Hoezo boycot Spelen … maak een statement :-)

Wat een commotie weer in Nederland! Waar een klein land groot in kan zijn: “De homo spelen”! “Wat krijgen we nu weer?”, dacht ik toen ik al die verschillende artikelen gelezen had. Het kwam voornamelijk uit drie kampen, de Verenigde Staten, Engeland en uiteraard Nederland. Waar gaat het over; Poetin is leider van een anti-homo regime en daarom moeten de Olympische Spelen niet doorgaan.

Voor de duidelijkheid, de  XXIIe Olympische Winterspelen worden gehouden van
7 t/m 23 februari 2014 in de Russische stad Sotsji aan de Zwarte Zee. Ik had mij al helemaal verheugd op de mooi plaatjes van de omgeving daar, maar dat terzijde.

Blog foto witte bergen Sochi-2014

Laat ik beginnen met de VS; President Obama (Time to Change?) was de eerste die hard riep dat de spelen niet door mogen gaan. Onder het mom van het anti-homo beleid, maar ondertussen gewoon omdat Snowden (u allen vast bekend) in Rusland verblijft. Een spelletje dus. Stephen Frye had vast een betere gedachte, maar zijn vergelijking met nazi-Duitsland (OS 1936) gaat mij veel te ver. Ten slotte Freek de Jonge, beste man, top-cabaretier, maar waar bemoeit DIE  man zich nu weer mee. Mensen, waar gaat dit allemaal over. Is het soms komkommertijd?

Gelukkig bereikte mij, terwijl ik gisteren mijn blog aan het schrijven was,  via http://www.nu.nl/binnenland/3547676/meerderheid-nederlanders-boycot-spelen.html, het bericht dat 58% van de Nederlanders tegen een boycot is.
Gelukkig maar, we kunnen weer rustig slapen. Of niet? Ons landje kennende gaan we hier nog wel een tijdje mee door … 

Boycot of geen boycot?
Ik snap de commotie natuurlijk wel. Wat Poetin met zijn regime in Rusland doet, is grensoverschrijdend, de rechten van homosexuelen worden onaanvaardbaar gesaboteerd.  Maar een boycot? Is dat de weg? Ik vind van niet. Juist in een land dat zo anti-homo is, zal een statement van toonaangevende landen zoals de VS, Engeland en ook Nederland veel beter zijn. Een prachtig podium ook, naar de opening van de OS 2012 in London keken meer dan 1 miljard mensen.

Blog OS - Nederlandse ploeg opening

Het moeten wel de Olympische Spelen blijven, de  ‘sfeer’ van de spelen dient wel in tact te blijven. Het gaat tenslotte om sport en het motto van de Olympische Spelen is: “Sport verbroederd”. Dus een dankbare taak voor de creatieve mensen in Nederland om tijdens de opening van de Spelen op vrijdag 7 februari 2014 HET statement te maken. Allemaal in roze in plaats van oranje, nee flauw natuurlijk. Laten zien aan de Russen hoe wij over ‘vrijheid’ denken.

GGz in Rusland of in Nederland?
Nogmaals, ik snap de commotie natuurlijk wel. Maar wat ik NIET begrijp, is dat wij Nederlanders op de barricaden gaan in Nederland voor een regime in Rusland waar we hoogstwaarschijnlijk helemaal niets aan kunnen veranderen. Als je er dan bij optelt dat ‘wij’ het in Nederland nog niet eens voor elkaar hebben wat betreft de acceptatie van homofilie (zie mijn blog over Rene van der Gijp) dan zeg ik; “Laten we ons ‘huiswerk’ in Nederland eerst maar eens doen voordat we wijzen naar anderen”.

Ik kan u vertellen dat de Geestelijke Gezondheidszorg (GGz) in Rusland er NOG slechter aan toe is dan in Nederland. Praktijken van ‘geketende’ mensen in inrichtingen die wij in de jaren 70 in Nederland ook nog kenden, is daar eerder nog regelmaat dan uitzondering. Iemand met een psychische stoornis in Rusland is nagenoeg kansloos in de maatschappij en wordt nog steeds gediscrimineerd. Stigma in de overtreffende trap!

Blog OS Herfst Olymische Spelen

Time To Change NL
De beweging Time To Change in Nederland richt zich dan ook op ons mooie landje.
In ons land zijn ook veel misstanden, maar die worden met ‘de mantel der liefde’ afgedekt. Het verstoppen is voorbij, vinden wij. Of het nu homo’s betreft, mensen die ziek zijn, de jeugdzorg en natuurlijk iedereen die een psychische aandoening of stoornis heeft.  Het roer MOET om in Nederland, het roer GAAT #OM in Nederland.

Vanaf de herfst van 2013 wat ons betreft. Waarom wachten op de Olympische Spelen van 2014? We leven met zijn allen in het HIER en NU! De zomervakantie is bijna voorbij, de komkommertijd ook. Het wordt tijd voor serieus nieuws, wat u?

Foto OMC office oranje 3

Breaking: OM Centers start 1e vestiging in najaar 2013
Het eerste gezondheidscentrum Orange Monday Center (OMC) gaat open dit najaar.  No time to  waste! Het is echt nodig dat er een nieuwe, landelijke Geestelijke Gezondheidszorg (GGz) instelling ontstaat. Binnen 5 jaar wordt een landelijke dekking met in ieder geval 8 OMC ’s in Nederland gerealiseerd. Het eerste OMC wordt strategisch (bereikbaarheid) gevestigd in het centrum van Nederland en uiteraard is dan iedere GGz-cliënt welkom, ook als je in het noorden, zuiden, oosten of westen van Nederland woont.

Gezondheidscentrum OMC staat voor traditionele, alternatieve en innovatieve Geestelijke Gezondheidszorg onder één dak. Flexibel, geen wachtlijsten en een 24/7 bereikbaarheid. Dat betekent dus 7 dagen in de week, ook op zaterdag en zondag en 24 uur per dag. Omdat het kan!

Binnenkort onze nieuwe website www.orangemonday.nl en www.omcenters.nl, we zijn benieuwd wat u er van vindt. De site gaat uiterlijk 1 september 2013 online. Heeft u nu al tips of zaken die u zou willen zien in ons nieuwe centrum? Mail ons of stuur een bericht via Twitter, Facebook, WordPress of onze website.

Warme groet, Martin

PS: It’s Time To Change! Hoe doet u mee? Om te beginnen door @TimeToChangeNL te volgen op Twitter of onze nieuwe groep op Facebook. Praat mee, ga de discussie aan en zorg dat we met zijn allen het roer #OMgooien!!

LOGO-Orange-Monday-nieuw-2

Over martinjanmelinga

Gezondheidsfilosoof | Papa | Levensgenieter | Passie | Optimist | NLP | Marketing | Coach | Trainer | #Ervaringsdeskundig #GGz | #Bipolair | voor acceptatie van psychische klachten | schrijft #blogs | Founder Orange Monday Foundation | Voorzitter Stichting Integrale Gezondheidszorg Plus |
Dit bericht werd geplaatst in Orange Monday, STIGMA, Time To Change NL en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s