GGz heeft er een mooie site bij … het #roer gaat #OM!

Update 28 november 2013
Kom jij aan het roer bij Orange Monday? Een serieuze vraag! Bij Orange Monday gaat het roer om net zoals binnen de Geestelijke Gezondheidszorg (GGz). Dat kost veel tijd en het is daarom een mooie tijd om het Orange Monday Team uit te breiden.

Om alle mooie doelstellingen van Orange Monday te realiseren hebben wij een breed en daadkrachtig bestuur nodig. Check het blog van Orange Monday of ga direct naar de vacatures:
Foto Het roer gaat om 6

Voor ons dagelijks bestuur zijn we op zoek naar een financiële topper (penningmeester) en een gedreven secretaris. Check onderstaande link voor functie omschrijving:

20131215 Vacatures bestuur Orange Monday – Penningmeester en Secretaris

Tevens breiden wij ons bestuur uit met 4 bestuursleden die 4 belangrijke commissies gaan aansturen, OM Centers, TimeToChangeNL, OM MeetUP en Research & Development. Check onderstaande link voor functie omschrijvingen.

20131215 Vacatures bestuur Orange Monday -Bestuur Commissies

Een sterk bestuur geeft goede richting aan de vele activiteiten en campagnes die op stapel staan voor 2014. We starten 2014 explosief met een wervelend Orange Monday Event. cropped-orange-monday-event-no-more-blue-monday.pngIk hoop dat iedereen in grote getale Blue Monday van de kaart zal vegen en om zal zetten in Orange Monday, de vrolijkste kleur tenslotte.

Warme groet, Martin

Blog 14 november 2013
Op 14 november 2013 ging de nieuwe website van Orange Monday online, maar vooral de nieuwe behandelmethode voor de Geestelijke Gezondheidszorg (GGz) in Nederland springt in  het oog!. Onze nieuwe slogan is: Omdat het nodig is….
Vierkant-Logo-Orange-Monday-met-tekstOrange Monday is klaar voor het nieuwe jaar 2014 met een nieuwe fraaie en informatieve website die voldoet aan de actuele  internet eisen. Vandaag plaats ik mijn blog voor het eerst op de nieuwe site van Orange Monday EN WordPress!

Een mijlpaal!

Een mooi gevoel om zo nog meer mensen te bereiken met Orange Monday. Waarom?

Orange Monday is on the move …
De Orange Monday Foundation heeft het afgelopen jaar hard gewerkt aan de content van de nieuwe site. Gesprekken met honderden mensen in het land, (GGz) professionals, mensen met psychische klachten en de vele organisaties in Nederland die zich bezig houden met de GGz hebben geresulteerd in een overzichtelijke en mooi site. Orange Monday staat voor samenwerking & verbetering binnen de GGz en de resultaten van afgelopen jaar zijn veelbelovend …

Ketting met Orange Monday schakel

Wat is Orange Monday …
Voor wie het nog niet weet, op 5 september 2012 is Orange Monday gestart als stichting met als doel:

“De belangen te behartigen van mensen met psychische klachten, zowel wat betreft gezondheid, herstel als hun sociaal-maatschappelijke situatie.”

De vraag is “hoe gaan we deze doelstelling de komende jaren realiseren?”. Het antwoord is: de creatie van 2 belangrijke initiatieven die in 2014 gerealiseerd gaan worden en nu gepresenteerd worden op de site:

OMC - Omdat het nodig is .....

OM Centers (OMC) …
De huidige GGz-instellingen werken vanuit DSM-diagnoses en protocollen. Hierbij wordt gekeken naar de psychische klachten en daar wordt een (geprotocolleerde) behandeling op afgestemd. Wij vinden dat binnen de moderne Geestelijke Gezondheidszorg moet worden uit gegaan van de vraag:

Wat is er nodig voor het herstel van een cliënt met psychische klachten ?’

Een logische vervolgvraag is dan;

‘Wat moet er worden opgelost om weer een ‘normaal’ leven te krijgen en hoe kun je volgende (recidiverende) psychische klachten voorkomen?’.

De oplossing is de introductie van de unieke 123-methode©. Deze methode is revolutionair in het stellen van diagnoses voor psychische klachten, maar vooral ook uniek in de wijze van behandelen van de cliënt. Sneller en beter! Lees meer op onze website!

123 Methode - 3 is Orange Monday

Belangrijke onderdelen van de 123-methode© zijn de OMC-Totaaldiagnose en de OMC- Gezinsdiagnose. Wij zijn benieuwd hoe cliënten en behandelaars (ook binnen de reguliere GGz) deze positieve ontwikkeling gaan zien en gaan oppakken. Lees meer op de website van OM Centers. Klik op onderstaande banner ….

OMC - Omdat het nodig is .....

Het roer gaat #OM …
Soms is het goed om te veranderen. Soms is bij ons NU! Juist binnen onze Geestelijke Gezondheidszorg! 1 Op de 4 Nederlanders (ruim 4.000.000 mensen) krijgt vroeg of laat te maken met psychische klachten, dus …

 • Tijd voor een nieuwe website voor Orange Monday …
 • Tijd voor de introductie van het unieke OMC en de 123-methode©
 • Tijd voor een ander beleid binnen de Geestelijke Gezondheidszorg (GGz) ….
 • Tijd voor een ander beleid binnen Jeugdzorg en het rechtssysteem …
 • Tijd voor nieuwe behandelmethodes binnen de GGz …
 • Tijd voor …. (vult u zelf maar in)

TTC Klok1 - Time To Change NL by Orange Monday
Time To Change NL …
Het is tijd voor actie … It’s Time To Change NL. Orange Monday heeft het initiatief genomen om de succesvolle Engels campagne ook in Nederland te introduceren met de u vast al bekende subtitel “Het roer gaat #om”!

De Time To Change NL-campagne wordt geïntroduceerd op maandag 20 januari 2014 (zet de datum vast in uw agenda) op de zogenaamde ‘Blue Monday’. Orange Monday gaat de uitdaging aan om deze dag, liefst in heel Nederland, oranje te laten kleuren.

Orange Monday Event - NO More Blue Monday

Trots en bevlogen …
Vandaag is de nieuwe site van www.orangemonday.nl online gegaan … Ik ben trots en nog meer bevlogen ooit. Dank door alle medewerking die we het afgelopen jaar hebben gekregen om dit te kunnen realiseren. Een mijlpaal en een mooi programma voor 2014.

Een prachtig programma … en om al die mooie resultaten binnen de GGz te bereiken hebben wij veel handen nodig. Ik maak hier gebruik van de mogelijkheid om u te wijzen op de vele mogelijkheden om vrijwilliger te worden. Klik op de link www.orangemonday.nl voor alle mogelijkheden #om vrijwilliger te worden voor de Orange Monday Foundation. Doet u mee?

Vierkant-Logo-Orange-Monday-met-tekstIk wens u veel leesplezier op www.orangemonday.nl, de moeite waard om een kwartiertje van uw kostbare tijd voor uit te trekken. We hopen u snel te spreken, in real life of via de vele Social Media mogelijkheden.

Een iets wat langer blog dan normaal … maar een nieuwe site www.orangemonday.nl met ruim 100 pagina’s info over onze visie en onze aanpak van het veranderingsproces binnen de GGZ introduceren we niet elke dag.

Warme groet, Martin

It’s Time To Change!
Hoe doet u mee? Om te beginnen door @TimeToChangeNL te volgen op Twitter of onze nieuwe groep op Facebook. Praat mee, ga de discussie aan … want het het roer gaat #OM

Advertenties

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Zorginnovator | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs en meer | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in Samen Sterk tegen Stigma, Time To Change NL en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op GGz heeft er een mooie site bij … het #roer gaat #OM!

 1. H. Warmenhoven zegt:

  Hi Martin-Jan,

  Mooie site, complimenten. Mijn enige tip is de navigatiebalk met oa. Home enz. iets zichtbaarder te maken. Nu praktisch invisible.

  Met vriendelijke groet,

  Hans Warmenhoven

  _____

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s