GOUD voor Stefan Groothuis binnen GGz en OS2014!!

Update 12 februari 2014
Wij hadden het al verwacht en gehoopt, Stefan Groothuis doet het gewoon! GOUD op de 1000 meter!! Wat een kanjer:-) Van harte gefeliciteerd!! Wat een winnaar 🙂

GOUD Stefan Groothuis - eigen foto - Orange Monday

En wat een prachtig ambassadeur voor GGz en Orange Monday. Al is het dal soms heel diep, hoe prachtig is het als je aan de top staat NA dat dal. Doorzettingsvermogen en veel steun uit de omgeving. Dat is waar het om draait. Nogmaals van harte gefeliciteerd.

Positieve groet, Martin

Update 29 december 2013
Wat een prachtige prestatie van Stefan Groothuis vandaag tijdens het Olympisch Kwalificatie Toernooi. Hij wint de 1.000 meter en kwalificeert zich daarmee voor de Olympische Spelen in 2014 in Sotsji EN als ambassadeur voor Orange Monday 🙂

Schaatsbaan Sotsji - Stefan Groothuis - Orange Monday

Door de media afgeschreven vanwege zijn depressie … wat een comeback dus. Stefan Groothuis snoert iedereen de mond en piekt op het juiste moment! #Respect

Hiermee ook een mooie bevestiging voor de Geestelijke Gezondheid Zorg; goede begeleiding, hoop en doorzettingsvermogen. Je kan dus OOK met psychische klachten een topprestatie neerzetten, of dat nu in sport is of maatschappelijk gebied.

Een betere ambassadeur kunnen GGz en Orange Monday zich niet wensen.

Namens Orange Monday wensen wij Stefan veel succes in het nieuwe jaar! Zowel privé als zakelijk (#OS14), weer een gouden medaille?

Warme groet, Martin

Blog 21 augustus 2013
Advertentie: BN’ers gezocht! M/V Heeft u ook psychische klachten?

Gisteren heb ik naar een uitzending gekeken van de KRO “Recht uit het hart” met de “coming out” van schaatser en topsporter Stefan Groothuis. Na in dit voorjaar een interview te hebben gegeven aan de krant, nu ook op TV!

Openhartig, transparant en taboedoorbrekend! Diagnose: legde de lat te hoog en kreeg daardoor zware depressies . Na de laatste depressieve periode werd hij in de winter van 2012 wereldkampioen sprint, een prestatie van formaat!

Gefeliciteerd Nederland en Orange Monday!

blog BN Stefan Groothuis wereldkampioen

Hoezo gefeliciteerd?
Op donderdag 5 september 2013 bestaat de Stichting Orange Monday precies 1 jaar!
Een mooi moment voor een spiksplinternieuwe site en een paar maanden later gevolgd door de opening van OM Centers. HET alternatief voor de huidige Geestelijke Gezondheidszorg (GGz)-instellingen van Orange Monday. Niet omdat de huidige niet goed zijn, maar omdat het BETER kan! Later meer hierover …

Wat is het doel van Orange Monday? Op een positieve wijze omgaan met het vreselijke taboe (ook wel stigma genoemd) rondom psychische klachten in Nederland. Laten we reëel zijn, 40% van de Nederlanders (ongeveer 6,7 miljoen mensen) hebben in meer of mindere mate last van psychische aandoeningen of stoornissen. Volksziekte nummer 1 dus. En … er zijn nauwelijks BN’ers die het hebben. Of beter gezegd, die er voor uit komen! Taboe, juist bij hun!!

Blog BN Huiselijk geweld-taboeEr zijn uitzonderingen
Maar, laten we niet negatief zijn. We hebben er wel een paar ontdekt. Om te beginnen natuurlijk Stefan Groothuis. Proficiat! Maar ook Heleen van Royen (schrijfster) ‘schaamt’ zich niet voor haar bipolaire stoornis. Jochem Myjer (cabaretier) steekt niet onder stoelen of banken dat hij ADHD heeft,  net zoals Bert Visscher. Tenslotte ons aller Rene van der Gijp (ex-voetballer) die regelmatig last heeft van zware depressies (recent nog een blog over geschreven).

Heleen van Royen - FacebookSchrijfster Heleen van Royen – Facebook

Wie volgt??
Bovenstaande BN’ers hebben allemaal al een mail ontvangen van de Orange Monday Foundation of er is al contact geweest. Waarom? Deze BN’ers zijn veel beter in staat dan wij om het taboe rondom psychische klachten definitief te doorbreken. Waar ik 24 blogs voor nodig heb realiseert een BN’er dat doel met één interview!

Time To Change NL
Dit najaar start in Nederland via Orange Monday de “Time To Change”-campagne. Deze campagne, gestart in 2012, heeft onder aanvoering van o.a. de wereldberoemde Stefan Fry, in Engeland veel los gemaakt. Anno 2013 zijn er honderden (locale, regionale en landelijke) bijeenkomsten in Engeland om het taboe en het hardnekkig stigma te door breken. En met succes!

Orange Monday heeft deze dankbare taak op zich genomen en gaat een breed draagvlak vinden in de Nederlandse maatschappij. Het wordt echt de hoogste tijd om, door positief te denken, één van de grootste taboes in Nederland te doorbreken en stigmatisering tot het verleden te laten behoren.

Stigma Social RunWij kunnen het niet alleen!
Er zijn maar weinig dingen die wij ‘alleen’ kunnen. Het doorbreken van een taboe MOET breed maatschappelijk worden aangepakt. Orange Monday heeft diverse contacten binnen en met GGz-instellingen en -organisaties. Onder andere met de stichting Samen Sterk tegen Stigma en SocialRun (de SocialRun is volgende maand), maar… wij roepen op tot ultieme samenwerking.

Psychische klachten raakt iedereen binnen de samenleving. “Alle rangen en standen”, zoals Stefan Groothuis zegt. Daarom moet het ook een brede samenwerking zijn en Orange Monday trekt graag “de kar”. Daarvoor zijn veel vrijwilligers nodig!

Orange Monday gaat het samen met BN’ers doen en juist samen met u allemaal!

Warme groet, Martin

It’s Time To Change! Het roer gaat om in Nederland; De tussenstand van onderstaande petitie is 70.000. Laten we er nog voor 2014 het nog mooiere ronde getal van 75.000 (of meer) van maken! Sinds 12 december al bijna 4.000 handtekeningen, al mijn lezers die getekend hebben, bedankt!! 🙂

Teken de #petitie Jeugdwet, klik op onderstaand plaatje. Thanks!!! 🙂

blog jeugdzorg - Transitie Jeugdzorg - Orange Monday

 

Advertenties

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Zorginnovator | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs en meer | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in Depressie, Diagnose, Orange Monday, Psychische diagnose, STIGMA, Time To Change NL, Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op GOUD voor Stefan Groothuis binnen GGz en OS2014!!

  1. Pingback: Hoge pieken en diepe dalen – Respect @StefanGroothuis – Olympisch kampioen 1000 meter! #OS2014 | Martin Jan Melinga

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s