Children? Our best HOPE for the Future!!

(De prachtige titel van dit blog is een quote van president John F. Kennedy – 1917-1963)

Vandaag is het maandag! Het begin van een nieuwe (werk)week voor de meesten van ons. Voor mij staat de maandag vooral in het teken van “Orange Monday”. Op 16 januari 2012 was het “Blue Monday”, ik vond van niet! Orange Monday was geboren. Op 5 september 2012 is vervolgens de stichting Orange Monday Foundation opgericht. Volgende week vieren wij ons 1-jarig bestaan, Time Flies …

Er valt nog veel te doen
Waarom de Orange Monday Foundation (OMF)? Omdat er nog veel te doen is binnen de Geestelijke Gezondheidszorg. OMF gaat veel doen het komende jaar:

1. Nieuwe website Orange Monday
Op donderdag 14 november gaan onze spiksplinter nieuwe websites www.orangemonday.nl en www.omcenters.nl online. Trots! Binnen deze site o.a. veel ruimte voor het nieuwe initiatief Orange Monday Centers, kortweg OM Centers.

Concept Nieuwe Orange Monday site .... Comming soon!
Preview layout nieuwe website www.orangemonday.nl

2. Orange Monday Centers (OMC)
OM Centers is HET alternatief voor de huidige Geestelijke Gezondheidszorg (GGz). Niet omdat GGz-instellingen het niet goed doen, wij vinden echter dat het beter kan. Binnen de OMC’s komt, naast (para) medische hulpverlening, ook juist ruimte voor sociaal maatschappelijke hulpverlening. Evenals juridische en financiële hulpverlening ; kortom Time To Change!

OMC Samen bouwen aan de toekomst

3. Kinderen zijn de toekomst!
OM Centers gaat zich naast hulpverlening richten op belangrijke zaken waarvan wij vinden dat het binnen de Geestelijke Gezondheidszorg beter kan. Daarvoor richten wij het voorjaar van 2014 ook  de Orange Monday Academy op aanvullend op OM Centers, een opleidings- en trainingsinstituut speciaal voor de Geestelijke Gezondheidszorg.

Binnen de OM Academy gaat onze aandacht, naast die voor volwassenen, vooral uit naar kinderen. Waarom? Kinderen die nu beter begeleid worden wat betreft hun geestelijke gezond hebben minder risico op psychische klachten in de toekomst. Strategisch denken heet dat!

toekomst jongetje met wereld bolFoto met dank aan www.eentoekomstvoorkinderen.nl

Orange Monday Academy
Een oud Nederlands spreekwoord zegt ‘Voorkomen is beter dan genezen’. Zo denken wij daar ook over. Begeleiding voordat er (grote) problemen gaan ontstaan.  Dit geldt voor kinderen, jongvolwassenen en volwassenen.

De OM Academy gaat met coaches en trainers binnen de GGz programma’s maken waar iedereen tegen zo laag mogelijke kosten aan mee kan doen. Coaching, groep coaching en groepstrainingen volgens de filosofie van Orange Monday: Positief denken!

Children Future John F Kennedy

HWM Advies en Coaching
Eén van de deelnemers van het eerste uur van OM Centers is Hester Morsdorf met haar praktijk HWM Advies & Coaching (voor meer info).  Haar praktijk start volgende maand en vandaag heeft zij een mooi blog geschreven met het onderwerp: ‘Gedragsprobleem, ADHD of depressie. Het blog sluit volledig aan bij de visie van Orange Monday.

Children? Our best HOPE for the Future!  John F. Kennedy heeft gelijk 🙂

Lees het blog van Hester: http://hestermorsdorf.wordpress.com

Warme groet, Martin

PS: It’s Time To Change! Hoe doet u mee? Om te beginnen door @TimeToChangeNL te volgen op Twitter of onze nieuwe groep op Facebook. Praat mee, ga de discussie aan en zorg dat we met zijn allen het roer #OMgooien!!

Advertenties

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Zorginnovator | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs en meer | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in Depressie, Orange Monday, Psychische diagnose, Time To Change NL, Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Children? Our best HOPE for the Future!!

  1. Pingback: Wat niet weet … wat niet deert! #VerVanMijnBedShow | Martin Jan Melinga

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s