Elektrische auto’s …. nu echt de toekomst?

Vandaag ga ik met een goede vriend naar de preview van de spiksplinter nieuwe BMW i30. Gezien het feit dat ik ‘autofiel’ ben voor mij een leuke happening. Laatst met een autodealer een uitgebreid gesprek gehad over de toekomst van auto’s.

Geschiedenis automobiel in notendop
In 1894 ontwikkelde Carl Benz de eerste automobiel. De naam staat voor zelf (auto) en bewegend (mobiel) en was ter vervanging van de natuurvriendelijke paard en wagen. Op onderstaande foto kunt u ook zien dat het niet veel meer was.

blog Carl Benz - Benz-velo

Na de ontwikkeling van de eerste auto’s ging het snel, ook in Nederland. Kort na WOII,  in de jaren zestig, hadden we zo’n 500.000 auto’s en nu anno 2013 staat de teller op zo’n 8 miljoen. ‘Wij’ Nederlanders kunnen niet meer zonder auto.

Milieu en de auto
Gezien het feit dat er wereldwijd nu miljarden auto’s rondrijden heeft dit en gevolgen voor het milieu en voor de fossiele brandstoffen waar op dit moment nog nagenoeg 100 procent van de auto’s op rijdt. Toyota was de eerste autofabrikant die inzag dat het anders kon. In 2000 werd de Prius op de wereldmarkt geïntroduceerd, een hybride auto die zowel op benzine als elektrisch kan rijden. De oplossing?

Blog auto Prius

Geen aantrekkelijke auto om te zien (aerodynamica), maar wel stil. Mensen moesten erg wennen aan een Prius, die in één keer om de hoek komt zonder dat je hem hoort. Maar is elektrisch de oplossing?

BMW i30 electric
Vandaag is de Nederlandse preview van de BMW i3. BMW komt als eerste Europese traditionele autofabrikant met een elektrische auto. De auto ziet er in ieder geval aantrekkelijk uit, noblesse oblige!

BMW i3 Onthulling - 1         BMW i3 Onthulling - 2

     BMW i3 Onthulling - Onthuld              BMW i3 Onthulling - Infinity
Zondag 8 september 2013 officieel onthuld – eigen foto’s

Echt wel een BMW dus en op bovenstaande foto’s te zien, en .. mijn inziens, DE mooiste kleur (Orange Monday). Ik ga uiteraard de mensen van BMW aan de tand voelen hoe zij de toekomst zien. De actieradius blijft het grote probleem, ‘wij’ willen allemaal graag veel kilometers op één dag rijden (zakelijk en privé) en dat blijft ook met deze nieuwe BMW i3 een probleem. Ik zal u later deze week verslag doen van de preview!

Eén detail viel op, BMW gebruikt voor duurzaamheid het ‘Infinity’ teken (foto rechtsonder), net als de Orange Monday Foundation. BMW, revolutionair voor auto rijden, Orange Monday, revolutionair voor de Geestelijke Gezondheidszorg (GGz).

Warme groet en fijne zondag! Martin

PS It’s Time To Change!
 Hoe doet u mee? Om te beginnen door @TimeToChangeNL te volgen op Twitter of onze nieuwe groep op Facebook. Praat mee, ga de discussie aan en zorg dat we met zijn allen het roer #OMgooien!!

LOGO-Orange-Monday-nieuw-2

Advertenties

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Zorginnovator | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs en meer | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in Time To Change NL en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Elektrische auto’s …. nu echt de toekomst?

  1. jakob zegt:

    Ja ik vraag me af of de autofielen hebben nagedacht over de werkelijke actieradius van de electrische auto. Die zijn niet plat te vergelijken met een benzine auto. De meeste automobilisten rijden per dag geen ritten van 400 km enkele reis m.u.v. vakantie. Na elke rit zonder oponthoud steeds weer een volle tank. S’óchtends bij het vertrek naar de klant, daar stekker je. Geen tijd meer kwijt bij die vervelend dure pompstations. Da’s een totaal andere mindset die nog niet generiek binnen komt bij de recht geaarde autofiel vermoed ik, of heb ik het volledig mis.
    vriendelijke groeten
    Jakob Louw
    p.s. heb geen lease auto maar als ik er een zou krijgen werd het electrisch.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s