wordpress Foto De weg naar de zon

Wat is er dan gebeurd?
Januari was de maand dat het bestuur van onze stichting compleet is geworden. Een mooi dagelijks bestuur en een aantal bestuursleden die samen met de directie van de stichting plannen gaat realiseren. Kordaat, efficiënt en volgens de doelstelling en visie van Orange Monday:

Orange Monday behartigt de belangen van mensen met
psychische klachten en begeleidt hen op de weg naar een
positieve levenshouding en een gezonde levensstijl

Geen hoogdravende doelstelling, wel een mooie en dankbare, vinden wij zelf. Wensen is daarbij geen tool, maar wel een mooie drijfveer om zaken te realiseren. Soms pakt het verkeerd uit …

Aftreden staatssecretaris Weekers - Orange Monday

Ik wenste dat mevrouw Schippers en de heer van Rijn onder curatele worden gesteld en wat gebeurt er? Staatssecretaris Weekers ruimt het veld. Dat was nu, voor ons, niet de bedoeling. Wij zien het echter wel als een ‘signaal’. Nederland en blijkbaar ook de Tweede Kamer zijn klaar met falende bewindslieden. Maar goed, genoeg over de politiek!

Drie belangrijke doelen
Ik heb dit jaar drie belangrijke doelen voor ogen, wat betreft de Orange Monday Foundation dan. Persoonlijk zal mij dat ook sterken, de stichting ligt heel sterk in het verlengde van mijn persoonlijke leven en dat van anderen.

BLOG Proud - 3 doelen - Orange Monday

Ik roep al lang ‘It’s Time To Change NL’ en dat gaat gebeuren in Nederland dit jaar, zeker in de Geestelijke Gezondheidszorg:

1. Orange Monday Kids
We are proud to present … Gisteren is Orange Monday Kids succesvol gelanceerd in de Social Media. Trots zijn we nu al, veel volgers op onze Facebook en Twitter account. Iedereen bedankt daar voor.

LOGO-Orange-Monday-nieuw-kid-1

Waarom Orange Monday Kids? Omdat het nodig is … De slogan van Orange Monday slaat ook op de Kids. De nieuwe Jeugdwet is goedgekeurd door de Tweede Kamer. De Eerste Kamer gaat er nog over oordelen en wij vinden dat wij 100% voorbereid moeten zijn op een nieuwe situatie die zal ontstaan op 1 januari 2015, precies over 11 maanden (hoe die situatie ook gaat worden). Vandaar Orange Monday Kids.

Foto Happy Children - Orange Monday Kids

Binnen OM Centers ontstaat een taskforce die zich ten doel stelt, waar nodig, met haar kennis en ervaring, gemeentes en andere instanties bij te staan. Tevens wordt een ‘eigen’ Jeugd GGz-afdeling gecreëerd binnen het centrum! Kinder zijn de toekomst, ook bij OM Centers!

2. “De dag van de ‘behandelaar’ binnen de GGz”
We are proud to present: Op vrijdag 28 maart 2014 tovert Orange Monday, in de Week van de Psychiatrie, een prachtige ‘oranje’ dag uit de hoge hoed. De Week van de Psychiatrie is oorspronkelijk een dag voor alle werknemers binnen de GGz. Wij bieden iedereen op die dag een mooie middag en een mooi avondprogramma aan. Dat is een mooie manier om dan het weekend in te gaan, nu over 2 maanden dus. Dan IS het al Lente! Spring is in the Air …..

Dag vd Behandelaar WvdPKlik op het plaatje voor een grotere afmeting 🙂

Modeshow MET / ZONDER Psychische klachten
Op vrijdag 28 maart 2014 tevens een PRIMEUR. Zowel voor de GGz als voor de Fashion wereld. Samen met het modellenbureau Dutch Fashion Models zal een spetterende modeshow de afsluiter zijn van het Orange Monday Event. Waarom? Kom naar Amersfoort op vrijdag 28 maart 2014 en je zal het zien en voelen. It’s Time To Change NL, ook wat betreft acceptatie van (mensen met) psychische klachten!

blog dansen

3. Opening Orange Monday Center (OMC)
We are proud to present: Orange Monday Center (OMC). Als vaste lezer weet u al van het initiatief van de Orange Monday Foundation. Leest u dit voor het eerst ga dan naar: OM Centers Website!

In het kort; OMC Amersfoort is de eerste GGz-Plus instelling die in Nederland op de Geestelijke Gezondheidszorg markt komt.

OMC - Omdat het nodig is .....

Hoezo GGz-Plus? OMC geeft een toegevoegde waarde op de curatieve zorg door ook veel aandacht aan de sociaal-maatschappelijke situatie, maar ook aan de financiële en juridische positie van de cliënt te besteden.

OMC doet dat met de unieke 123-methode© die door Orange Monday is ontwikkeld. Meer weten? Check onze website over deze innovatieve methode die volledig past bij de reguliere methode van de huidige GGz. 

Volg dit blog, hou de social media van Orange Monday, Orange Monday Kids en Time To Change NL in de gaten. Volg en steun ons op Twitter, Facebook en LinkedIn. Wij gaan voor een mooi en spetterend 2014. Doet u mee? #samengaathetbeter

En … noteer vrijdag 28 maart 2014 alvast in je agenda. Meer info volgt snel 🙂

Een positieve groet, Martin

It’s Time To Change! Hoe doet u mee? Om te beginnen door @TimeToChangeNL te volgen op Twitter of onze nieuwe groep op Facebook. Praat mee, ga de discussie aan … want het het roer gaat #OM

Vierkant-Logo-Orange-Monday-met-tekst

Advertenties

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Zorginnovator | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs en meer | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in Acceptatie psychische klachten, Blue Monday, Het roer gaat OM!, Orange Monday, Orange Monday Kids, Time To Change NL en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

13 reacties op Orange Monday introduceert: Orange Monday KIDS :-)

 1. regina zegt:

  Goed bezig Martin en wat een succes met OMkids echt super! En dan is het nog maar 31 januari 🙂 dat beloofd nog wat dit jaar!

 2. Robert Kruzdlo zegt:

  “Orange Monday behartigt de belangen van mensen met
  psychische klachten en begeleidt hen op de weg naar een
  positieve levenshouding en een gezonde levensstijl”

  Aanbeveling:

  “Orange Monday behartigt de belangen van mensen met
  psychische klachten en begeleidt hen op de weg naar een
  positief en een gezonde levensstijl”

  gr

  • Beste Robert,

   Bedankt voor je reactie. Ik ben het echter niet met je eens, wij hebben bewust gekozen voor levenshouding EN levensstijl.

   Levenshouding heeft te maken met hoe iemand in het leven staat. Benader je zaken of het leven in het algemeen positief of negatief. Een gezonde levensstijl heeft te maken met o.a. voeding, rust, reinheid en regelmatig. Met een gezonde levensstijl, maar een negatieve levenshouding wordt, met name ook bij psychische klachten, het herstel of de kans daarop ondermijnd.

   Groet, Martin

 3. Pingback: Wordt #Ritalin een hype in Nederland? Volgens @ArieBoomsma wel! | Martin Jan Melinga

 4. Pingback: Wat is lef? Het leven is tweepolig! (Mijn hele verhaal) | Martin Jan Melinga

 5. Pingback: Wat is lef? Het leven, van Martin Jan Melinga, is tweepolig! | Orange Monday Foundation

 6. Pingback: Wie het EENS is met de nieuwe #Jeugdwet, mag mij bellen! Ook @LBatstra :-) | Martin Jan Melinga

 7. Pingback: Lobby nieuwe #Jeugdwet succesvol! – En nu verder met #transitie #Jeugdzorg! | Martin Jan Melinga

 8. Pingback: Een menselijke (Jeugd) Geestelijke Gezondheidszorg! #GGZ 3.0! | Martin Jan Melinga

 9. Pingback: Heeft uw kind een defecte #iPad? De school betaalt wel, toch? #opvoeding #onderwijs #GGz | Martin Jan Melinga

 10. Pingback: Wat gebeurt er met de #Transitie #Jeugdwet #JeugdGGz na de Gemeenteraadsverkiezingen? #GR2014 | Martin Jan Melinga

 11. Pingback: Weekendblog: Psychische klachten veroorzaken geen #stigma, dat doet de #GGz zelf! Tijd voor andere aanpak … | Martin Jan Melinga

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s