Geen boycot … maar statement op #OS14 #Poetin!

Update 3 februari 2014
De meeste teams zijn er al ‘let the games begin’ en het ‘politiek’ geneuzel natuurlijk. Premier Rutte gaat vrijdag op ‘audiëntie’ bij Poetin. Het zal mij benieuwen. Ik hoop dat Rutte zijn poot stijf houdt. Poetin zijn miljarden ‘speeltje’ blijft zijn speeltje. Laten we politiek en sport daarna gescheiden houden en gaan genieten van mooie sport de komende twee weken.

Schaatsbaan Sotsji - Stefan Groothuis - Orange Monday

Wij houden ‘onze’ Stefan Groothuis natuurlijk in de gaten. 3x kans op goud, binnen de Geestelijke Gezondheidszorg heeft hij al goud verdiend.

Sportieve groet, Martin

Update 15 januari 2014
Nu al 5 dagen ‘discussie’ in Nederland over de ‘zware delegatie’ die naar Sochi gaat. De COC (homo belangenorganisatie) wijst uitnodiging van minister-president Mark Rutte af. Onvoorstelbaar in mijn ogen, als Orange Monday zou worden om de vreselijke behandeling van mensen met psychische klachten in Rusland te spreken, dan zouden wij dat zeker doet. Beter een statement dan een boycot. Bovendien, laten we politiek en sport blijven scheiden… het is geen combinatie. 

Update 10 januari 2014
Zouden ze in Den Haag mijn blog gelezen hebben? Ik geloof in een statement. Nederland is een belangrijke deelnemer op de Olympische Spelen met veel kansen op een (gouden) medaille. Zoals bijvoorbeeld “Stefan Groothuis – die al goud haalde voor de GGz

Koning Alexander (voorheen Prins Pils en fervent aanhanger van Oranje op de spelen), Koningin Maxima, Minister President Rutte en Minister Schipper gaan er heen! Toe maar!

blog OS14 - Alexander en Maxima - Orange Monday

Deze zware delegatie heeft al gelegenheid om op de half lege ere-tribunes een statement te maken. Laat politiek en sport gescheiden blijven. Maar de homodiscriminatie heeft wat mij betreft niets met politiek te maken maar met acceptatie. Net als acceptatie van psychische klachten, waar Orange Monday voor staat.

Het is prachtig om zo’n podium te hebben en te krijgen! Laat de delegatie nuttige dingen doen, voor Nederland, Rusland en de hele wereld! #statement #discriminatie

Change your attitude - Orange Monday - Twitter2

Orange Monday gaat ook voor een statement op maandag 20.01.14. Dan is het Blue Monday en tijd voor een ‘Wende’ binnen GGz. Kom ook naar Amersfoort!

Vanaf 20.00 uur bent u welkom in Wereldrestaurant Dara, Grote Koppel 5, 3813 AA Amersfoort. Meld u aan via Orange Monday Facebook of klik op “Meetup” rechtsboven!

Warme groet en een fijn weekend!

Blog 12 augustus 2013
Wat een commotie weer in Nederland! Waar een klein land groot in kan zijn: “De homo spelen”! “Wat krijgen we nu weer?”, dacht ik toen ik al die verschillende artikelen gelezen had. Het kwam voornamelijk uit drie kampen, de Verenigde Staten, Engeland en uiteraard Nederland. Waar gaat het over; Poetin is leider van een anti-homo regime en daarom moeten de Olympische Spelen niet doorgaan.

Voor de duidelijkheid, de  XXIIe Olympische Winterspelen worden gehouden van
7 t/m 23 februari 2014 in de Russische stad Sochi aan de Zwarte Zee. Ik had mij al helemaal verheugd op de mooi plaatjes van de omgeving daar, maar dat terzijde.

Blog foto witte bergen Sochi-2014

Laat ik beginnen met de VS; President Obama (Time to Change?) was de eerste die hard riep dat de spelen niet door mogen gaan. Onder het mom van het anti-homobeleid, maar ondertussen gewoon omdat Snowden (u allen vast bekend) in Rusland verblijft. Een spelletje dus. Stephen Frye had vast een betere gedachte, maar zijn vergelijking met nazi-Duitsland (OS 1936) gaat mij veel te ver. Ten slotte Freek de Jonge, beste man, top-cabaretier, maar waar bemoeit DIE  man zich nu weer mee. Mensen, waar gaat dit allemaal over. Is het soms komkommertijd?

Gelukkig bereikte mij, terwijl ik gisteren mijn blog aan het schrijven was,  via http://www.nu.nl/binnenland/3547676/meerderheid-nederlanders-boycot-spelen.html, het bericht dat 58% van de Nederlanders tegen een boycot is.
Gelukkig maar, we kunnen weer rustig slapen. Of niet? Ons landje kennende gaan we hier nog wel een tijdje mee door … 

Boycot of geen boycot?
Ik snap de commotie natuurlijk wel. Wat Poetin met zijn regime in Rusland doet, is grensoverschrijdend, de rechten van homosexuelen worden onaanvaardbaar gesaboteerd.  Maar een boycot? Is dat de weg? Ik vind van niet. Juist in een land dat zo anti-homo is, zal een statement van toonaangevende landen zoals de VS, Engeland en ook Nederland veel beter zijn. Een prachtig podium ook, naar de opening van de OS 2012 in London keken meer dan 1 miljard mensen.

Blog OS - Nederlandse ploeg opening

Het moeten wel de Olympische Spelen blijven, de  ‘sfeer’ van de spelen dient wel in tact te blijven. Het gaat tenslotte om sport en het motto van de Olympische Spelen is: “Sport verbroedert”. Dus een dankbare taak voor de creatieve mensen in Nederland om tijdens de opening van de Spelen op vrijdag 7 februari 2014 HET statement te maken. Allemaal in roze in plaats van oranje, nee flauw natuurlijk. Laten zien aan de Russen hoe wij over ‘vrijheid’ denken.

GGz in Rusland of in Nederland?
Nogmaals, ik snap de commotie natuurlijk wel. Maar wat ik NIET begrijp, is dat wij Nederlanders op de barricaden gaan in Nederland voor een regime in Rusland waar we hoogstwaarschijnlijk helemaal niets aan kunnen veranderen. Als je er dan bij optelt dat ‘wij’ het in Nederland nog niet eens voor elkaar hebben wat betreft de acceptatie van homofilie (zie mijn blog over Rene van der Gijp) dan zeg ik; “Laten we ons ‘huiswerk’ in Nederland eerst maar eens doen voordat we wijzen naar anderen”.

Ik kan u vertellen dat de Geestelijke Gezondheidszorg (GGz) in Rusland er NOG slechter aan toe is dan in Nederland. Praktijken van ‘geketende’ mensen in inrichtingen die wij in de jaren 70 in Nederland ook nog kenden, is daar eerder nog regelmaat dan uitzondering. Iemand met een psychische stoornis in Rusland is nagenoeg kansloos in de maatschappij en wordt nog steeds gediscrimineerd. Stigma in de overtreffende trap!

Blog OS Herfst Olymische Spelen

Time To Change NL
De beweging Time To Change in Nederland richt zich dan ook op ons mooie landje.
In ons land zijn ook veel misstanden, maar die worden met ‘de mantel der liefde’ afgedekt. Het verstoppen is voorbij, vinden wij. Of het nu homo’s betreft, mensen die ziek zijn, de jeugdzorg en natuurlijk iedereen die een psychische aandoening of stoornis heeft.  Het roer MOET om in Nederland, het roer GAAT #OM in Nederland.

Vanaf de eerste helft van 2014 wat ons betreft. Waarom wachten op de Olympische Spelen van 2014? We leven met zijn allen in het HIER en NU! De zomervakantie is bijna voorbij, de komkommertijd ook. Het wordt tijd voor serieus nieuws, wat u?

Foto OMC office oranje 3

Breaking: OM Centers start 1e vestiging in 2014
Het eerste gezondheidscentrum Orange Monday Center (OMC) gaat in de eerste helft van 2014 open.  No time to  waste! Het is echt nodig dat er een nieuwe, landelijke Geestelijke Gezondheidszorg (GGz) instelling ontstaat. Binnen 5 jaar wordt een landelijke dekking met in ieder geval 8 OMC ’s in Nederland gerealiseerd. Het eerste OMC wordt strategisch (bereikbaarheid) gevestigd in het centrum van Nederland en uiteraard is dan iedere GGz-cliënt welkom, ook als je in het noorden, zuiden, oosten of westen van Nederland woont.

Gezondheidscentrum OMC staat voor traditionele, alternatieve en innovatieve Geestelijke Gezondheidszorg onder één dak. Flexibel, geen wachtlijsten en een 24/7 bereikbaarheid. Dat betekent dus 7 dagen in de week, ook op zaterdag en zondag en 24 uur per dag. Omdat het kan!

Binnenkort onze nieuwe website www.orangemonday.nl en www.omcenters.nl, we zijn benieuwd wat u er van vindt. De site gaat uiterlijk 1 september 2013 online. Heeft u nu al tips of zaken die u zou willen zien in ons nieuwe centrum? Mail ons of stuur een bericht via Twitter, Facebook, WordPress of onze website.

Warme groet, Martin

PS: Ook bovenstaand blog is een goede reden om de petitie tegen de nieuwe Jeugdwet te tekenen. Samenwerken!! Klik op onderstaand logo en teken vandaag nog (tussenstand 75.065)! Op naar de 100.000 handtekeningen op 20.01.2014 Thanks 🙂

blog jeugdzorg - Transitie Jeugdzorg - Orange Monday

It’s Time To Change! Hoe doet u mee? Om te beginnen door @TimeToChangeNL te volgen op Twitter of onze nieuwe groep op Facebook. Praat mee, ga de discussie aan … want het het roer gaat #OM

Vierkant-Logo-Orange-Monday-met-tekst

Advertenties

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Zorginnovator | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs en meer | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in Acceptatie psychische klachten, Blue Monday, Diagnose, Het roer gaat OM!, Orange Monday, Politiek en beleid, Time To Change NL en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s