Overheid éénrichtingsverkeer – Transitie Jeugdzorg onder druk!

Update 5 februari 2015
Vandaag kwam mijn een link van de website Binnenlands Bestuur onder ogen met toch weer schokkend nieuws over de transitie Jeugdzorg per 01.01.2015.

blog jeugdzorg - Transitie Jeugdzorg - Orange Monday

Weer een mooi voorbeeld van hoe onze ‘overheid’ functioneert. De contracten van Jeugdzorg mogen namelijk niet zo maar opgezegd worden. Ik denk dat dit verhaal een staartje gaat krijgen en zal het nieuws op de voet volgen.

Ondertussen, teken de petitie als je het nog niet gedaan hebt. Klik op bovenstaand logo!

Positieve groet, Martin

Update 29 januari 2014 – 23.45 uur
Via Nu.nl ontvang ik via mijn iPhone dat staatssecretaris Weekers (Financiën) is afgetreden naar een langdurig debat. In mijn ogen neemt hij een juiste beslissing. Zijn positie was OOK onhoudbaar geworden. Burgers laten ‘bloeden’ bij de betaling van toeslagen door de belastingdienst is één, maar daar dan dezelfde burgers de schuld van geven is twee. Nu zijn die fouten erkend door Weekers en heeft hij zijn verantwoordelijkheid genomen door af te treden.

Aftreden staatssecretaris Weekers - Orange Monday
Zoals ik al eerder zei in mijn blog ‘GGz instellingen onder curatele, wie volgt?‘, er mogen meer mensen onder verscherpt toezicht. Weekers trekt zijn conclusie, wanneer doen mevrouw Schipper, de heer van Rijn (beiden VWS) en de heren Opstelten en Teeven (Justitie) dat ook? De Jeugdwet is een wangedrocht die door deze bewindslieden is doorgedrukt in de Tweede Kamer. Ik zou zeggen dame en heren, neem een voorbeeld aan Weekers en hou de eer aan jullie zelf, voordat de Eerste Kamer de wet terugstuurt naar de 2e Kamer.

Warme groet en sterkte in bange dagen! Groet, Martin

Wilt u ook verandering in de Geestelijke Gezondheidszorg (GGz) of Jeugd GGz? Vind u het ook bizar dat minister Schippers de gemeente nu al waarschuwt voor straffen voor zorg die in 2015 niet goed wordt uitgevoerd door de gemeentes? Bent u één van de bijna 85.000 mensen in Nederland die zich zorg maken over de nieuwe jeugdwet (tekenen mag nog steeds) en de transitie Jeugdzorg naar de gemeente?

Eénrichtingverkeer is het … toch?

blog overheid - eenrichtingsverkeer - Orange Monday - samengaathetbeter

Eens met de vraagstelling? Dan heeft u NU iets te doen komende maandag 20 januari 2014 om 20 uur in Amersfoort! Dan organiseert de Orange Monday Foundation namelijk haar 1e ‘Blue Monday?? No Way!!’ Event in Amersfoort. It’s @TimeToChangeNL zeggen wij al langer … Nu de daad bij het woord! Waarom? Samen gaat het echt beter … ook in de GGz. Nu al overtuigd? Klik dan op onderstaande ‘smiley’ en meld je aan via Facebook:

blue-winking-smiley

Nog niet overtuigd? Een toelichting!
Op 10 januari schreef ik het blog “Samen gaat het beter … ook in de GGz’ een oproep die toch een nader toelichting vereist. Ik ben democraat en geloof daarom in een goed functionerende overheid, ooit! Zolang de overheid namelijk heel ver van de ‘gewone’ Nederlander af staat, is een goed functionerende overheid net zo’n Utopia als het programma van John de Mol. Toevallig ook een blog over geschreven trouwens …

Ik ben ook liberaal. Ik geloof in vrij ondernemerschap en zo min mogelijk regels van de overheid … tot grenzen bereikt worden. Die grenzen zijn voor mij al jaren geleden bereikt. In 2012 heb ik de Orange Monday Foundation niet voor niets opgericht.

#samengaathetbeter – Burgerinitiatieven
Orange Monday Foundation is een burgerinitiatief, zoals honderden andere verenigingen, stichtingen en organisaties zoals bijvoorbeeld Vitaalpunt een particulier GGz initiatief in Amsterdam. Bij deze organisatie is ook dr. Bram Bakker werkzaam, bekend van zijn boek “Blijf Beter”. Een prachtige titel en het lijkt geschreven in het kader van het Orange Monday gedachtegoed. Ik heb het gelezen en ik kan het iedereen aanbevelen 🙂

blog overheid - Uitgeverij_Lucht_blijf-beter_Bram Bakker - OrangeMonday

Waarom is dit nodig? Omdat anders honderdduizenden mensen met psychische klachten, soms letterlijk, in de kou komen te staan. Het ministerie van VWS (en van Justitie) staan te ver van de maatschappij en zien niet wat er gebeurt in het land.

De nieuwe Jeugdwet gaat met het grootste gemak door de Tweede Kamer, terwijl eigenlijk nog NIEMAND weet wat er nu ECHT gaat gebeuren vanaf 1 januari 2015.
Te triest om over te praten en tijd voor actie dus … en wel snel ook, januari 2014 is al op de helft en de tijd vliegt!!

#samengaathetbeter – Jaar van de samenwerking
Het is overigens al zichtbaar in veel sectoren. De crisis, keiharde bezuinigingen en wanbeleid van de overheid veroorzaken een nieuw fenomeen in Nederland: samenwerken! Voorheen ging iedereen voor zijn eigen ‘toko’ of eigen belang. Samenwerken was niet nodig, genoeg omzet, genoeg subsidies of andere overheidssteun. Door het wanbeleid van onze regering zijn al die potjes zo langzamerhand opgedroogd en zijn er veel burgerinitiatieven.

blog overheid - hart-voor-de-jeugdzorg - OrangeMonday SamengaathetbeterOok de psychologen maken zich zorgen – klik op de banner om naar de site te gaan

Denk aan de buurthuizen, (lokale) orkesten, de PGB. Te veel om op te noemen en nu straks ook de Jeugd GGz. Uit de basisverzekering en de AWBZ. De gemeente gaat het wel regelen. No way!! De gemeentes weten nog niet eens hoeveel geld ze gaan krijgen van het rijk. En nu wel bij voorbaat al de gemeentes op de vingers tikken als ze de ‘zorg’ niet goed gaan verlenen. Binnen de overheid is er nog veel werk te doen …

#samengaathetbeter – It’s @TimeToChangeNL
Maar daar gaat de Orange Monday Foundation niet op wachten. Zoals gezegd, BleuMonday is het keerpunt wat ons betreft. Wij kondigen dan het jaar van de samenwerking aan onder het motto: “Het roer gaat #om in Nederland”.

Hoe? Samenwerken, is het toverwoord. Zoals in mijn blog “Samen gaat het beter … ook in de GGz” verwoord, er zijn honderden ‘bandjes’ in Nederland die geen van allen de Top 10 gaan halen. Het wordt tijd dat we één succesvolle band gaan worden die gaat voor de nummer 1 positie in de ‘download’ Top30.

Blog overheid - One Direction - OrangeMonday samengaathetbeterMooi naam trouwens , One Direction 🙂

Voor de sporters, een voetbal metafoor, één supporter voor de TV ziet het elftal niet, maar 30.000 mensen in een stadion worden de ’12e man’ genoemd! #samengaathetbeter

#Samengaatbeter – Kritisch naar de overheid
Weten wat de overheid doet is belangrijk … Vervolgens inspelen op de gaten die dezelfde overheid gaat laten vallen. Niet ingrijpen als het kalf al verdronken is, nee, zorgen dat ‘wij’ als samenwerkende organisaties binnen de (Jeugd) GGz direct in kunnen grijpen. Dat ‘wij’ zoveel knowhow en netwerk hebben dat wij kunnen voorkomen dat mensen met psychische klachten in de kou komen te staan.

Change your attitude - Orange Monday - Blue Monday No WayBlue Monday?? No Way!! Klik op de banner en meld je aan!

Doe mee!! #Samengaathetbeter in de GGz
Kom op maandag 20 januari 2014 ‘Blue Monday’ naar Amersfoort en laat ook uw stem horen. Meld je vandaag nog aan via Facebook! U bent van harte welkom J

Laat het niet het hele jaar Blue Monday zijn voor mensen met psychische klachten.

Warme groet, Martin

PS: Ook bovenstaand blog is een goede reden om de petitie tegen de nieuwe Jeugdwet te tekenen. Samenwerken!! Klik op onderstaand logo en teken vandaag nog (tussenstand 84.524)! Op naar de 100.000 handtekeningen op Blue Monday 20.01.2014 Thanks 🙂

blog jeugdzorg - Transitie Jeugdzorg - Orange Monday

It’s Time To Change! Hoe doet u mee? Om te beginnen door @TimeToChangeNL te volgen op Twitter of onze nieuwe groep op Facebook. Praat mee, ga de discussie aan … want het het roer gaat #OM

Vierkant-Logo-Orange-Monday-met-tekst

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in Acceptatie psychische klachten, Blue Monday, Het roer gaat OM!, Orange Monday, Politiek en beleid en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Overheid éénrichtingsverkeer – Transitie Jeugdzorg onder druk!

  1. jusd zegt:

    Dit is op Jusd herblogd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s