Jeugdwet #VerVanJeBedShow? Toch tekenen … omdat het kan!

Update 9 januari 2014
Gisteren was #Jeugdwet ‘trending topic’ op Twitter. We zijn dus op de goede weg naar 75.000 handtekeningen. De petitie leeft in Nederland. De tussen stand: 72.258, bijna 5.000 handtekeningen in één maand. Een mooi resultaat dus maar het mag en kan hoger! Teken vandaag nog en laat de Eerste Kamer uw mening horen …

Thanks, Martin

Update 27 december 2013
Serious Request is voorbij, de Kerstdagen ook! We gaan hard op weg naar het nieuwe jaar. Net de tussenstand bekeken, de afgelopen week hebben weer 1500 mensen getekend. Dank daarvoor! Op naar de 70.000 handtekeningen. Omdat het nodig is … of zoals iemand op Twitter reageerde: “Al is het een #VerVanJeBedShow, toch tekenen mooi in de gedachte van deze tijd van het jaar. Saamhorigheid, omdat het kan! Klik op onderstaande foto en teken!!

blog Jeugdzorg vader met kids - Orange MondayUpdate 20 december 2013
Gisteren is de teller van de petitie #Jeugdwet over de 68.000 geschoten en daarmee nu, de grootste petitie van Nederland. Sinds 12/12 hebben er zo’n 1.500 mensen getekend, een topprestatie. Logisch, het gaat ons allemaal aan, mensen MET en ZONDER kinderen. Kinderen hebben de toekomst en hebben recht op de beste zorg, nu en in de toekomst. Iedereen dank voor het tekenen … maar we gaan door.

blog jeugdzorg - Transitie Jeugdzorg - Orange MondayOver 3 weken wordt bepaald (14.01.2014) wanneer de Jeugdwet in de Eerste Kamer wordt behandeld. Er zijn twijfels, helpt u mee ze te vergroten? Teken nu nog de petitie: http://www.petitiejeugdggz.nl/petitie Wij zijn er blij mee!

Warme groet, Martin

Blog 16 december 2013
Vandaag kreeg ik mijn inspiratie van WEER een commercial van één van de Zorgverzekeraars in Nederland. U betaalt veel minder premie … en behoudt dezelfde diensten als voorheen! Nonsens natuurlijk. Als iets veel goedkoper wordt in de 21ste eeuw dan gaat dat meestal ten kostte van de kwaliteit. Het hoeft niet zo te zijn en ik wil u zeker niet bang maken, maar let er op dat uw ‘pakket’ zo uitgebreid mogelijk blijft.

AMSTELVEEN-HEMA-WARENHUISZelfs de Hema stort zich op de ‘zorgverzekering’ markt …

Ziektekosten vliegen de pan uit
De kosten voor de ‘zorg’ worden duurder en duurder. Elk jaar weer, net als het hele leven. De tijd dat wij met zijn allen minder uitgaven is lang geleden. Besparen op de zorg is mijn inziens niet de premie omlaag gooien en ‘hopen’ dat wij Nederlanders in 2014 gezond genoeg blijven zodat rampscenario’s niet uit de kast hoeven te worden gehaald.

De totale kosten in 2012 liepen hard richting de € 100 miljard euro. Om precies te zijn
€ 93.000.000.000,-. Ter vergelijking, in 2000 was dat nog een kleine € 50 miljard. Een verdubbeling in 12 jaar tijd en wat staat ons nog te wachten. De zorgkosten waren overigens in 2012 ruim 15% van ons nationaal inkomen!!

De kosten van de Geestelijke Gezondheidszorg zijn in dit overzicht (bron: CBS) 6,1% en komen uit op een kleine 6 miljard euro. Duizelingwekkende bedragen die op tafel moeten komen, elk jaar weer.

blog Zorg Grafiek Kosten - Orange Monday

Hoe wordt de zorg betaald?
De zorg wordt in Nederland voor het grootste deel betaald door:

  1. De consument
  2. De zorgverzekeraar
  3. De overheid; AWBZ

De zorgverzekeraars hebben het best voor elkaar, zij betalen nauwelijks meer of minder dan wat er aan  premies binnenkomt. Logisch, ze hebben knappe mensen in dienst die al tientallen jaren de statistieken goed bijhouden zodat ZIJ niets te kort komen.

blog zorg verzekeraars Orange Monday

Als er niet goed verzekerd is of iets niet te verzekeren valt, komt het terecht in de AWBZ (bijvoorbeeld extreem dure medicatie). De pot wordt gecreëerd door de werkende consument. Iedere werkende Nederland betaalt mee aan deze pot. Ook de AWBZ staat onder druk, maar dat heeft u vast wel gelezen de afgelopen jaren.

De consument betaalt de rekening
Waar komt het dus uiteindelijk op neer, u betaalt, als consument, de rekening van de zorg. Als iets niet meer valt onder de zorgverzekering en niet onder de AWBZ dan zal u zelf de rekening moeten betalen. En … dat kan aardig oplopen. Jaarlijks komen mensen in de financiële problemen die de extra zorgkosten niet meer kunnen betalen maar WEL nodig hebben. De zorgstaat brokkelt af …

blog zorg karl_marx_quote Orange Monday

Laat ik voorop stellen dat ik geen aanhanger van Karl Marx ben, maar ik vind de ontwikkeling in Nederland zorgwekkend. Zelfs Amerika heeft na 65 jaar vechten een algemene zorgverzekering voor iedereen, zeg maar een Ziekenfondsverzekering zoals die in Nederland in 2006 werd afgeschaft, nog maar 7 jaar geleden dus.

De verplichte ziektekostenverzekering was een goed initiatief (sinds 1941) en het is jammer dat deze is afgeschaft. Toen was er in ieder geval duidelijkheid, betaalde iedereen tot een bepaalde loongrens hetzelfde en droegen de zwaarste schouders de zwaarste lasten. Saillant detail, de meeste Zorgverzekeraars waren vroeger een ziekenfonds ….

Verkiezingen 19 maart 2013
Binnenkort zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Op 19 maart om precies te zijn! Over 3 maanden verandert dus de samenstelling van bijna alle gemeenten in Nederland. Aangezien de landelijke politiek nog steeds een grote invloed heeft op deze verkiezingen, gooi ik hem er gewoon in, let op wie u stemt. Kijk wat uw partij doet voor de Gezondheidszorg, zowel landelijk, regionaal als lokaal.

Mooi voorbeeld is de heikele Jeugdwet die al door de 2e kamer is geaccepteerd. Hierin zijn twee dingen opgenomen die van GROOT belang zijn voor iedereen met kinderen:

  1. De jeugd-ggz wordt NIET meer betaald uit de zorgverzekeringswet en de AWBZ en maakt in die zin dus geen onderdeel meer uit van de gezondheidszorg.
  2. De uitvoering van de Jeugdzorg gaat naar de Gemeente

Zorgwekkende ontwikkeling waar door een groep van mensen uit de jeugdpsychiatrie sterk tegen geageerd wordt, maar de wet dreigt straks wetgeving te worden. Gelukkig zijn er al ruim 67.000 mensen die de petitie http://www.petitiejeugdggz.nl/petitie getekend hebben. Maar we hebben meer handtekeningen nodig …

Verkiezingen Gemeente 19 maart 2014 - Orange Monday2
en VOOR … dinsdag 14 januari 2014, want dan wordt bepaald wanneer de Jeugdwet in de 1
e Kamer behandeld wordt. Het wordt tijd dat deze Jeugdwet BREED serieus genomen gaat worden want als we niet oppassen wordt het een chaos in 2015. En wie wil dat voor zijn kinderen?

STEMADVIES
Wij zijn gelukkig geen politieke organisatie en we houden ons normaal ook afzijdig van de politiek. Maar de komende jaren gaat er veel veranderen, blijven er voorlopig stijgende zorgkosten en is het dus echt Time TO Change NL, kies voor de partij die duidelijkheid biedt omtrent het betalen van de zorgkosten in Nederland. Landelijk of lokaal … Laat uw stem horen!

Warme groet, Martin

It’s Time To Change! Hoe doet u mee? Om te beginnen door @TimeToChangeNL (Het roer gaat #OM) te volgen op Twitter of onze nieuwe groep op Facebook. Praat mee, ga de discussie aan … want het het roer gaat #OM

Vierkant-Logo-Orange-Monday-met-tekst

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Zorginnovator | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs en meer | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in Diagnose, Politiek en beleid, Rechtssysteem, Time To Change NL en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.