Van de herfst, naar de Winterwende en de OM Meet Up

Update 22 december 2013
Zo snel gaan dus 3 maanden … Dat we het weer even weten. Gisteren was de kortste dag van het jaar en dus gaan we nu op weg naar de lente, over 3 maanden alweer! Elke dag wordt een stukje langer vanaf nu. Op 21 december 2013 ging de zon onder om 16.30 uur … op 6 januari 2014 is dat pas om 16.45 uur 🙂 Bijna elke dag een minuut winst!

exterior of the Knights' Hall at Binnenhof
Hoezo 6 januari 2014? Ook dan een wende. De 1e OM Meet Up in Den Haag. Wij zijn er trots op dat de maandelijkse OM Meet Up in Amersfoort nu ook een vervolg krijgt in de stad waar de politiek zetelt. Zou het helpen? Mogen we ook Kamerleden ontmoeten? We gaan het zien! Via deze link kunt u zich aanmelden via Facebook! Locatie is het prachtige Grand Café Haagsche Bluf!

Het Orange Monday Team is er ook natuurlijk! Graag tot ziens, Martin

Blog 20 september 2013
Zaterdag is het 21 september 2013. Is dat een bijzondere dag?

JA! Op die dag begint de herfst. Positief nieuws eigenlijk maar velen weer niet. Laat ik beginnen met het positieve nieuws: Zaterdag is het Equinox. Op deze dag is overal op de wereld de lengte van de dag en de nacht hetzelfde. Sinds de Zomerwende worden de dagen, nu al weer 3 maanden,  korter, nog 3 maanden en … dan is er weer de Winterwende! Daarna worden de dagen weer langer, gevierd met het Midwinterfeest. In Nederland ook wel bekend onder de naam Kerstfeest. Veel licht is de tool om richting de Lente te gaan. Mooi toch?

blog Herfst christmas-cabin-and-tree-in-deep-snow

Sommige mensen beschouwen het als negatief nieuws, nog 3 maanden lang naar op weg een donkere tijd. Veelal binnen doorbrengend en weinig sociale contacten. Om maar niet te beginnen over Kerst, ik denk dat er ondertussen meer mensen zijn die Kerst (om allerlei redenen) niet meer leuk vinden dan wel. Tijd omdat te veranderen.

Equinox
In 1993 was ik in Egypte en maakt ik daar voor het eerst mee dat er een Equinox was. Ik kan u vertellen, het was voorpagina nieuws in de grote Egyptische kranten. De Equinox  was voor de oude Egyptenaren al een bijzonder feest! Tijd voor verandering, betekent het in Egypte, zo werd het jaar in tweeën gehakt in die tijd.

Blog Herfst Ramses II Inside-Abu-Simbel

Ik was er op 21 september 1993 en ik mocht de Equinox mee maken. Koning Ramses II had een ooit prachtige tempel  laten bouwen. De zon scheen slechts twee keer per jaar (21 maart en 21 september) helemaal tot achterin op de beelden van hem, zijn vrouw en zoon (zie foto). By the way, de gang is ongeveer 100 meter diep.

Herfst
De herfst is geen populair jaargetijde. De bladeren vallen van de bomen, de natuur bereidt zich voor op een diepe winterslaap. Energie opdoen voor de lente die over 6 maanden al weer begint. Mensen die de herfst niet leuk vinden, moeten zich focussen op het proces. Energie opdoen voor weer een nieuwe tijd in maart en aftellen geblazen. Ondertussen vooral NIET vergeten te genieten van die prachtige natuur. Onderstaande kleurschakeringen komen eigenlijk ook alleen maar voor in de herfst.

blog Herfst achtergronden-herfst-wallpapers-1

Wandelen door het bos
Die kleuren zijn er niet voor niets. Warme rood en geel tinten zorgen voor een warm gevoel, zowel buiten als in huis. De kaarsen weer aan (het wordt weer vroeg donker) zodat er ook warm licht is in huis in plaats van al die onnatuurlijke lampen. Als je het thuis toch hebt gezien, ga voor de lekkere wandeling in het bos. Ik heb in goede en in slechte tijden veel door het bos gelopen, zeker in de herfst. Schoppen tegen de bladeren, kastanjes en eikels. Lekker een warme jas aan en geen paraplu. Mocht er een buitje vallen, jammer dan maar. Je wordt binnen vanzelf weer droog. Terug naar de natuur heet dat.

21 september 2013
Deze dag kan ook een feestje zijn. Helma van Schendel (Orange Monday Ambassadeur) organiseert zelfs een Herfst “Equinox” diner in Amersfoort samen met restaurant Queens. Biologische producten verwerkt in een koninklijk 3 gangen streek diner.

streekdiner_01

Een prachtig initiatief; ontvang de herfst met alle eer die de herfst toekomt, geef een feestje. De herfst staat voor vernieuwing en het aftellen naar de kortste dag van het jaar, 21 december 2013. En dan weer de opmaat naar de lente en de zomer. “The Circle of Life” zong Elton John in een andere setting. Het geldt voor mij ook voor alle 4 seizoenen, net als het hele leven.

Woont u in de buurt van Amersfoort? Vindt u het leuk om een Equinox-diner mee te maken? Meld u zich dan aan op de website van Queens! Alle Orange Monday-fans (like op Facebook) krijgen € 5,- korting op het 3-gangenarrangement.

Ik wens iedereen een prachtige Equinox!

Warme groet en fijn weekend, Martin

PS1. De Equinox vind officieel op zondag 22 september 2013 om 20.44 uur plaats Zie ook Wikipedia Zonnewende. Ik vind de 1e officiële Herfstdag ook prima!!

PS2. It’s Time To Change!
Hoe doet u mee? Om te beginnen door @TimeToChangeNL te volgen op Twitter of onze nieuwe groep op Facebook. Praat mee, ga de discussie aan en zorg dat we met zijn allen het roer #OMgooien!!

LOGO-Orange-Monday-nieuw-2

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in Orange Monday, Time To Change NL en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Van de herfst, naar de Winterwende en de OM Meet Up

  1. Pingback: Nederland kantelt … wanneer volgt de #Gezondheidszorg!? #NLKantelt #PGBalarm Het Roer OM … | Martin Jan Melinga

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s