Wat niet weet … wat niet deert! Orange Monday Kids

Update 30 januari 2014
De Orange Monday Foundation voegt daad bij het woord! Het Twitter account Orange Monday Kids is vandaag geopend. In dit voorjaar gaat ook OM Centers Kids open. De kinderen in Amersfoort maar ook heel Nederland verdienen onze maximale zorg wat betreft Geestelijke Gezondheidszorg.

LOGO-Orange-Monday-nieuw-kid-1Orange Monday Kids (NU) + OM Centers Kids (vanaf mei 2014)

Een nieuw logo voor een nieuwe organisatie binnen Orange Monday. Omdat nu al het bestaansrecht van OM Centers Kids voor ons bevestigd is. Door wanbeleid van overheid, politiek en beleid van GGz instellingen is de slogan van Orange Monday ook voor het nieuwe OM Centers Kids … “Omdat het nodig is!”

Adoptie Ruben Van Zon - Orange Monday Kids

Volg ons op Twitter op het nieuwe account: @OMCentersKids en u blijft op de hoogte van de ontwikkelingen de komende maanden! Onze eerste actie: de ‘adoptie van @RubenvanZon … teken de #petitie #Jeugdwet 🙂

Warme groet, Martin – oprichter Orange Monday

Blog 12 januari 2014
Op 12 december 2013, precies een maand geleden, schreef ik mijn 1e blog over de nieuwe Jeugdwet: ‘Jeugdzorg … Transitie naar gemeente zorgwekkend’. Deze transitie gaat plaats vinden op 1 januari 2015, voor veel mensen een #VerVanMijnBedShow!

blog wat niet weet - Ignorance - Orange Monday

Als u de petitie gelijk wilt tekenen in plaats van mijn blog te lezen … ga dan naar (http://www.petitiejeugdggz.nl/petitie) Waarom dit blog? Lees bovenstaande tekst!

Eerst even de feiten
Op 17 oktober is de Jeugdwet (redelijk ongemerkt in Nederland) aangenomen door de Tweede Kamer der Staten Generaal. Wie stemden voor: SGP (3), CDA (13), ChristenUnie (5), VVD (41), D66 (12), GroenLinks (4) en PvdA (38)! Een ruime meerderheid (bijna 77% ) van 116 zetels dus, de huidige coalitie aangevuld met 5 partijen. De Jeugd GGz kreeg een paar minuten spreektijd in de commissie, maar de petitie van ruim 50.000 handtekeningen heeft geen invloed gehad.

exterior of the Knights' Hall at Binnenhof

Op 14 januari 2014 wordt het vervolg van het proces via de Eerste Kamer bekend gemaakt. Vlak voor Kerst zijn er vanuit de 1e Kamer nog wel een 30-tal vragen gekomen. De ministeries van Justitie en VWS mogen nog aan het werk, echter veranderingen in de marge. Zoals u weet, heeft het huidige Kabinet GEEN meerderheid in de Eerste Kamer, maar met bovengenoemde partijen die mee gaan in het voorstel kom ik uit op:  SGP (1), CDA (11), ChristenUnie (5), VVD (16), D66 (5), GroenLinks (5) en PvdA (14) is een totaal van 57 zetels van 75 = een meerderheid van 76%. Het lijkt dus een gelopen race!?

blog wat niet weet - Verdeling Zetels 1e Kamer - Orange Monday - Wikipedia

Wat gebeurt er nu – #samengaathetbeter
De initiatiefnemers van de petitie Jeugd GGz hebben niet stil gezeten. Sinds 17 oktober 2013 zijn er zo’n 25.000 handtekeningen bij gekomen, waarvan de laatste 10.000 afgelopen maand.

Blog wat niet weet - Ruben van Zon auto - Orange MondayTekening van Ruben van Zon – klik op het plaatje en volg hem op Twitter

Ouders met kinderen in de Jeugd GGz zijn zich nog meer gaan verbinden dan daarvoor. Ruben van Zon werd ‘geboren’ en krijgt veel steun. Net zoals ‘Transitie Jeugdzorg vanuit Ouder perspectief’ (TJO) en nog veel meer initiatiefnemers via scholen en andere maatschappelijke sectoren.

Klik op deze link …. blog wat niet weet – TJO ouderbrief_oproep_ouders – Orange Monday en lees meer over wat de verontruste ouders doen!

Ook de Orange Monday Foundation heeft de ‘#petitie #jeugdwet’ volledig geadopteerd en ondersteund met al haar accounts op de social media zoals Twitter, Facebook , LinkedIn en WordPress. De resultaten mogen er zijn … #samengaathetbeter op naar de 100.000 handtekeningen voordat de Eerste Kamer zich er over buigt!

blog wat niet weet - roeien - Orange Monday

#VerVanMijnBedShow
Wat ik hier kwijt wil, is het volgende. Sinds medio 2012 ben ik actief werkzaam binnen de Geestelijke Gezondheidszorg (GGz), als ervaringsdeskundige (zie Mijn eerste blog) heb ik de stichting Orange Monday Foundation opgericht en starten wij in mei 2014 met OM Centers. Waarom?

Omdat ik soms (te vaak) heel boos en verdrietig wordt van de ‘onwetendheid’ in de Nederlandse samenleving wat betreft ‘psychische klachten’. De gemiddelde Nederlander heeft geen enkel besef van wat iemand die een ‘depressie’ heeft, moet doormaken. Leven in een hel is vaak de enige omschrijving die telt … Nederland kent bijna 2.000 (geregistreerde) zelfmoorden door psychische klachten, meer dan auto ongelukken met dodelijke afloop. Lees mijn blog hierover …

blog wat niet weet - auto ongeluk - Orange Monday

Psychische klachten NIET zichtbaar
Mijn inziens is het grootste probleem, naast onwetendheid, het feit dat psychische klachten NIET zichtbaar zijn. Ik heb het zelf ervaren, depressie in de zomer van 2011, prachtige weer, lekker bruin en na een paar weken namen mensen nog nauwelijks contact met mij op. Ze dachten dat ik al weer ‘beter’ was … en ik zag er zo goed uit ook! En ik … ik ‘durfde’ ook niet elke keer weer met een negatief verhaal te komen.

Ik heb soms wel eens gedacht dat ik beter ‘kanker’ had kunnen hebben … echt waar. Daarvan WETEN mensen namelijk dat het in veel gevallen dodelijk is en dat je er vaak niet meer beter van wordt. Een ongeneeslijk ‘ziekte’ net als een bipolaire stoornis. Maar … van kanker weten ‘ze’ het …

blog wat niet weet - kika-kinderen-kanker-vrij - Orange MondaySamenwerken
Wat mij het meest op viel sinds september 2012 was het gebrek aan samenwerking binnen de Geestelijke Gezondheidszorg (GGz), toen en nu nog steeds. Laten we zeggen dat de Hartstichting, de Kankerstichting en Nierstichting wat meer hebben gewerkt aan hun populariteit. Psychische klachten zijn tot nu toe nog niet zo’n populair marketingmiddel.

Er zijn honderden initiatieven binnen de GGz die nauwelijks met elkaar samenwerken. Er is een Week van de Psychiatrie die nauwelijks zichtbaar is. Een nieuwe Jeugdwet wordt door de Tweede kamer (en de 1e Kamer) heen gejast zonder dat we het in de gaten hebben! It’s @TimeToChangeNL

TTC traffic-sign-time-for-changeHet roer gaat #OM
De stichting Orange Monday neemt het initiatief tot een brede samenwerking binnen de Geestelijke Gezondheidszorg. Orange Monday organiseert onderstaand No More Blue Monday Event op maandag 20 januari 2014 in Wereldrestaurant DARA in Amersfoort.

Change your attitude - Orange Monday - Twitter2

Wij nodigen iedereen uit die op wat voor wijze verbonden is met de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) en de Jeugd GGZ om te komen op maandag de 20ste om van deze ‘Blue Monday’ en echte ‘Orange Monday’ te maken. Lees ook mijn blog “Samen gaat het beter … ook in de GGz

2014 – Jaar van samenwerking binnen GGZ
Eén van de doelen binnen handbereik, de realisatie van 100.000 handtekeningen voor de Petitie Jeugdwet. Dat zal een prachtig signaal zijn naar de Eerste Kamer. Dat ‘ze’ toch denken: ‘wow, verdubbeld in een paar maanden … Laten ‘we’ het nog eens kritisch doornemen die wet!’

En als de transitie een feit wordt … door samenwerking binnen onze sector kunnen we in ieder geval het komende jaar maximale invloed uitoefenen op de transitie, zowel landelijk als lokaal. Want … “Kinderen hebben de toekomst” ook die van mij!

Warme groet en tot 20 januari 2014! Martin

PS: Juist bovenstaand blog is een goede reden om de petitie tegen de nieuwe Jeugdwet te tekenen. Samenwerken!! Klik op onderstaand logo en teken vandaag nog (tussenstand 77.987)! Op naar de 100.000 handtekeningen op 20.01.2014 Thanks 🙂blog jeugdzorg - Transitie Jeugdzorg - Orange Monday

It’s Time To Change! Hoe doet u mee? Om te beginnen door @TimeToChangeNL te volgen op Twitter of onze nieuwe groep op Facebook. Praat mee, ga de discussie aan … want het het roer gaat #OM

Vierkant-Logo-Orange-Monday-met-tekst

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in Acceptatie psychische klachten, Blue Monday, Depressie, Het roer gaat OM!, Orange Monday, Over Martin Jan Melinga, Politiek en beleid en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Wat niet weet … wat niet deert! Orange Monday Kids

  1. jusd zegt:

    Dit is op Jusd herblogd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s